Jump to content

Jhon

Nariai
  • Pranešimai

    8
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Miestas

  • Miestas
    Kaunas

Jhon pasiekimai

Naujokas

Naujokas (1/5)

0

Reputacija

  1. Na ir man iškilo tokia pati problema. Šiemet pirkau lenkišką kratytuvą 2500 kg talpos žemukas, aišku ne naujas padėvėtas, tai buvo transporteris tik kairio šono pasuktas tai per porą narelių aš jį atstatiau. Lyg ir viskas gerai tuščią sukau gal kokias 3-4 min. slenka lygiai. Bet va dabar mėžiant kažko labai mėto grandinę kuri suka kratiklį, keitiau ir sprandžiną į stipresnią vistiek net ištempią ję ir viskas. tik po to kai iškračiau porą kratytuvų pastebėjau kad vėl persisukęs transporteris. suskaičiavau narelius viskas gerai. Įtempimas geras, galima sakyti ir vieno šono ir kito šono nelabai ranka ir pajudinsi. Gal per stipriai įtempiau? žvaigždės lyg ir nenusidėvėjį. Aš galvoju ar negali prasisukt pati transporterio žvaigždukė? Beje pasikartosiu tuščias sukasi be problemų viskas lygiai eina. Tik pakrauni ir viskas pasikeičia.
  2. Vanduo per viršų nebėga ir nepučia. Kas susiję su vandeniu tai tikrai viskas tvarkoj. O kai atleidi biškį forsunkių vamzdelius po vieną tai variklis prigesta bet dūmasišlieka. Bet kai atleidau visus vamzdelius tai variklis prigeso ir dūmas sumažėjo, bet vistiek išliko. Ir beje pradėjo kai pagazuoji kažkas sukala. Atsisukau dangtelį pažiūrėjau gal vožtuvas atsileidęs, bet viskas tvarkoje. Dar peržiūrėjau su tarpikliu tarpelius viskas gerai. Tada biškį paeksperementavau su vožtuvų tarpeliais. Tai suvienodinau po 0,25mm įsiurbimui ir išmetimui, 0,30 mm įsiurbimui ir išmetimui, 0,30 mm įsiurbimas 0,35 mm išmetimas, jokio skirtumo ir dūmina ir vistiek sukala. Tada vėl atstačiau kaip buvo 0,25 - 0,30mm. Kalimas ne išvien, bet kai tik pagazuoji ta momentą. O jei palaikai ant gazo jo nėra. O dėl alsuoklio tai niekas per ten nebėga.
  3. Spjaudo nei vandeniu nei gazoliu nei tepalu, nežinau kuo, bet kai dirba ant mažų apsukų tai kažkur per 1 min koia 2-3 kartus išspjauna. Nemoku paaiškint. Tarpinė tikrai gera, nes kai išėmiau forsunkes tai jos nebuvo apsinešusios vandeniu. Dūmas: po užvedimo melsvas su baltu (pilkas tamsiai), po kokia 5 min tai mėlynas. Ir teko vežyi malkas tai kai gerai uždūmina tai kvapas degančios gumos. Gazolis išbėgo visas, nes aš jį su dankratu paverčiau į tą pusę kur yra propkė. Traukimas nesusilpnėjęs. Ir kas keisčiausia, kad padirbęs ~20 min nelabai dūmina, bet užgesink ir vėl po minutės užvedi vėl viskas iš pradžių.
  4. Na bet jei gilzė būt trūkusi tai į karterį vanduo patektų ir tepalas mano manymu patektų į degimo kamerą. Dabar nebepatenka ir tepalas nemažėja ir nedaugėja. Beje kaip išsiėmiau forsunkias tai ant purkštukų šonų buvo prikepią degėsių, kad net peiliu reikėjo gramdyti, kad žiedą būtų galima nuimti.
  5. Sveiki. Noriu paklausti gal kas žinos kas gali būti ar kokios literatūros nurodis. Mano MTZ-52 su D-50 varikliu pradėjo dūmyti. Prieš tai buvo perkaitytas variklis, nes kai buvo tie pirmi šalčiai tai nerizikuodamas išleidau vandenį ir po kelių dienų reikėjo labai staigiai traktoriaus, bet pamiršau, kad vanduo išleistas tad kokią valandą su juo padirbau. Vandenį rodė ~45 laipsnius, nekreipiau dėmesio. Tik po to pažiūriu, kad galvos tarpinė pramušta. Ir tada paaiškėjo dėl ko pramušė. Aišku tarpinę pakeičiau, bet tada ir prasidėjo visos linksmybės. Pripyliau vandenio užkūriau, aišku pirma atreguliavau vožtuvus, pradėjo dūmyt, iš pradžių nekreipiau dėmesio nes vistiek perdėta gal dar jam reikia įsidirbt. Bet padirbęs 15 min vistiek dūmina. Ant lauko išleidau vandenį nes garažę nesinori, kad būtų šlapia. Užkūriau pakol įvariau į garažą žiūriu, kad nedūmina. Supratau, kad vandenio patenka į cilindrus. taip ir buvo. Patikrino meistrai galva prašlifavo nieko nerado. vėl viską sudėjau. Aišku pakeičiau tepalą. Sudėjau, užvediau kažkaip dūmas nedingsta ir pradėjo biškį SPJAUDYT. Patikrino meistras forsunkęs viskas gerai. dar aš namie turiu kur tikrina forsunkęs aparatą, bet pagalvojau gal blogai veikia nes jos caro laikų, bet geros nes ir meistras kai tikrino duomenys atitinka mano. Sudėjau, dar patikrinau vožtuvų reguliavimą viskas gerai. Tai va kas gali būti? Beje kai išleidau tepalą tai į karterį gal kokius 2 litrus gazolio pripyliau, bet jis išbėgo nes. AČIŪ už atsakymus.
  6. Jhon

    Technikos knygos

    Labai dėkoju, bet čia kažkas panašaus į www.agrodetale.lt, vistiek ne visos detalės yra. daleiskim reikia pakeisti (purkštuko žalvarinę įvorę), bet kiek aš žinau tai dar ant tos įvrės dedasi guma-sandariklis kažkoks, tai niekur neparodyta koks sandariklis kur būtent jis dedasi.
  7. Jhon

    Technikos knygos

    MTZ-52, MTZ-82. Nes kai kada nežinai kaip toji detalė vadinasi, tik žinai kur ji dedasi, tai pradide aiškinti senesni pardavėjai iš kart susigaudo, o jauni tai kažkaip ne. Atsiverčia katalogą ir pradeda ieškoti kokia 10 min. Kažkada reikėjo galinio pusašio riebokšlio arba salnyko, nuėjau ir sakau mtz52 galinio puašio 2 salnykus (pardavėjas ~21 m.) nu pralaukiau ~7 min.
  8. Sveiki. Norėjau paklausti. Gal kas žino kur galima gauti traktoriaus dalių katalogą. Tokį kaip turi žemės ūkio parduotuvės. Atsiverti ir viskas sužymėta ir parašyta kiekviena smulki detalė. Gal yra kokia programa panaši kaip automobiliams (kaip ETKA, TIS). Labai AČIŪ.
×
×
  • Create New...