Jump to content

EdgarasK

Nariai
  • Pranešimai

    63
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Atsakymai kurių autorius EdgarasK

  1. Pas mane asmeniskai tai tuos sniurus vasarai atejus pleso kaip siulus. Ekotomas kaip minejo pasistate gera is avenos pirkta piemeni tai net nesiartina. O tie lenkiski piemenys tai niekam tike tik galvijams tinka nes jie jautresni, o avys kai vilna paauga ir nebebijo. Avys pas mane kad ir po piemeniu paleistos buna, tai vistiek gryzta pietums ir nakciai i pasiure. Kaip sakant iseina paeda ir gryzta atgal.

    Pas mane taip pat avys per atstuma laikosi.Kad ir ka duotum neina prie priemenio arti.Nes keleta kartu gavo tai net i ora isoko :D

  2. Gal būt reikėjo rašyti kur nors prie statybų temos, bet pagalvojau avininkai žinos geriausiai..

    Susiruošiau aš apsitverti ganyklą ir pastatyti gale lauko nedidelę pašiūrę/stoginę avims nuo lietaus ir vėjo pasislėpti. Bet kadangi pieva žemės ūkio paskirties, nusprendžiau pasiskambinti į savivaldybės architektūros skyrių patarimo, kaip ten su projekais ar leidimais.

    Man paaiškino, kad ant žemės ūkio paskirties žemės negali būti statomi JOKIE pastatai. Nesvarbu, nors tai būtų ir keturi kuolai į žemę susmeigti ir skersai lentom apkalta.

    Aš galvoju nejaugi iš tikrųjų niekas ganykloj nestato jokių pašiūrių, o avis, jei prireikia, gena tik ant "legalios" žemės po pastoge panakvoti.

    Kaip čia yra? Baisu, kad paskui nepasodintų :) O gal skiedžia tas valdininkas?

    Visi pasidare,taip paprasciausias sprendimas dejimas ant plytos nekasant i zeme. Jei tikrins sakai kad laikinas neturejau kur pasistatyti. O seip tai niekas ten netikrina jei geru kaimynu neturi.

  3. laba diena pasakykit nuo ko aviu vilna slapia buna tvarte budamos is ryto su ranka glosciau tai dregna paskaiu barona paziuresiu ir tas pats aciu

    Dregme. Pasiziurek kada buna sausesnes jos ir atidaryk langa kad ta dregme dingtu bent jau as taip galvoju.

  4. is seduvos pirkdamas dar PVM sumokesi paremsi valdzia jie juk taip del musu stengias....

    Na man nesvarbu istikro ka paremsiu.Jei jos nebutu isvis kazin ar dabar turetume uz ka po interneta narsyti. O seip geriau pirkti is ten ar is zmogaus? Nes man reikia gero avino kad geri vaikai butu.

  5. Galvoju prasididinti banda naudodamasis romanovo veisles avimis kadangi jos daznai ir daug veda kergciau su j.galviu avinu ir daryciau krizminima ir po kiek laiko vaikai jau butu l.j ar apsimoka taip daryti? kadangi galvoju laikyti maziausiai 50 eriavedziu. Ar geriau pirkti tik l.j?

    o kiek dabar laikai aviu?jei galvoji kad romanovas padidins atsivestu eriuku skaiciu tai nebuk tuo tikras ,o kad pagerins mesos kokybe ir atsparuma ligoms tai tikrai .Jei laikysi 50 eriavedziu tai gimstamumas bus 1.5 eriuko ir tai bus labai gerai, nebet turi labai geras saligas priezurai. Siaip tai smagu kad dar yra optimistu linkiu sekmes

    Dar tik pradedantis as. Tai dabar 1 vyresne 1 metu dar dvi ~1,5 men ir 2 avinukai.Galvoju dasipirkt bet dabar niekas neparduoda LJ

  6. Galvoju prasididinti banda naudodamasis romanovo veisles avimis kadangi jos daznai ir daug veda kergciau su j.galviu avinu ir daryciau krizminima ir po kiek laiko vaikai jau butu l.j ar apsimoka taip daryti? kadangi galvoju laikyti maziausiai 50 eriavedziu. Ar geriau pirkti tik l.j?

    Gal po dešimties metų ir gausis veisle artima LJ... :) Iš kur busit garantuoti, kad kokybiškos atvestos ir atrinktos avytes atves ne romanovo pažymių avytes vėl...? Jei naudosite jau atvestas avytes, reiks laukti kol jos subres ir tik tuomet kergti ir nuolat turesit pirmavedžių...

    Man matos ne biznio planas, o iš Š.... spaudžiamas vaškas... :lol:

    Pritariu. Kam cia eksperimentus daryti jei jau senai viskas yra isbandyta ? jau ka ka bet romanovus su L.j. kergti tai manau prastas variantas... ir tuo labiau, kaip kazkas cia planuoja, kokios dar veisles laukti galima, tiketis sukryzminus sias avis ??

    Dabar rimciau pagalvojau ir tikrai sumasciau ta pati ka ir jus 4 metus laukt ir net negaut dokumentu kad jie L.J. Gal kas zinot kiek Seduvoj kainuoja avinas? Nes noreciau isigyti tvirta druta tikra L.J avina.

  7. Galvoju prasididinti banda naudodamasis romanovo veisles avimis kadangi jos daznai ir daug veda kergciau su j.galviu avinu ir daryciau krizminima ir po kiek laiko vaikai jau butu l.j ar apsimoka taip daryti? kadangi galvoju laikyti maziausiai 50 eriavedziu. Ar geriau pirkti tik l.j?

    Gal po dešimties metų ir gausis veisle artima LJ... :) Iš kur busit garantuoti, kad kokybiškos atvestos ir atrinktos avytes atves ne romanovo pažymių avytes vėl...? Jei naudosite jau atvestas avytes, reiks laukti kol jos subres ir tik tuomet kergti ir nuolat turesit pirmavedžių...

    Man matos ne biznio planas, o iš Š.... spaudžiamas vaškas... :lol:

    Na cia tas pats kaip jauciu darymasis.. Kodel po desimties? pas jaucius tas buna 4 vada jau skaitosi grinaveisliai manau pas avis taip pat butu.

  8. Vislumui tai gerai, bet gimsta nevienodo dydžio. Pvz., mano mišrūnės turi Romanovo kraujo, vedasi po 2-3 (po 4 dar ačiū Dievui nebuvo!), vasarą kergiua su Safolku, bet ėriukai gimsta nevienodo dydžio, pvz., trijulėje vienas būna mažas, du būna panašesnio dydžio, bet jau tokie kaip gryni Safolkai arba LJ tai vargu ar užaugs, gal netoli to dydžio. Bet jeigu įdomu, galima bandyti.

    Na galvoju savaitgali vazuoti nusipirkti jau Romanoves su LJ avinu sukergtas.Na del dydzio dabar man nelabai ir svarbu kol veislei issiauginsiu poto gal ziuresiu kurias pasilikti veislei kurias brokuoti.

  9. Galvoju prasididinti banda naudodamasis romanovo veisles avimis kadangi jos daznai ir daug veda kergciau su j.galviu avinu ir daryciau krizminima ir po kiek laiko vaikai jau butu l.j ar apsimoka taip daryti? kadangi galvoju laikyti maziausiai 50 eriavedziu. Ar geriau pirkti tik l.j?

×
×
  • Create New...