Jump to content

Giedriusva

Nariai
  • Pranešimai

    15
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Miestas

  • Miestas
    Kaunas

Giedriusva pasiekimai

Naujokas

Naujokas (1/5)

0

Reputacija

  1. Paprasčiausias senovinis būdas - kiek apdeginti (užkerta kelią grybienos vystymuisi) ir pamirkyti "atrabotkėje". Naudojant specialius impregantus medžiui, reikia mirkyti bent kelias paras. Kiek į žemę - labai priklauso nuo dirvos, gruntiniu vandenų lygio. Jei molis ir nešlapia, daroma ilgam laikui - gerai būtų 50-60cm. to Koledzas - signalizacija apie nutrukusį laidą ir kritusį voltažą aptvare gali būti mirksinti lemputė pačiame generatoriuje, informacija generatoriaus LCD ekrane, priedas garsine+šviesinė sirena, SMS siuntimas i telefona. Žiūrint ko reikia ir kiek už tą informaciją gali mokėti. GMS AKO alarm, kuris siunčia info i telefona, kainuoja brangiau nei pats generatorius 10-ciai ha. Bet jei reikia - dabar yra generatorių ir su GPS - siunčia SMS į telefona ir del nutrukusio laido, ir kai yra vagiamas, galima sekti jo buvimo vietą per googlemaps.
  2. Visi generatoriai turintys CE ženklą privalo dirbdami "laisvu" režimu, t.y. kai niekas prie tvoros nesiliečia, neviršyti 5J. Deklaruojamą galią, pvz. UBison 15000 - 15J - jie turi pasiekti per keleta impulsų nuo tada, kai kažkas - žolė, šaka ar gyvūnas - prisiliečia prie aptvaro. UBison 15000 turi LCD ekrana, kuriame rodoma atiduodama galia J kiekvienu impulsu, ir tai aiškiai matomas kilimas. Tai yra dėl saugumo, tame tarpe ir žmonių. Ar žinote, kad 6J yra ribinė galia, kai vaikas eidamas basas palies galva laidą - gali jį nutrenkti?
  3. Giedriusva

    Avininkystė.

    Kaip buvęs LVA studentas galiu rekomenduoti - lektoriai tikrai geri. Geriausi atsiminimai būtent apie šiuos abu. Nenumanau ar kalbės ir apie diagnozavimą, bet jei apie viską komleksiškai - dar neturiu aviu, tik planuoju kada nors, bet būtų arčiau, tai vistiek sudalyvaučiau. Manau kad parazitai avims - viena didžiausių problemų. O gal mažuose ūkiuose visgi ne?
  4. Giedriusva

    Avininkystė.

    ..tikrai pagyvintu krastovaizdi tokios spalvotos avys Loretai - taip, sudetis ir ypac tirpiklis yra tikrai kitas nei grafiti aerozoliu. Sitie nekenkia sveikatai. Atsiusiu tau flakoneli pasibandymui (03.01). Tomui - gaila, bet dar ne. Dar "kovojame" su BR kliutimis. Kai tik galesime gaminti - butinai pasireklamuosime visais budais.
  5. Giedriusva

    Daržiukas šeimai

    Kaip as supratau, ir tai logiska - ir bulves ir visos kitos darzoves turi augti gryname komposte. Sakniavaisiams kiek palengvinti smeliu, pjuvenomis, jei per rugstus - kiek pasarminti pelenais. Siaudai is virsaus dregmei palaikyti ir kad neleistu zelti piktzolems. O kartonas paklojus ji tiesiai ant velenos, turi sulaikyti velenos zoles kol jos supus, o augalu saknys ji peraugs ir skverbsis gilyn. Na, tai teorija, o kaip ten bus is tikruju - matysiu jau pavasario pabaigoje. Svarbiausia kad nedingtu viskas zoleje. Pas mane sodyboje dregnoka, zeme labai derlinga, tai birzeli zoles kyla ir viska uzgozia tiesiog akyse. 20 aru soda vos speju trimeriu apsienauti ir vel nuo pradziu reikia pradeti. O ka tu Zalia su tiek darzoviu is 40 aru darai? Tai darziukas seimai ar verslas?
  6. Giedriusva

    Avininkystė.

