Jump to content

vezlys

Nariai
  • Pranešimai

    6
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Atsakymai kurių autorius vezlys

  1. Sveiki, rudenį pasisodinau sodyboje keletą lazdynu, planuoju juos formuoti vienstiebius tai dabar galvoju ar reikia jiems kažkiek pakirpti galūnes, kad daugiau šakotųsi ar ne, dabar jie yra apie 1,5 m. aukščio.

  2. Paaiškinkite, prašau, kas yra kietas mėšlas (rašėte "kieto mėšlo mėšlidės").
    kieto tai kada 5-6men galima mesla islaikyti tvarte,nevalyti o kada valai kas diena kaip kiauliu ar galviju ir nuplauni vandeniu tai cia jau skysto as taip suprantu.bet meslide reikalinga kada daugiau 10 SGv tai aviu mazdaug 142 vent.

    Jei mesla laikai tvarte 5 6 men tai toks laikymas vadinasi ant gilaus kraiko. Taip laikant gyvulius nereikia jokiu meslidziu. Kietas meslas tai toks kai kreiki gyvulius siaudais ir mesla salini is tvarto i rietuves, tokiam laikymui reikia meslidziu jei laikai daugiau kaip 100 SGV. Jei mesla nuplauni su vandeniu tai jau skaitosi skystas meslas tokiam meslui kaupti yra butini skysto meslo kaupimo rezervuarai ar lagunos.

  3. Kas tiksliai zinot apie meslides reiks mums ju ar ne? kokie standartai europiniai turi buti? Nes nuo 2012.01.01. lygtai privaloma isirengti! o pas man 80 vnt aviu ir keli galvijai. :eusa-doh:

    tai nuo 10SG, avis 0,07SG

    Pagal naujas meslo tvarkymo taisykles isleistas siu metu rugsejo 26 d. laikant gyvulius ant kieto meslo meslidziu reikia tik tiems ukiams kuriuose yra 100 ir daugiau SGV. Ukiuose iki 100 SGV leidziama mesla sandeliuoti specialiai tam paruostose rietuvese prie tvarto.

×
×
  • Create New...