Jump to content

silauoge

Nariai
  • Pranešimai

    10
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Atsakymai kurių autorius silauoge

  1. Žemės paruošimas šilauogių auginimui turi didelę įtaką sėkmingam šilauogių augimui, bet ir sodinukų kokybė turi didelę reikšmę. Prieš pradedant sodinti šilauogių plantaciją būtina atlikti dirvožemio tyrimus, ir pagal tyrimų rezultatus galima pasiskaičiuoti ko ir kiek reikia pridėti kad parengti žemę kuri optimaliai tiktų šilauogėms. Yra būtini ir kiti dirvožemio tyrimai įrengiant šilauogių plantacijas.

    www.silauoge.lt

  2. 1. Dėl dauginimo tai reikia turėti patirties ir sudaryti specialias sąlygas, todėl geriau ir pigiau įsigyti iš specialių laboratorijų (namudinis dauginimo būdas: dauginti kaip senoviškai rožes po trilitriniu stiklainiu ).

    2. Dėl veislių tai čia reikėtų apsispręsti pačiam priklausomai nuo pageidaujamo uogų skynimo laiko (pagal ankstyvumą), mes auginam 9 veisles, 4 pagrindinės ir 5 bandom (šiaip veislių yra daug, pasirinkti yra iš ko). Uogų skonis panašus.

    3. Sodinukų kainos priklauso nuo kiekio ir konkretaus susitarimo.

    4. Dėl realizacijos tai priklauso kokį plotą planuojate, pirmus 3-4 metus tai dėl realizacijos problemų nebūna, nes šilauogės normaliau pradeda derėti į 5 metus po pasodinimo.

    www.silauoge.lt

×
×
  • Create New...