    Galima avis ir kitus gyvunus laikinai pazymeti: -Specialiais aerozoliniais dazais, bent 4 spalvos. Laikosi ant vilnos ilgai, del 3 menesiu negarantuociau, bet menesi net jei lietus skalbia turetu islikti spalva. -specialus piestukai, panasiai kaip storas lupdazis. Avims nelabai tinka del vilnos, daugiau skirti kiaulems, kartais galvijams, laikosi trumpiau nei aerozoliniai. - plastikines arba medziagines juosteles ant kojos - 4-5 spalvos, laikosi patikimai ypac plastikines, daugkartinio naudojimo, tik medziaginiu "lipuskes" prisivelia siuksliu su laiku. Brangokas budas jei reikia suzymeti didesne banda. - laisvos formos ausu isagai. Be tu privalomu gyvunus galima laisvai zymetis skirtingos formos,dydziu, spalvu ausu isagais, kuriuose gali buti uzrasyti lazeriu norimi skaiciai, tekstas arba tuscius galima uzsirasyti patiems markeriu. Didesniuose kompleksuose kiaules turi po 4 ir daugiau auskaru, kad lengviau butu atskirti pagal grupes. Avims kiek pamenu tik Ekotomas prase "neprivalomu". Daugiau info su kainomis cia http://www.avena.lt/category,cid.137 Kada anksciausiai zenklina ausu isagais - gal kursuose kitaip pasakys, mano ziniomis - kad ir iškart gimusius. Kitaip stambiuose veisliniuose ukiuose nebeatsirinktu kuris kieno vaikas
  7. Giedriusva

    Daržiukas šeimai

    O ar kas bandete pasidaryti "protinga darza" pagal Kurdiumovo knyga? Perskaiciau ja neseniai ir nusprendziau isbandyti ta truputi fantastini buda praktikoje - is rudens pasidariau 2 pakeltas lysves 0.7x2m , dugna isklojau kartonu, pripildziau mulco pagal rekomendacijas. Jau prisipirkau bent 15 ivairiu darzoviu seklu - nuo salotu iki moliugu-, o pomidorus, agurkus ir paprikas nusipirksiu po kelis daigus, ir bandysiu prisiauginti darzoviu kiek kad uzteks dviem zmonems ir tikiuosi dar atliks konservavimui! Labiausiai kas man patiko toje knygoje (nors nesu naivus, bet itikino!) - kad beveik nereikes raveti. Tam vasara visai neturiu laiko. Gal kas jau isbandete tos knygos rekomendacijas ir galite atvesinti mano entuziazma?
  8. Giedriusva

    Avininkystė.

    Lietuvoje kai kas naudoja kastracija su gumytėm, bet problemos (šnekėjau su buv.LVA mok.ūkio vet.gyd): 1-7 dienu ėriukams dar sunku tai atlikti, o vėliau jau per vėlu, šis budas vistik skausmingas, pasitaiko komplikaciju. Mes prekiaujame šitais guminiais žiedais ir replėmis http://www.avena.lt/category,cid.140 , rekomenduojame uodegytėms šalinti iki savaites amžiaus paršeliams ir ėriukams. Kastracijai nerekomenduojame. Dėl oficialių draudimų - neradau "Gyvūnų gerovės įstatyme" kad būtų uždrausta ūkiniams gyvūnams kastracija ir uodegų šalinimas su guminiais žiedais, tačiau Šeduvos ūkis nenaudoja net uodegoms, sako draudžiama. Gal kas žino nuoroda kur draudžia?
  9. Giedriusva

    Avininkystė.

    jei tik 10 kirpsi tai gali ir per diena ir su paprastrom pailsedamas apkirpt,labai neblogos buna vet vaistinei pirkt raudonos pavadinimo nepamenu kaina35lt tik nepirk ilgu jei neprates tai gali netycia kanors daugiau nurest.O jei nori elektrines pigiau isigyt ir siek tiek lenkiskai moki,lenku internete yra su aprasimu ir ivairiu firmu nuo pigiu iki brangiu profesanaliu ,ir tikrai kainos nuo lietuvos skirias .O lenkijon nulekt ir pasimt tai jau tikrai nesunku ir netgi sakyciau siokia tokia pramoga Na nezinau gal ir rankinem apkirpciau niekad nekirpau tai nezinau turiu tokias senovines paprastas tai gal jos dar tiktu Su rankinem apkirpsi, tik jei neigudes valanda kirpsi. Atmusus ranka aisku greiciau gausis. Ir dabar yra firmos kur siulo tik rankines profesionales, ir gana brangias. Vadinasi dar sitas budas nemires. Mes irgi turime ir geru Solingeno plieno 69Lt ir, ir pigesniu 28lt berods, gaila nespėju visko i svetaine sukelti. Dar viena galima išeitis turint nedaug aviu - issinuomoti. 10 aviu laisvai apkirpsi per diena tai sezono metu kainuos iki 100Lt, ne sezono dvigubai pigiau.
  10. Giedriusva

    Avininkystė.

