Jump to content

lobis

Nariai
  • Pranešimai

    136
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Reputation Activity

  1. Patinka
    lobis got a reaction from performance in MTZ vairo mechanizmo keitimas is vairo koloneles i hidraulin   
    zaprasta paciam pasidaryti  as padariau is 16mm laksto ta pagrindini kampa. Is tilto issukau tuos tris apatinius varztus ismozaojau tepaliuku ir priglaudes popieriu gavau trafareta. Su riezaku issipjoviau puslanki, issigreziau tris skyles ir viskas puikiai tiko. Pabandziau be tu viduriniu tvirtinimu tai sukiojant ta plokste groja. Uzteko itvirtinti, kaip cia parodyta is priekio 10 mm plokstelemis ir stojo kaip ikalta. To galinio kur su vienu varztu as nedariau. Tevas buvo i medi atsiremes, tai sukant vaira islupo soske is bortines bet to itvirtinimo nepajudino.
    Jei darysi, tai siulyciau ta apatine plokste maksimaliai glausti prie tilto, pasiliekant vietos tik varztu galvoms (nors dabar jas drasiai sodinciau kokius 6 mm i ta plokste). Nes ir taip tokioje konstrukcijoje cilindro kampas nemazas iseina... vienzo sutaupysi biski cilindro eigos  
  2. Patinka
    lobis got a reaction from Ramūnass// in Padekit del mtz 920.4 coman rail.   
    Kazkas panasaus daresi ir mum, tik kad kompe klaida dar mete, kad per zemas slegis reile. Realiai nei mestrai bedos rado nei tie ju kompai ka rode, nes jie turi tik pradini softa ir kazkuriam laikui buvo gave rakta pilnai prieeigai, o dabar mato tik bendrus duomenis bet jokiu live data duomenu....pasijunges kompa bijo traktoriu uzsivesti, programa nereguoja i akseleratoriu ir jokiu kalibravimu.....nors programoje maciau tas opcijas, ir pas mus atseit buvo meistras kuris turi ta pilna programa .....  
    Surasysiu ka darem mes ir meistrai:
    pakeitem absoliuciai visas kuro slangas, filtrus (net du kartus)
    ant filtro kur yra korpuse pompele, ten gyvena voztuveliai, nemegsta net plauko, bet nuo kuro apauga krastai apnasom, reikia tikrinti, plauti ir valyti.
    uz sedynes po palange gyvena kompai, vienas yra su saugikliais, tikrino kontrolke, nors saugikliai buvo geri. Perverze visus laidus, kazkiek buvo laisvi.
    lindo i prieki prie akumu, sveite visas klemas ir ypatingai kruopsciai vale saugiklius ir kontaktus kur desineje priekyje sueina pliusai nuo akumo (tie pliusai eina i traktoriaus gala i kompus).
    lupo veleno ir siurblio padieties daviklius ir fiziskai ziurejo uzdegimo kampus, nes atseit buna kad atsilaisvina veleno skyvas ir nusimusa degimas.....
    is koliko eme ir plove ta suodziu davikli prie kurio visi cia lituojam varzas
    prie vairo yra knopke su traktoriaus vaizdu, nulupus ja, po ja randasi skaitmenine panele. Ten mlia jis sumaige kazkurioje padetyje tris nulius (reiksme buvo kazkas 4xx) sita vieta pamirsau paklausti uz ka atsakinga
    ai, gale prie pagrindinio kompo ziurejo fiskes takelius, nes sako buna uzsilauzusiu. Tikrinom ir prie variklio kur netoli filtru yra dvi apvalios jungtys, vienoje radom kad adatele uzlauzusi takeli buvo, bet kontaktas turejo ten buti...
    tai va po tokiu samaninimu ir sokiu su kardais mes ji vel paleidom darbuotis. O simtomai buvo tokie, kad jis is pradziu ribojo sukius o galiausiai imdavo ir uzgesdavo. Su starteriu neuzkursi, bet su trosu be problemu ir taip gal valandai, gal pusvalandziui ir vel viskas is naujo
     
     
     

