Jump to content

astalog

Nariai
  • Pranešimai

    12
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Atsakymai kurių autorius astalog

  1. Laba diena, aš turiu melžiamų avių, jos visai nereiklios ir labai jaukios.

    Sakykit, prasau, ar pienines avis galima kergti su bet kokiu avinu, ar turi buti "melziamas"? Ar nesumazes pieno pas misrunes?

    Taip galima kergti su bet kokiu avinu, bet mišrūnės avytės duos mažiau pieno, bet daugiau nei paparastos avys, todėl jų ėriukai greičiau augs.

  2. Mes dar kol kas avyts laikome lauke ir naktį, į tvartą dar nevedame. O kitą savaitę naktį jau visąlaik minusinė temp. Ar visi vesite nakčiai į tvartą?

    Mūsų avytės dar irgi lauke.Bet nakčiai jau ruošiamės į tvartą vest, nes jei bus visur pašalę, gali susirgti. Dar praėjusią naktį nevedėm.

  3. Cia http://vddb.library.lt/fedora/get/LT-eL ... .0.01.BOOK B.Zapasnikiene raso, kad osfryzai 7-8 men sveria 45-60 kg ir jua galima juos kergti, bet jei tureciau tokias avi, man butu idomu pasirausti giliau, nes praktiku augintoju numones gali skirtis. Zapasniekien tikriausiai cituoja is kitu saltiniu, abejoju, ar augina ostfryzus.

    As taip pat pritariu, kad labai anksti avytes kergti nera gerai, juk jos dar pačios visai neseniai maitinosi mamos pienu.( Mano avytes nera atskirtos nuo mamu, todel jos augo pakankamai greitai).

  4. Aš irgi tai skaičiau. Bet gal toks svoris tinka smulkesnių veislių avims, pvz., Romanovų?

    O koks suaugsių ostfryzių svoris? Ir kiek dabar jūsiškėms mėn.?

    As neturiu jas kaip pasverti, bet kas atvažiuoja jų pažiuret tai sako, kad jos stambesnės už paprastas avis.Kadangi jos melžiamos ir turi daugiau pieno, todėl maži avinukai greičiau užauga.

    Jaunoms avytems yra apie 7 men., ju svoris yra apie 50 kg.

  5. Bet jeigu jauniklės mišrūnės, tai aš jas paauginčiau iki 12 mėn. tai tikrai, ką dabar ir darau. Nors tai neekonimiška, bet investicija į gerą, stiprią, svieką ėriavedę, ir pašerti ją reikįtų atitinkamai, jei įmanoma, atskyrus nuo senių, kad nenustumtų.

    Literaturoje skaičiau, kad avytes galima kergti kai jos pasiekia 35 kg svorio, gal panašiai 8 men.amžiaus.

    Pas mus auga siumetines ostfryzu avytes, tai jas jau tikrai šiemet kergsm.

×
×
  • Create New...