Jump to content

TomasD

Nariai
  • Pranešimai

    7
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Visas nario TomasD paskelbtas turinys

  1. Iškilo dar vienas klausimas. Skaitau dvejybines apskaitos rekomendacijas (2006-12-18, Įsak. Nr.3D-491) ir pasiklydau. Skaitant Pelno(nuostolio) ataskaitos sudarymo eiliškuma matau kad II PN ataskaitos eilutėje turėčiau įrašyti Nebaigtos gamybos, biologinio turto verčių padidėjimą (sumažėjimą). Nurodytos sąskaitos iš kurių imami duomenys ir tt. Čia atrodo viskas aišku. XVI PN ataskaitos eilutėje nurodoma kad šis likutis turi sutapti su 34 sąsk kredito ir debeto apyvartos skirtumui. Atsivertus 34 sąskaitos komentara matau kas rašosi į debeto (sąnaudos) puse ir kas į kreditą(pajamos), bet nesumastau kaip irašyti Nebaigtos gamybos, biologinio turto verčių pokyti. Jei jo neįtraukiu tada gaunasi skirtingi likučiai (grynasis pelnas PN ataskaitoje skiriasi nuo 34 sąsk likučio.). Kažkur yra klaida ir nebesugalvoju kurioje vietoje ją darau. Bučiau dekingas už komentarus. PS. Klaida radau bandziau pagudraut ir padaryt geriau, bet gavosi kaip visada
  2. Sveiki, Skaičiuojant ūkyje užaugintos produkcjos savikainą prieš ją užpajamuojant iškilo klausimas ką daryti su pastoviosiomis ūkio sąnaudomis. Nes derliaus pajamavimo metu (tarkim rugsėjo mėn) ne visos pastovios sąnaudos bus patirtos ir įtrauktos i savikainos skaičiavimus. Ar metu gale koreguoti jau paskaičiuotos produkcijos savikainą? O gal perkelti į nebaigtą gamybą ir priskirti ateinančių metų derliui?
  3. Taip tuos VAS ir as perskaiciau O ir 3D-491 istatymas siulo nebaigta statyba per 15 saskaita tavrkyt Na zodziu viskas aisku, toliaumanau gilintis nebeverta. Aciu.
  4. Tai as zinau apie neleidzimaus atskaitymus ir apie tai kad sanaudos nevisada uzdarmos per 34 sask. Gal netaip issireiskiau bet konsultavimo tarnubos mergina nebaigtos statybos saskaita uzdaro per 34sask. Ko pasekoje pelnonuostolio ataskaitoje atsiranda kitos veiklos sanaudos, kad panaikinti tas sanaudas daromas dar vienas irasas D15 ir K5kl (kitos arba ne zemes ukio veiklos pajamos) ir 5 klvel uzdaroma per 34 sask. Ko pasekoje pelno nuostolio ataskaitoje atsiranda kitos veiklos pajamos. Tokiu budu (mano nuomone) iskreipiamas realus ukio vaizdas. ir dar pagal metodines rekomendacijas 545 sask (kitos veiklos pajamos) kaip ir nera skirta ukyje pagaminto turto apskaitai. As suprasciau jei ten tas medziagas nurasinetu per 6kl irpaskui 6 klase uzdarinetu per 15 sask. Tada jokios itakos Pelno nuostolio eilutem ir niekas nieko nemato irgalva neskauda , o minetuoju atveju kyla labai daug klausimu. Tik va kazkaip VAS apie nebaigta statyba nieko neraso, o gal as tiesiog neten ziuriu? Jei yra kitaip buciau dekingas uz nuoroda. PS As kazkaip visada maniau kad medziagos isleistos komplektuojant gamini yra islaidos, o sanaudomis tampa tada, kai gaminys sunaudojamas(x sanaudu rusis) arba parduodamas (pardavimo savikaina)
  5. 2 Dzukija: Butent tarnyba taipir aiskina kaip Jus. Tiesiog pagal naujas rekomendacijas viskas vaiksto 150 ir 151 saskaitose, nelieciant 6 kl. tai va todel man ir kilo klausimai. Plius naudojant 6 ir5 klases Pelno nuostolio ataskaitoje atsiranda kitas pelnas ir sanaudos (nes jie 6kl uzdarineja per 34 saskaita, o 5 kl koreguoja papildomu irasu ir perkelia i 15), kurios labai nekaip atrodo ir iskreipia vaizda. Mano akimis ziurint turtas tiesiog keicia struktura, kuri neturi nieko bendra su sanaudomis. Man dar vienas dalykas labai kabinas, kad butu pripazintos sanaudos jas patyrus turetu but uzdirbamos pajamos, tik va nebaigta statyba kaip ir ne pajamos o tiesiog gaunamas turtas, o vat jau jo nusidevejimas tai jau normalios sanaudos kuriomis bus uzdirbamos ukio pajamos.
  6. Tai as konsultavimo tarnybos buhalterei ta ir pasakiau, o toliau diskusija nusirutuliojo iki tol kad medziagos is kuriu daroma statyba yra sanaudos. Kai pamaciau tokia zinute viska supratau, kad toliau diskutuoti su Konsultavimo tarnybos darbuotoja nebera apie ka apie ka.
  7. Sveiki, turejau tokia diskusija su konsultavimo tarnyba kaip teisingai registruoti nebaigta statyba ukininko ukyje. Ju pasiulymas: Nupirktas medžiagas nurašome į 618 sąsk. 618 208 tada uždarome 618 656 618 metų gale uždarimai 34 656 15 540 taip pat jie pasiule vadovautis rekomendacijomis http://tar.tic.lt/Default.aspx?id=2&item=results&aktoid=446EB219-7280-43D6-8E48-664226AA7A38 Bet: 1. tai pasene ir jau nebegaliojancios rekomendacijos, nauja redakcija isigaliojo nuo 2007 metu. 2. Naujose rekomendacijose nebaigta statyba registruojama nelieciant pajamu ir sanaudu saskaitu. 3. Pagal VAS sanaudos registruojamos tik tada kai jos patirtos uzdirbant pajamas. 4. Registruojant taip kaip rekomenduoja konsultavimo tarnyba Pelno(nuostolio)ataskaitoje parodomos nepagristai dideles pajamos ir sanaudos. 5. Tokia rekomendacija jie motyvuoja kad zemes ukyje nebaigta stayba registruojama kitaip nei normaliose imonese. Tai dabar as ir mastau kas ar as cia kazko nesuprantuir klaidingai isivaizduoju ar tiesiog Konsultavimo tarnyba dirba taip kaip jie nori. Ir kokia yra reali saskaitu korespondencija registruojant nebaigta statyba ukininko ukyje. Aciu uz pamastymus
×
×
  • Create New...