Jump to content

rimwiz999

Nariai
  • Pranešimai

    34
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Miestas

  • Miestas
    Jurbarko raj.

rimwiz999 pasiekimai

Narys

Narys (2/5)

0

Reputacija

  1. Draugiškas patarimas : tokius dalykus rašyk žmogui pm.
  2. rimwiz999

    Triušių auginimas

    Nepykstu, nėra reikalo, tiesiog žmogui patariau tai, ką pats žinojau.
  3. rimwiz999

    Triušių auginimas

    Siūlyčiau skirstyti pagal triušių jėgą, kitaip sakant, jei triušis visad prie motinos ir stipriai nustumia savo brolius/seses - jis stiprus, didelis. Tokius triušius reikia suleisti į vieną narvelį, o silpnesnius, nustumtus ,, į pavėsį ", vos išsilaikančius į kitą. Grupes leisti prie motinos pažįsti ir pabūti taip : stipresnius trumpiau (nežinau kiek tiksliai valandų (gal 1,2)) tada leisti jai pailsėti ir suleisti silpnuosius (šiek tiek ilgiau nei stipresnius) ir taip pakaitom kiek eis. Triušių grupes dėk į dežutes ar mažus narvelius su pirštinėm (pirmiausia pirštines įtrink į mamą o po to imk mažuosius). Laikyk kuo šiltesnėje patalpoje. Jei nebandysi mano apipasakoto metodo, tada lauk ir žiūrėk, keik jų išliks nekaitaliojant, bet manau kaip pirma vada patelei tai gali likt ne kažin kas. Na, bet kas žino? Sėkmės, parašyk, kaip sekėsi.
  4. rimwiz999

    Triušių auginimas

    Karolis teisus, beje triušininke, jei tokios patelės neturi daryk, kaip rašiau praeitame poste : ,,Jei atsives daugiau triušiukų nei turi spenių, mažylius reikia suskirstyti į grupeles ir leisti pažįsti pakaitomis. " Gi triušė neturi 14 spenių. O suskirstant triušiukus į 2 arba 3 grupes išsaugoma daugiau naujagimių.
  5. rimwiz999

    Triušių auginimas

    Sveikinu. Negalima tiksliai pasakyti nuo ko ar nuo patino ar nuo patelės priklauso triušių skaičius. Dėl patino tai, kad jei patinas geras, veislinis, tada palikuonims persiduoda geros veislinės savybės. Bet, mano nuomone, didžiausią įtaką triušių skaičiui daro patelės bei patino amžius ir patelės charakteris. Abiejų tėvų amžiai turi būti kuo labiau panašūs, senos ir labai jaunos patelės neveda daug triušiukų. Bet būna, kad ir tinkamo amžiaus patelė atveda daug triušiukų ir jų neprižiūri, tai dėl charakterio būna dažnai. Jei atsives daugiau triušiukų nei turi spenių, mažylius reikia suskirstyti į grupeles ir leisti pažįsti pakaitomis norint išvengti gyvūnų nuostolių.
  6. rimwiz999

    Triušių auginimas

    Cituoju iš knygos ,,Mėsinė triušininkystė" : ,,javų mėgstamumo seka yra tokia: avižos, miežiai, kviečiai, kukurūzai, rugius triušiai ėda nenoriai. " Tad darome išvadą, jog iš bėdos kvietrugius galima duoti triušiams, bet jie nėra patys geriausi grūdai. Telieka pačiam rinktis, bet mano patarimas toks : duok miežių ir avižų, jei neturi kviečių.
  7. rimwiz999

    Triušių auginimas

    Mes irgi duodavom runkelių lapų ir nieko, viskas gerai būdavo. taip pat smagiai grauždavo burokų, ridikų lapus.
  8. rimwiz999

    Triušių auginimas

    Norėjau paklausti jūsų, kaip jūs darote su besilaukiančių patelių narvais : ar juose iš karto įrengiate gimdyklą, ar tik įdedate gimdyklą į narvą apie 2-3 savaitę po apsėklinimo ? ačiū už pasidalinimą savo patirtimi
  9. rimwiz999

    Triušių auginimas

    Nepamiršk, jog reikia ne patiną pas patelę leisti, o patelę pas patiną, nes triušis įleistas pirmiausia apsižiūri teritoriją ...... ir jau ne taip nori daryti savo pareigą.
  10. rimwiz999

    Daržiukas šeimai

    Pats irgi žaidžiu iš sėklų visą laiką. Tai galiu pasakyti tik tiek dėl kopūstų: jei netingi - užsiaugink iš sėklyčių daigelius (tik jiems reikia priežiūros daug) ir kaina mažesnė nei perkant tiesiai iš žmogaus daigelius. šalnų kopūstai dar ir kaip bijo. Na pasitaiko išskirtinių atvejų (tai pagrinde hibridinės veislės).
  11. rimwiz999

    Avietes

    Avietės pas senelį auga jau gal 10 metų. Kiekvieną pavasarį tenka išgenėti ir išlaužyti sausas šakas, pakirpti jaunų viršūnes. Darbo daug, bet dauguma mūsų auginamų aviečių veda ištisą vasarą. Mūsų 4 asmenų šeimai aviečių (o jų yra beveik aras) užtenka. Kad ir niekada nenaudojome trąšų, bet avietės vis viena skanios, saldžios (žiemą uogienė padedą esant gerklės skausmui). Galiu pasakyti tik tiek, jei daug stengsies, dirbsi ir prižiūrėsi, bet kokį augalą, ar daržovę, šis tau visada teiks naudos. Sėkmės avietininkai !!!!!
  12. Kadangi gyvenu netoliese Vilkijos ūkio (apie 12km nuo jo) žinau, kad čia tikrai vienas didžiausių Lietuvoj audinių ūkių. Kažkada buvo visi giminės, gyvenę vilkijoje, užsiėmę tuo. Sekėsi, kai kailiai buvo brangus, o kai atpigo - nėjo į bankrotą. Dabar neturint pakankamai lėšų, įgūdžių, ar tiesiog pažįstamo, kuris galėtų patarti šiuo klausimu, neapsimoka imtis šios veiklos. Dėl kainų tai vilkijoj kainos didelis, nes kiek suprantu pasirinkimas didelis.
  13. rimwiz999

    vistos

    O žiemą kaip? Šiltai laikėt? Ir ar žiemą dėjo? Jei dėjo, tai kiek suprantu, reikia joms pasiilsėti. Bet čia tik mano subjektyvi nuomonė.
  14. rimwiz999

    Česnaku auginimas

    Taip laikėme, šitame lauke česnakai jau gal kokius 3-4 metus neaugo.
  15. rimwiz999

    Putpeles

    Gal kas nors žinote kur galėtų nupirkti putpelių kiaušinių (aišku be turgaus) ir maždaug po kiek lt už 10 ar 12 vnt? Kiek mačiau skelbimuose tai po 4 lt. Būčiau dėkingas už atsakymus.
×
×
  • Create New...