Jump to content

ramus

Nariai
  • Pranešimai

    17
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Miestas

  • Miestas
    Šakiai

ramus pasiekimai

Naujokas

Naujokas (1/5)

0

Reputacija

  1. Pedalas nesispaudzia dykai 75% , nes tuo paciu pedalu spausdamas iki puses isjungi sankaba perjungdamas begi vaziavimui, o spausdamas toliau iki galo jau isjungi darbinio sankaba, kad galetum ramiai darbini ijungti. Atgaline seka isivaizduok pats - nuo dugno iki 50% atleidziant pradeda veikti darbinis (jei ijungtas), like 50% pradeda judeti traktorius (jei ijungtas begis). tai dabar nesunku suprasti kad paskutiniai 25% iki pilno atleidimo ir yra ta vieta nuo kurios turi pradeti griebti sankaba ir prasideda pajudejimas is vietos.
  2. Juokinga, kai zmones nesusigaudo paprastuose dalykuose. JUMZo sankaba reguliuojasi sekanciai - pirma atreguliuoji lapkes ir isminamaji guoli - prapuldinejantis tarpas tarp ju dazniausiai del nusilpusiu lapkes laikanciu spyruokliu - pas mane buvom sureguliave per degtuko stori, tai viena lapke prie aukstesniu apsuku vis pasukdavo isminamaji guoli. O darbinio sankaba susireguliuoji paprastai - ant diskatoriaus susirandi tris varztus kurie atsukant spragsi (berods del poverzliu formos) tada pro langeli kozuche kiekviena varzta priverzi iki galo ir po to atsuki per tris spragtelejimus, jei darbinis jungiasi nenoriai, tai dar galima atsukineti po viena spragtelejima (knygose raso net iki septyniu spragtelejimu, bet pas mane uzteko triju). Jei keiciami sankabos diskai naujais, o darbinis iki keitimo jungdavosi normaliai, tai kartais tuos varztus reikia profilaktiskai per kelis spragtelejimus atsukti, nes esant storesniems diskams gali nepavykti ijungti net ir begio. P.S. JUMZas geras traktorius, tik lėtas, su siuolaikiniais aisku nera ko lyginti (vakarykste diena), bet vientilti mtz80 ant arimo ir siaip sunkiu darbu tai dazniausiai stato i pavesi.
  3. Gal ir nebus per sunkūs jei dės golfo varikli su visa pavarų deže, nes jos difas lėtina, o gaziko difas dar palėtins, taigi jėgos padaugės ir ko gero važiavimui užteks. Tik golfo dėžės satelitus reiks suvirinti kad duotu sukima i abi pusašių puses vienodai (vietoj vieno pusašio turetų būti kardanas į gaziko tiltą)
  4. ramus

    Triušių auginimas

    Pas mane vienas, kitas triušis taip pat pasloguoja. Bandžiau gydyti - neverta, nes efektas trumpalaikis. Beje, ta sloga išnyksta esant sausam orui, atsiradus daugiau drėgmės vėl gryžta. Dauguma slogavusių iki puodo užaugo be didesniu problemų, todėl dabar jei koks pasloguoja - negydau, tik porai triušių per metus sloga komplikavosi (kaip spėju) plaučiu uždegimu su nelinksmom pasekmėm.
  5. ramus

    Koki kombaina pirkti ''chalymams''

    Del kitkinio preso, tai koki pirkti labai priklauso nuo vietoves ir ten gyvenanciu zmoniu poreikio. Pvz mano gyvenamoje vietoveje nors ir daug kas turi nuosavus presus, bet tik vienas vaziuoja pas visus norincius presuoti, tai vasara, kai oras geras nelabai is traktoriaus islipa. Beje jo presas fortschritt ir suka 1000 apsuku, kitkuodamas 1 ha neilgai trunka, bet kaip minejau tikrai turi ka veikt ir per sienapjute ir per javapjute. Kas del ilijimo i kitkas, tai tam kas presuoja problema maza, kitku nuvezimu nuo lauko rupinasi sieno savininkas. Dideles kitkas kitkuojanti presa turint taip pat bus ko gero tokios paslaugos poreikis, bet to tikrai reiks ne smulkiesiems, neprireiks tokios paslaugos ir daugeliui vidutiniu ukininku, nes toki rysuli rankomis nepakelsi, rankomis nepakrausi, ne bet kur ir sandeliuosi.
  6. ramus

