Jump to content

homez

Nariai
  • Pranešimai

    5
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Miestas

  • Miestas
    Kauno raj.

homez pasiekimai

Naujokas

Naujokas (1/5)

0

Reputacija

  1. homez

    TRIUŠIŲ NARVAI

    Kuriems reikalingas lizdų šiltinimas: Gal saugiau ir paprasčiau būtų naudoti sunkvežimių veidrodžių pašildymo plokšteles (priklijuojami gamykliškai arba ne, iš vidaus, tiesiai ant veidrodžio, kad žiemą neužšaltų). Tie kaitinimo elementai arba nuo 12V arba nuo 24V, saugu. Kainos nežinau, tik mintis šovė pasiūlyti. Beje, gal autolaužynuose nuo naujesnių automobilių būtų galima pigiai gauti, galima lygiagrečiai ir kelis sujungt dėl didesnio ploto.
  2. homez

    TRIUŠIŲ NARVAI

    Sveiki triušininkai, noriu su jumis pasikonsultuoti. Galvoju daryti narvus ne tinklinius, trimis aukštais, tačiau medžio nenaudojant lentų pavidalu (dengta OSB plokštėm, durelės tinklinės, latakai skardiniai, tik karkasas brūsų medinių). Norėčiau tik paklausti jūsų nuomonės dėl grindų darymo su tarpeliais (principas kaip pseudo "michailovo technologijos" narvų) naudojant laminuotą drėgmei atsparią fanerą ir apie šonų dengimą OSB plokštėm. Visi vieningos nuomonės kad medis viską sugeria (kartu ir ligas) ir neišeina išvalyti. Tai tokios medžiagos atrodo būtų kompromisas. Grindų fanerinių juostų pjūvius dar papildomai galvoju uždažyti, kad nesigertų drėgmė ir nebrinktų. Laminuota fanera atrodo taip (gal kas neįsivaizduoja): Tik naudočiau nerifliuotu laminatu. Idedu ir pačių narvų "vizualizacijas". Pavaizduota dar be jokių durelių ir kitų vidaus dalių, esmė pats principas. Narvą daryti 2,5 m ilgio, kaip standartinės plokštės, jokių atraižų nelieka. Pagal vietas triušiams narvo kaina būtų optimali. Daryti skardos nubėgimus, skarda kartu ir apatinio aukšto lubos, tokius narvus sustatyti tokia tvarka kad perpjautų plastikinių kanalizacijos vamzdžių pagalba būtų surenkamas šlapimas, išmatos žinoma nenuriedės, tai būtų valoma vandens srovės pagalba arba ilga šluotele. Triušidė švari ir triušiai neuosto savo pačių išmatų amoniaku. Įdomu, ar jūsų patyrusių triušininkų manymu kažkurioj vietoj neprasilenkiu su realybe Įdomi ir ekologijos šalininkų nuomonė. Ar tos plokštės, gausiai sumirkytos visokiais klijais nebus triušių griaužiamos ir ar neprisirys to šlamšto?
  3. Nebūtinai tik ne pelno organizacijos, paramos gavėju gali būti ir viešojo sektoriaus įmonės - ligoninės, mokyklos, darželiai. Paramos gavėjus galima pasitikrinti čia: http://www.vmi.lt/lt/?itemId=1003742 Beje, 2proc. paramos deklaracijų teikimo terminas jau pasibaigė, jei pateiksite dabar - deklaracijų neužskaitys. Tai viešojo sektoriaus įmonės ir veikia dažniausiai viešųjų įstaigų pagrindu (žinoma, turiu mintyje juridinę formą), jei tai nėra valstybės ar savivaldybės įmonė (biudžetinė įstaiga)
  4. Negali, 2% gyventojų pajamų mokesčio gali gauti tik ne pelno organizacijos (VšĮ, asociacijos).
×
×
  • Create New...