    Gamintojas Kinija, nuplagijuotas Heiniger Xtra modelis. Neardžiau tokios, gali būti kad net kai kurios Xtra detales atitiktu. Kad kinietiška tai nereiškia kad labai bloga, tobulėja ir jie, buitine technika jau beveik visa jų gamybos, ir kas keisčiausia - veikia! Gal tik dėl garantijos norėčiau komentarą. Tokie daiktai genda, o kinietiški kažkodėl dar labiau tą mėgsta ir dažnai susiduriu su situacija - pirko mašinėlę užsieny ar turguj sąntykinai nebrangiai, gal net geros firmos tik kad artimiausias atstovas GB ar JAV, nulužo šakutė kuri kainuoja keliolika lt ir ką... detalėms standarto nėra, nuo kitos nepritaikysi.. niekuo negali padėti.. Kazkodel negirdejau ne is vieno, kad turguj gavo garantija, ir pardavejas savo saskaita sutvarkė. O juk svarbu ir pogarantinis remontas, ne vienam sezonui pirkinys. Ir mes galime pasiūlyti kinietišką su CE http://www.avena.lt/category,cid.75 , gaminta vokiečiams, metu garantija,bet garantinis ir pogarantinis pas mus Kaune ir nereiktu bijoti del apmokėjimo nežinia kam arba jei suges - siusti kažkur savo sąskaita ir neaišku nei kada sugriš pataisyta ir ar ten sutiks kad gedimas garantinis. Bet.. tokia garantija irgi kainuoja, tai reikia suprasti ir įvertinti. Bent jau ašmenys šitoms mašinoms standartas(su dviem išimtimis kiek susidūriau), o dėl jų pagalandimo į plyta - tiesa, taip daro tie, kas neturi galimybes atvežti pagaląsti taisyklingai, bet,- pirma asmenys sudyla po 10 -20 tokiu pazulinimu (galandant aparatu su spec pasta - daugiau nei 100 galandimu), antra - taip pagaląsti per jėgą nukirps iki 5 aviu. Taisyklingai aparatas išgalanda ašmenų vidurį (asmenys per plauko stori gaubti), todėl nukerpa kur kas daugiau. Beja atstatyti taip pagaląstų praktiškai neįmanoma.
  11. Ar "tas" ar "pigiausias" Lacme Dual 500, 5J, yra universalaus maitinimas - 12 ir 230V, jis nera pigiausias, 1149-15% dabar visai piemens irangai, dabar dar susitartume ir del Kaledines dovanos. Jei 12V maitinimo nereikia - lacme Secur 2005 yra dar galingesnis - 6J ir pigesnis beveik dvigubai. Gal konkreciai del pasiulymu pasikalbekim [email protected], neapkraukim forumo
  12. Labai skiriasi avys charakteriu..yra kurios dviem vielomis aptvertos niekur neina, o kitos ir per tinkla soka. Reiktu pagalvoti ar tik charakteris jas vercia, o gal truksta ganyklos ar avinas kita banda netoliese uzjaucia.. Aisku 18 papildomu cm duotu savo, taip pat pagerintu situacija ir generatoriaus pastiprinimas kelias dziaulais. Kazkur cia Ekotomas rase kad pas ji 5J generatorius Lacme Dual 500 - ir zole per metra iki tinklo nenuesta
  13. Dar del viengumo ar dvigubo smigio matau neatsake. Su dvigubu tinklas stabilesnis, lengviau ismeigti su koja, brangesnis apie 15lt uz tinkla. Viengubas smigis geriau krumuose, miske kur daug saknu arba zeme nekieta bet labai akmenuota.
  14. Sveiki, 1-is parduotuves gausi garantija 2-3 metus; samadelnas ar "padelnas" is turgaus aisku bus pigiau - pirkdamas pigu generatoriu sutaupysi 50 Lt, bet kai suges - pirksi kita. Siulyciau taupyti kitaip - pasinaudoti ziema siulomais sezoniniais ispardavimais (pvz www.avena.lt.) 2-tiksliai neapskaiciuosi, nes akumuliatoriaus (arba nekraunamos baterijos) issikrovimas priklauso ne tik nuo generatoriaus galios, bet ir nuo laido/juostos varzos, vegetacijos gausos, kuoliuku/izoliatoriu varzos ir t.t. Tavo atveju 1-2 zirgams uzteks 0.4J generatoriaus (galia 5W), jei aptvaras bus 200m 15omu juostos, naudosi izoliatorius o ne celofana ant kuolo- is patirties galiu garantuoti kad 135Ah nekraunamos baterijos sezonui uzteks ir dar liks pavasariui. Jei paimsi gera 45Ah akumuliatoriu - uzteks tarp menesio-dvieju. Bet jei akumuliatoriu iskrausi iki galo - jis jau pilnai nebepasikraus. Brangesni generatoriai turi apsaugas nuo iskrovimo arba bent indikatorius, pigesni-ne, todel galutiniam variante su pigiu nedideles galios generatoriumi baterija yra ekonomiskiau. 3-jeigu lygi pieva - kad ir kas 20m. Jei yra daubu, kalneliu - reikes tankiau, kad juosta visur butu daugmaz vienam auksty nuo zemes.
  15. Siaip vis daugiau naudojanciu padukus - tai vistik pigiau nei isbrokuoti gera karve. O nusipirkti galima kad ir http://www.avena.lt/category,cid.135
×
×
  • Create New...