Jump to content

Vaccka

Nariai
  • Pranešimai

    4
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Atsakymai kurių autorius Vaccka

  1. Total Recording Frame Rate PAL: 200fps@CIF CIF tai 352x288 raiska, o tai nieko gero. Pas mus su tokia prasta raiska 8 kameru nelabai rasi, nebent kas dar senu DVR-U turi su tokia raiska. Kai dirbau toj srity tai kitaicai pastoviai bandomuju pavyzdziu atsiusdavo, ant popieriu rasydavo kad raiska pilna, o realiai matydavom ta kaip ir tavo nuorodoj, nesunku uzsirauti, jei tiketi ka e-parduotuves raso. Ieskok cia LT. vietoj,tai nors realiai galesi isitikinti vaizdo kokybe. Pagrindiniai parametrai: 720x576. Glaudinimas H.264 standartu (butent irasymo). Aisku daugiau mokesi, bet uz pratestuota iranga, apsaugai manau nusipiginti neverta.

  2. Iš savo varpinės - paprastą, autoriaus minėtoms reikmėms tinkamą stebėjimo sistemą, susidedančią iš 4 kanalų DVR su 500GB (Digital Video Recorder, terminas naudojamas vienu žodžiu apibūdinti vaizdo kameras valdantį, vaizdą įrašinėjantį, vaizdą į monitorių išvedantį įrenginį) + 4 kamerų su 1/4 Sony CCD matrica, 420 TVL raiškos su IR pašvietimu, bei 20 metrų laido kiekvienai kamerai ir 2 metų garantija galiu pasiūlyti maždauk nuo 1500 Lt + montavimas jei reikia. Vietoj neturiu, pasirašom sutartį ir pristatau per 2 sav.

    DVR parametrai:

    H.264/MPEG-4 vaizdo spaudimas (populiariausias formatas šiuo metu, visi piratiniai filmai tokiu būna :lol: )

    įrašinėjamos 4 kameros iki 120 fps greičiu

    Stebėjimas, įrašymas, įrašo peržiūra

    Jeigu DVR prijungsit prie tinklo - galimas stebėjimas per tinklą ir per mobilų tel.

    Galima pasijungti monitorių su VGA jungtim

    Yra USB jungtys - prisijungti pelei, kas labai palengvina gyvenimą dirbančiam su tuo DVR ir USB raktui, patogiai nusikopijuoti vaizdo įrašą iš vidinės atminties.

    SATA kietas diskas 500 GB (priklausomai nuo pasirinktos vaizdo kokybės - iki mėnesio atgal įrašas)

    Nuotolinio valdymo pultelis

    Kameros:

    1/4" SONY CCD matrica, 420 TVL raiška, spalvotos, su IR pašvietimu (2-3 metrus nuo kameros apšviečia)

    Bet šitas DVR neturės lietuviško ant ekrano rodomo meniu (OSD). Aš su lietuvišku OSD neturiu, bet turi milijonas kitų firmų :icon-mrgreen:

    kameros šitos irgi ne stebuklingos, kaip minėjau tamsoje max 2-3 metrus matys. Optikos neturi, taigi labai detalaus vaizdo tikėtis nereikėtų.

    Aišku bendrai situacijai tvarte apžvelgti, ar virš durų pakabinti, kad matyti kas atėjo - tinka puikiai ir tokios. Bet jei tikitės atvažiavusios į kiemą auto numerius matyti vaizdo įraše - reikia kitokių kamerų (daug brangesnių)

    Galima rasti panašią paprastą sistemą ir pigiau: DVR apie 400, kameros apie 100 Lt/vnt. Bet DVR nebus naujos kartos su geru vaizdo suspaudimu (ilgesnį laiką įrašo), tinklo palaikymu, valdymu pele ir nuotolinio valdymo pulteliu bei patogiu OSD. Kameros irgi klausimas ar turės tokią raišką ir IR pašvietimą. Beto, turėsit nusipirkti laido kamerų pajungimui/maitinimui. O jis kainuoja :lol:

    "Tankystas" tai matau tankus stumdai :lol: , anam poste tipo neprekiauji-nemontuoji. Tai kuriam tiesa?

    Dirbau toj sistemoj , taip pat shefas savo babkem nerizikavo, prekiu neuzsipirkdavo. Pirma sutartele, poto "kedes" :). Kai palyginti skirtingu kameru vaizdo nebudavo galimybes, atrode gerai.