     
  3. Patinka
    lobis got a reaction from vaiks in kultivatoriaus voliuku gamyba   
    Del lenkimo gerai supratai. Bet kaip bebutu viskam yra riba.
    Flancus as gaminausi berods is 10 mm tai yra daugiau nei pakankamai.
  4. Patinka
    lobis got a reaction from Buffalo in kultivatoriaus voliuku gamyba   
    As kai dariausi tai asies per visa vola nedejau. Prie krastiniu skridiniu virinau pirstus 30mm skersmens ir guolius sukau prie laikanciuju. Iseitu kad guoli atsukai ir issitraukei su visu volu lauk. Bet toks sprendimas blogas, nes augalines liekanos apsisuka aplink asi ir mygom sueda guolio rieboksli. Dabar guoli deciau i volo vidu.
    ​Juostas buvau parsityses 8 ar tai 6x60 ir norejau deti berods 12 laipsniu kampu pagal asi (gaunasi tokia verpste is volo) bet nebuvo jokiu sansu tas juostas sukti i verpste. Nusipirkau 4*40 ir susukau be didesnio vargo.
  5. Patinka
    lobis got a reaction from Augunstas in MTZ variklio remontas   
    Visiskai sutinku, kaip tu manai kokia spalva labiau tiktu?Bet neterskim temos ir atsakyma parasyk man i privata ir ten galesim apie ja padiskutuoti.
  6. Patinka
    lobis reacted to lobis in MTZ variklio remontas   
    Sveiki. Surinkom varikli kuris buvo isardytas del vandens isputimo. Diagnozuota kad susedo gilzes. Pakeitem visa grupe. Viskas suslifuota ir atrodo kruopsciai surinkta. Siurblys buktai naujas, pakeisti forsunkiu purkstukai naujais ir atreguliuotas slegis. Uzkurus pusvalandi dirbo graziai ir vienu metu pradejo per alsuokli versti dumeli. Uzgesinom, atveso, uzkurem ir nedirba 2 ir 4 cilindrai. Kol nepasyla vercia dumeli per kamina. Alsuoklis sian birbinant visa diena nerodo jokio dumo. Voztuvu tarpelius patikrinom, viskas ok. Spaudimas tokiais sukiais kur dirba 2.8 (matosi video)

    Turit minciu kas cia negerai?
  7. Patinka
    lobis got a reaction from kinziulis in hidraulinis vairas   
    Ziurek koki dozatoriu idejes esi pagal ji pirk ir ns siurbliuka. Nes jei prie ns16 idesi 100 dozatoriu tai pastoviai drozis dozatoriaus voztuvas. Nes ns16 prie 400rpm duos 34 l/min o kai dozatoriaus pajegumas tik 10 l/min. Jauti skirtuma????
  8. Patinka
    lobis got a reaction from belarus8822 in MTZ vairo mechanizmo keitimas is vairo koloneles i hidraulin   
    Sveiki, na va, paleidau savo senukui vaira Dozatorius 315 ls (31,5 l/min kai orginaliai stovi 10-16 l/min)
    tokiam dozatoriui butinai reikalingas prioritetinis voztuvas (mano LA 138)
    viska sujungus gaunasi dviratis  https://www.youtube.com/watch?v=ou83_Zy_2-M
     
    Is pradziu buvau uzkures su NS-10 tai kol vazuoji max apsukom vairas lengvas, bet sustojus sunkus, nors apsukos max. Taip gaunasi todel, kad kairinio 10 max litrazas gali pasiekti tik 21 l/min nominalus berods tik 16 l/min. Uzdejau NS-16 pirmu kurimu sprogo siurblys  (tas jau duoda 34 l/min) nes kur prioritetiniam pazymeta (kitas itaisas) idejau zagluske... o taip negalima, nes kol vairo nesukineji tepalas nupilamas per si kanala i baka ir net neina i dozatoriu. Su sekanciu Ns-16 jau istaisiau sia klaida.
    Vazuojant dabar net keista kai vairas taip mikliai reaguoja, reikia priprasti, bet stumiant priekaba - pasaka
    Ta kronsteina kur pritvirtinau paduka reiktu maksimaliai glausti prie tilto kad cilindras turetu kuo mazesni kampa, sita istaisysiu
    Tokios sistemos privalumas.... ka as zinau, galima pajungti dar kazkoki irengini ir tai kad jei nejudini vairo tepalas neteka per dozatoriu, taupo ji ir tausoja NS siurbli.
    Minusas - jei viska pirkti nauja, tai ziauriai brangu.

     
     
  9. Patinka
    lobis got a reaction from ramunas.s in belarus 920.4   
    Sveiki, na pagaliau paturbinau ir aš tevo 920.4 Galiu pasakyti, kad tai veikia Su traktoriumi niekur nevažiavau, tik užkures vietoje bandžiau. Bet esme, kad nuspaudus staigiau gaza išmeta juodo dumo per kamina. Užsukus varža ant 0 - jokio dumelio.
    Dabar apie detales. Varžos tos skirstomos pagal galia kurios niekur neraso, bet visi supranta tai pagal jos matmenis jei ji 1x1 cm (ji pacios maziausios galios o mums ji butent tokia ir reikalinga) Tas skaicius 250 reiskia kad ji yra nuo 0 iki 250 omu, Ne kiloomu ne megaomu o omu - tai labai svarbu. Matuojant testeri reikia statytis ant 200 arba ant 2000 atzymos. Ir varza sukiojant turi kisti nuo 0 iki 250. Tiesa jei pastatysit ant 200 tai rodys tik iki tu 200, bet mums jokio skirtumo, nes Ramunas sake kad varza pas ji nustatyta ant 70 omu.
    Tai tiek, ir dar karta Aciu Ramunui.
     
×
×
  • Create New...