Jump to content

apulis

Nariai
  • Pranešimai

    106
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Miestas

  • Miestas
    Kaunas

Paskutiniai lankytojai

Naujausių lankytojų sąrašas išjungtas ir nerodomas kitiems nariams.

apulis pasiekimai

Narys

Narys (2/5)

19

Reputacija

  1. apulis

    Grikiai

    Sėklos 80-120kg/ha, NPK 0-100kg/ha ir tavo darbai.
  2. apulis

    Grikiai

    Daugink iš 650 ir žinosi hektarinę kainą, palaikysi grikius, kaina dar pakils, nes šiemet tendencijos, kad kainos kyla per pačias javapjūtes grikiapjūtes ir po jų. Šiaip neblogai, tik kad jų nukūlimas varginantis dėl tos žalios masės ir sugulimo. O kiek byra kiekvienas pats skaičiuojasi, aš nelabai tikiu, kad kas realiai kulia virš tonos šiemet, nebent investavo į trąšas, veislę ir į borą.
  3. apulis

    Grikiai

    Tai pasidalink tais budais su kitais. Siemet visu grikiu derlius sudas, ta jau bitininkai pasake, kai atveze bites, o tos nenese medaus. Realiai ten kur smulkus byra nuo 300kg, o kur tankus pakyla iki 800kg, bet apie tona siemet nesvajot. Tie sugule grikiu nesunokine, anskciau laiko suluzo. Islipi net kombaina tikrini ar kur nebyra, bet nera is ko byret siemet del tu karsciu liepos.
  4. apulis

    Grikiai

    Bet gerose zemese tu uzsiknisi ji bekuldamas, nes jis tau visas suguls. Reikia jam nederlingos arba mazai derlingos, tada norma buna.
  5. apulis

    Grikiai

    Mane ta kokybė tenkina, į bunkerį papuola žalių, bet šiaip tie žali jei pabūna šalia prinokusių tai per porą dienų tampa rusvi. Plius šiemet ir kamblių nėjo tiek daug į bunkerį kaip anksčiau būdavo.
  6. apulis

    Grikiai

    Žali pastovi truputi ir pakeičia spalvą.
  7. apulis

    Grikiai

    Kainos neklausiau, man ekofrisa arti, bet bus virs 500, nes lašai jau duoda 545.
  8. apulis

    Grikiai

    Kas planuojat kulti si svtg ir vezti i ekofrisa skambinkit i priemima, kad jis planuotu dziovyklos uzkrovima. Nes bus slapi, tai be susitarimo slapiu neims siaip reikia kieki daryt.
  9. apulis

    Grikiai

    Iš patirties galiu pasakyti, kitai metais grikių daug nesėk, nes kaina kitąmet gali būti 180, nebent įtakos tie muitai ir ji nekris žemiau 300 kaip pernai. Prieš kokius 5-6metus buvo panašiai, tik aš dar tokių supirkimo kainų nebuvau matęs, tokiom kainom ~500 kažkada tik sėklą iš pavasario pardavinėjo ir kai pradėjo sėti derlingose žemėse grikius, tais metais jų supirkimo kaina buvo ~180.
  10. apulis

    Grikiai

    Viskas priklauso nuo žiemos, bet iš esmės sulėkščiuosi, jie išdigs gaus šalnos daugiau kaip -4 ir grikių neliks, tada ramiai ari. Šiemet kai tokios supirkimo kainos, tu gerai pagalvok ar tikrai neverta grikių kulti, jei juos sėjai ne kaip posėlį.
  11. apulis

    Claas kombainai (informacija)

    Senam dominatoriuje(80), labai sunkiai juda valdymo rankenėlė ir truputį laša iš jos, su kuria reguliuojama: kederio aukštis, važiavimo greitis, lenktuvų aukštis, būgno apsukos. Klausimas ar tas valdymo blokas restauruojasi ar yra koks nors reguliavimo varžtas tame bloke, kur būtų galima palengvinti rankenėlės judėjimą?
  12. apulis

    Grikiai

    Ar tau nereikėtų susimažinti tarpo tarp pobūgnio, nes tie balti tai kaip grikių skaldukai atrodo. Ar skylėtą sietą naudoji visoms kultūroms, nes realiai pirmą kartą matau tokį reikalą, kaip papildomą valymo priemonę. Ar teko vežti į pridavimą ką moka šiuo metu?
  13. apulis

    JUMZ

    Kas žino kaip išsiima posūkio cilindrai naujesniam jumzui? Ir kokia tų posūko cilindrų markė? Kaip išsiardyt tą cilindrą neleidžiant viso tepalo, gal yra kokia vieta kur užsidaro tepalo padavimas?
  14. Kaip vienas rusas sakė tik truputį pradėjai remontuoti ir pažiūrėk jau pusę traktoriaus nuardęs Užtruko kol sudūriau variklį, teko truputį šlicų galiukus pašmirgeliuot ir su gulsčiuku pamatavus, aukščius variklio ir traktoriaus sureguliuoti, tada pavyko lengvai sudurti traktorių. Jei duriat ir lieka tarpas apie 5 - 5,5cm, tai reikia žiūrėti kas kliūna, nes jėgos naudojimas negelbėja, įkvėpė rusai, kurie ant medinių pagalių dumble variklį pasikabinę sugeba jį lengvai sudurti. Kadangi buvo labai sunkus vairas, tai perrinkau vairo kolonėlę ir radau sutrūkusią reiką, kas yra ganėtinai keista. Ilgiausiai užtruko kol nukaliau nuo šlicų tą alkūnę. Jei seniai buvo ardyta, tai patarimas nusiimti visą kolonėlę iš karto ir ieškoti kampuočių užsistatymui, kad išeitų suduoti gerą smūgį, nes nei kaitinimas, nei purškimai, nei siomnikas nepadėjo. Reguliavimas kolonėlės išardžius ganėtinai paprastas, mano atveju manau buvo užspausta reika, dėlto ji ir lūžo. Teko įdėti net porą papildomų tarpinių, kad atsirastų laisvumo 1-1,5mm, su galiniu varžtu pasireguliuoja aukščiai, vėlgi esu dėkingas rusams, bet ne visiems, nes kol randi normalų video tai užtrunka. Jei keisit remkoplektą, tai silikoninių žiedų negalima karpyti, juos reikia palaikyti karštame vandenyje ir tada jie nesunkiai užsimauna, ant vairo kolonėlės stūmuoklio. Prie to pačio pakeičiau ir visas išorines šarnyrų gumas, bei juos paveržiau, nes reikia iš karto ir TA praeiti, kad jau tiek sutvarkyta. Ir vakare išbandėm sankabą, tai ne be reikalo ardėm, sankaba veikia. O visas hidraulikas jau kokią kita laisvesnę dieną sujunginėsiu. Šviesa tunelio gale kažkur matosi, bet gal kas turi ir gali pasidalinti elektros schema, kokie laidai nuo generatoriaus išeina/įeina?
×
×
  • Create New...