    Kam reikia juk galit nuvaziuot ir issirinkti sau tinkama sistema. Pasiulyciau bent kelias firmas, bet cia atrodys kaip reklama, tam google yr.

    P.S. Klausimuks: Kas per kameros, tik tiek pasviecia? kur aprasyma kalima but pamatyt ? kaip atrodo? is muziejaus?

  3. Pagal tokius reikalavimus - kaina bus manau ~2k+. Ar verta?

    Bendrais motyvais:

    kameras pasirinkt paprasta, skirtų patalpoms nereikia naudoti lauke. 540 tvl nafik reikia(-nesutinku),ne vien jos lemia vaizdo ryskuma, vien mazu objektyvu kamera su daug tvl bus brangus ir vistiek neryskiai rodantis daiktas(-nesutinku). Pinigu svaistymas. Parduotuves vagiam gaudyt net nelabai naudoja 540 tvl(-nesutinku). Imkit 480(yra ir geresniu uz ta pacia kaina) su didesniu objektyvu ir jautresnes prie maziau apsvietimo, bus daugiau naudos. Patalpoje galima imti su IR apsvietimu, realiai kad jis naudos duotu - reikalingas atskiras, bent 50 LED IR pasvietimas(-nesutinku)24-30 diodu,kitakart ir tiek per daug). Keli diodai, isdestyti aplink linze apsviecia kelis metrus, naudos iš jų minimaliai. Lauke - geriausia derinti su šviesa įjungiama nuo judesio, nes IR pašvietimo reikia labai galingo (= daug pinigų)

    Rašymo įrenginiai iš esmės visi geri, šiuolaikiniai visi palaiko įrašinėjimo paleidimą nuo judesio, naktinius rėžimus ir kitas naudingas funkcijas. Reikėtų rinktis bent 500 GB HDD, aštuonioms kameros tokios talpos turėtų užtekti netoli mėnesio standartine kokybe standartine kokybe? aisku tada kam geros raiskos kameros?, "turbo" rėžimu kai įrašinėja daugiau fps - dvigubai maziau. Iš ne turbo rėžimu padaryto įrašo nepažystamo asmens nepažinsit net jei jis po lempa už 5 metrų nuo kameros stovės (jeigu kamera papigiaiska be linzės didelės- linzes? bent jau teminą kitam kartui reiktu suzinoti:), turbo rėžimu - bent nuotrauka padaryt galėsit kažkokią panašią į veido.

    Transliavimas per tinklą ir kiti navarotai - pagal poreikį ir piniginės gylį. Jeigu nepagailėsit pinigėlių - pirkit naujos kartos DVR su OSD (kelis metus dirbes sioje srityje be osd taip ir nemaciau - sako pries 10 metu galejo vidiakai buti be OSD,) kuris rodo meniu ekrane ir funkcijas renkiesi pele. Senieji, valdomi tik mygtukais - (be pulto dabar nerasi DVR) ant paties DVRo - kol pripranti labai nepatogūs ir lėtai darbas vyksta.

    8 kamerom per akis vieno monitoriaus,(o buna ir kitaip? zmogus gal nezada 2 patalpose po sarga sodinti atskiriems monitoriams stebet) DVRas leidžia jų langus išdėstyti bet kokia tvarka, kurį nori pasididinti, matyti kelis tik iš jų ant ekrano ir pan. Jeigu negaila akių - junkit teliką kokį atliekamą, jei akys ne valdiškos - LCD kompo monitorių.

    Ne tam as cia, prase shwogeriukas motobloko paieshkot. Bet kai uztikau savo buvusio darbo srities tema, negalejau neparasyti. Ten kur raudonai, tai kategoriskai nesutinku, nebent sneka eitu apie 3 metu senumo stebejimo technika. Bet gi ji vystosi menesiais. Pats pries pusmeti savo sistema atsinaujinau. Paprasciausiai google imesk ko ieskai ir pirk pirma isitikines ar tau tinka vaizdo kokybe, daug kur galima realiai apziureti pries perkant. Atsargiai su e-parduotuvem, susigundziau pigia kamera, atsiunte slamsta su puikiais tech duomenimis ant popieriaus. I pretenzijas atsake: ""-mes tikime tuo ka raso tiekejas is kinijos""

×
×
  • Create New...