Jump to content

nali.

Nariai
  • Pranešimai

    24
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Miestas

  • Miestas
    Silutes raj.

nali. pasiekimai

Naujokas

Naujokas (1/5)

0

Reputacija

  1. nali.

    AVIU GANYMAS

    mes padarem toki prie tvarto aptvareli tai jos buna lauke, bet va nepagalvojom ir padarem toki su tarpais tarp lentu aptvara, tai per tuos tarpus islenda mazylei ir visos mano tulpes ir krokai nuskabyti. nebus si pavasari ziedu. siaubingai nervas ima, nes labai jau laukiau kada suzydes viskas. bet deja....
  2. nali.

    triusiu serimas

    sveiki, norejau pasidomet ar galim bulviu triusiams.
  3. nali.

    Triušių auginimas

    ačių už patarimus, na kol nėra kam papjauti einu suleisiu dar kartelį. Viena karta turėjo triusiukų, bet taip gavosi, kad keli mažiukai iškrito pro skylę tokią, tai įėjom atgal į lizdą, tai kita dieną jau neliko nei vieno gyvo. visus išpjovė patelė. ta einu bandyt dar kartelį, gal šis kartas bus sėkmingas.
  4. nali.

    Triušių auginimas

    sveiki, norejau pasidomet, preita menesi suleidau triuse pas patina ir laikau kokias 5 dienas. na bet si menesi nieko nesulaukem jokiu palikuoniu, nors matem kaip ten isdykavo. ir taip ne viena patele nieko neatsivede o net trys. ir taip jau kokius 3 kartus leidom palaikom po kokias 3-4 dienas po poros dienu vel pakartoju. bet deja nieko. vis jau zadam pjauti bet va vis dar norisi tu triusiuku tai dar bandom. bet nieko. gal delto, kad lauke jos yra ir salta joms. patarkit ar jau pjauti ar dar laukti. cia paprastos triuses ne mesines.
  5. nali.

    Avių liga

    ačiū už patarimus. įkeliu foto. o įdomu ar vilna ataugs nuplikimo vietoje?
  6. nali.

    Avininkystė.

    sveiki, norėjau pasidomėti. Mūsų viena iš vienos pilvo pusės pradėjo plikti. idomu ar cia kokia liga ar plinka, nes nebuvo rudėnį kirpta ir šeriasi pati?
  7. nali.

    Avininkystė.

    negrynaveisles juodgalves. o cia skaiciau, kad reikia suleisti seleno. ar cia butinai ar profilaktiskai.
  8. nali.

    Avininkystė.

    sveiki, norejau pasidometi. musu dvi avys vede po tris eriukus. kadangi tvartas saltas labai. tai kai atsivedė vienas buvo silpnas nesem i kambari, sugirdem krekenu po 50 ml. ir po to vel nesem i tvarta tai pora dienu jie nemokejo zysti. tai guldydavom avi ir kisdavom eriukus ir dar primaitindavom mazdaug 80 ml. bet po poros dienu ismoko ir jau musu nebereikejo pagalbos. o kai kita avis vede nis kart nepastebejom, atejom tik po kokiu 2 val. jau buvo visi gime. tai vienas negyvas buvo, kitas leisgyvis tai greitai nesem i kambari, sildem. pamelziau avi ir sugirdziau krekenu.tai po kokiu 5-6 val. jau pradejo po truputi stotis, bet jau galvojom kad neisgyvens. na visiskai atsistojo tik kita diena, tai motina jau neprisileido. tai laikem kambari ir is pradziu girdem avies pienu mazdaug po 100 ml. kas 3 val., o po poros dienu pradejom karves pienu girdyt ir po 100 ml. tai atsivede 31 d. o 4 d. nakti padvese, tai 4 d. nieko nebegere vis dar bandziau kisti pieno bet buvo veltui. tai va idomu. po kiek reiketu duoti pieno. o trecia avyte tai labai zvitri ir gyvena su mama. tai labai skaudejo sirdi, nes is 6 eriuku liko 3. na bet dar turi vesti 3 avys. tikėkimės viskas bus gerai.
  9. sveiki, norejau pasidometi, zinau, kad kai kurie galvijus seria zliaugtais (broga), kad geriau penetusi, o idomu ar avinams butu galima.
  10. nali.

    Triušių auginimas

    oi paskubejau parasyti, matau ne vien man taip buvo.
  11. nali.

    Triušių auginimas

    sveiki, norejau paklausti, kodel triuses dvi apsipukavo bet triusiuku nera jau savaite laiko. kaip apsipesiojusi bet nieko. pukus po visa savo narva ismecius ir viskas.
  12. nali.

    Avininkystė.

    sveiki, norejau paklaust ar avims tinka obuoliai, jei taip tai man iskilo toks klausimas ar tinka mazi obuoliukai kurie dabar krinta nuo medziu.
  13. nali.

    Avininkystė.

    sveiki, norejau paklausti ar LT eriukus pirkt uz 12 lt uz kg, pigu ar brangu, o gal tokios kainos.
  14. nali.

    Triušių auginimas

    sveiki, norejau paklausti. ar paprasta patina galima leisti su savo vaikais ar ir butina keisti patina, kad neivyktu kraujomaisa.
  15. nali.

    Avininkystė.

    sveiki, mes esam aptvere lenkisku piemeniu, tai pora kartu prisilete ir daugiau nesiartina prie jo, bet kai tik pastatem piemeni ir pamirsom priristi suni ir paleidom avis tai piemo nepadejo teko gaudyt po pieva. bet kai priartejo prie tvarto tai pacios suejo. o buna aptvertos kartu su trimis versiais ir draugauja. pirma karta bandem kirpti avi. kirpom su zirklem. Tai buvo labai sunku ir baisu. tai 4 kartus ikirpom ir tokia sukem gavosi apkirpta. vilna tai buvo susivelus labai. tai gal jau per velu kirpt nes dar liko 2 nukirpti. dar klausimelis nuo keliu menesiu eriukai gali sokti ant avies.
×
×
  • Create New...