    Koki kombaina pirkti ''chalymams''

    Geriau pirkti traktoriu (siaip geriau pora) ir prie jo kiek imanoma agregatu pvz susipirkti technika "baltu" rulonu ruosimui ir teikti paslauga, kad ir nuo pievos nupjovimo iki plevele apvynioto rulio parvezimo i kiema (jei technika nepavedineja, tai sezono metu vos spesi suktis, nes nedaug galviju turintys pieno ukiai tokios technikos nevalioja ipirkt, o toks pasaras jiems be abejo labai reikalingas) Prie visko labai praverstu kuo nasesnis kitkinis presas. Zodziu cia su sia veikla, manau, darbo butu per visa vasara. Kas del kombaino, tai nauja daikta siusti i neaisku kokius laukus tai turi technikos nemylet, jau geriau koki dona priziureta tokiems darbams turet.
  7. ramus

    jenisiei-1200

    Nesitikėjau, kad toks sunkus mano klausimas Reiks rusu forumuose atsakymo ieskot.
  8. ramus

    jenisiei-1200

    Gal kas zino kiek sveria vienas jenisiejaus bunkeris kvietrugiu ?
  9. ramus

    Javų kombainas JK-3 Nemunas

    Katinas geriausiai tinka miške, o pirkti jį man tik dėl kombaino tampymo tikrai neapsimoka, aišku begių pasirinkimas šiuo atveju katino naudai, bet..... pvz laukams dirbti geriau jau JUMZ, nes tai ką tempia MTZ 80/82 , tempia ir JUMZ, tik kiek pigiau (degalu kiek mažiau reikia)
  10. Na, presavimo turiu kiek virš 2ha (+ atolas) , tai kaip ir nėra dideli plotai, o ir kantrybės turiu pakankamai todėl vis labiau linkstu prie šių presų, juo labiau ir kaina tikrai nebloga. O šiaudus presuojant jei jie trumpi, ryšuliai nesiardo ?
  11. Dėkui už informaciją, prisipažinsiu jau nesitikėjau gaut atsakymo į savo užklausą.
  12. Lyg ir domina šis daiktas mane, bet stabdo pora momentų: 1. Ar labai beformiai ryšuliai ? 2. Ar tiesa, kad jis prastai riša smulkų šieną ir šiaudus ? (ta prasme ryšuliai greit suyra) 3. Ar kas žino kaip ir kur veriasi kitkašniūris ( gyvenime nesu susidūręs su presais todėl info ar bent nuorodos labai praverstų) 4. Kokių firmų šie presai geriausi ? P.S. Gal tie kas turi/turėjo šiuos presus paporintų daugiau į ką verta atkreipti dėmesį perkant tokį presą, kokios jų silpnos ir stiprios(jei tokių esama) pusės.
  13. ramus

    Triušių auginimas

    O ar domejotes kokios KG visaverciu pasaru triusiams sudedamosios dalys ? Nepuolu, bet taip idomu. Nes as pavyzdziui pasiziurejau, tai .......... sau maistui triusius augint tik ant paprastu grudu ketinu.
  14. ramus

    Javų kombainas JK-3 Nemunas

    Na, pas mane JUMZ, tai kaip ir nėra blogiausias variantas. Antra vertus kūlimo turiu tik 2ha, todėl galiu viska pasidaryti ir be didesnės skubos, bet svarbiausia - tada kai reikia (kas neturi savo kombaino, tai puikiai žino kaip su tais samdomais kombainais būna per patį darbymetį, o dar jei metai lietingi tai .... )
  15. ramus

    Javų kombainas JK-3 Nemunas

    Tai, kaip suprantu darbinio apsukos ~ 500 ?
×
×
  • Create New...