Jump to content

balandis00

Nariai
  • Pranešimai

    168
  • Prisijungė

  • Lankėsi

  • Laimėta kartų

    1

Atsakymai kurių autorius balandis00

  1. Kas dėl širvintos išgulimo tai bėdos nėra panaudojus 0,4 l/ha moduso per du kartus. Stovi kai mūras. Per vieną kartą 0,3 yra mažai - gula :eusa-doh: Aišku azoto ir 200kg/ha :eusa-shifty:

    Kovas :eusa-think: žemi, gražūs, vėlyvesni IŠŠALA . O svarbiausiai tai supintę būna. Nors kaip tyčia, po praeitų metų buvo nuspresta, kad nesužiūrėjom su ligom. Tad šiemet buvo trys fungicido panaudojimai. Ir.........Š - PAŠARINIAI :icon-evil: NEĮSIVAIZDUOJU KUO JIEMS NEĮTIKOM :eusa-think: Manau būna ir ne tokių įnoringų veislių :lol: Gal sakau sėjom per anksti - paseno. Pagal pavadinimą, gal reikia Kovo mėn sėti :lol:

    vistiek ramiau butu,kad pasejus maziau sukt galva reiktu del to,kad isguls..tad pasirode kovas vat problemas isspres,bet tas issalimas kisa koja. :D nes kaip ir sakai,sirvintai vienas purskimas nelabai ka padeda-gula. O ir del pacio grudo isvaizdos jau kazkieno buvo rasyta,kad kovo nekoks. Gal pasiulytu tada kas kokia veisle,kuriai nera baisios ziemos? :D bet turbut taip nebuna..po kiekvienos ziemos foruma paziurejus..vieniems vienos veisles issalo,kitais metais kitos..taip ir sukasi ratas. :D dotnuvos projektuose dabar siulo maciau kova, famulus, ada, mulan, zentos.. tai gal ada butu geriausias pasirinkimas? o ir augalai vidutinio aukscio.

  2. gal kas galetu placiau kiek papasakoti apie zieminiu kvieciu veisle kovas DS? ypac kaip ziemos salcius atlaiko? dabar sejam veisle "sirvinta",bet jau nezinia kelintas ar net kelioliktas atselis gali but,tad noretusi nauja veisle pamegint. Tik nezinia kokia. Su "sirvinta" del issalimo nei vienus metus problemu nebuta,tik vat del isgulimo nervina,labai jau auksti. Tad norisi to geriausio varianto :D kad neauksti ir neissaltu :D tad ar neblogas pasirinkimas butu su kovu ds ? :D kad neaukti,tai jau zinau,o daugiau? is patirties gal kas ka papasakos. Buciau dekingas.

  3. Pas mane Fraugde su Kvernelend korpusais jau nuo neatmenamų laikų, gal 15 metų, tik dabar keičiu į naują. Viskas gerai su tom spyruoklėm, manau kad geriau nei su lingėm, nes linges reikia laikyti sausai jei nori, kad neperrudytų greitai. Į tarpus prieina drėgmės ir kirmyja jos. Spyruokles svarbu nesezono metu atleisti, kad nesusėstų. Prie kokio čia galingumo traktoriaus taikai ir kiek korpusų plūgas?

    jei nusipirksiu,tai dekui uz patarima,kad ne sezono metu spyruokles atleist,apie tai nepagalvojau,o logikos tame yra manau. O ir taip,paskaites tavo komentara,kazkaip geriau pasidare,kad vat ir su fraugde art galima ilgai ir laimingai :D 3ju korpusu paprasta fraugde pirkt ruosiuos su kverneland korpusais. O prie traktoriaus,tai mtzoko.

  4. gal kas turit fraugde pluga ir galetumet pasakyt ar verta pirkt toki? pliusai minusai kokie butu. Viena pluga lyg ir neblogai atrodanti nuziurejau. Kvernelando dalys visos naujos sudetos. Tik vat domina kaip tos spyruokles? gera apsauga? :D pas mane zemes lengvos,priemolio vietom,bet labai mazai. Tai gal lengvai i zemes listu toks?

    geriausiai but issibandyt,tada pats matysi,jeigu spyruokles nenuvargusios tai dirbsi,vis geriau nei nieko,svarbu kad plugas y zeme lystu :D

    kad nera galimybes isbandyt. Bet is foto matosi,kad spryruokles nesuvargusios labai. Nedaug suverztos. Nebent kitas variantas,kad atleistos. :D siom dienom zadu nulekt gyvai paziuret,bus geriau gal matyt kaip ir kas. Uz korpuso reiks pakilnot bent jau paemus. :D paziuresiu ar gerai spyruokles dirba :DD bet kaip siaip tokia apsauga? lingine kvernelando geriau butu?

  5. gal kas turit fraugde pluga ir galetumet pasakyt ar verta pirkt toki? pliusai minusai kokie butu. Viena pluga lyg ir neblogai atrodanti nuziurejau. Kvernelando dalys visos naujos sudetos. Tik vat domina kaip tos spyruokles? gera apsauga? :D pas mane zemes lengvos,priemolio vietom,bet labai mazai. Tai gal lengvai i zemes listu toks?

  6. kokios dabar mazdaug prudu kasimo kainos? kad viskas padarytu,tiek iskastu,zemes aplink isstumdytu,krantus suformuotu ir panasiai. Skelbimuose labai jau tos kainos skirias,bet ne visur ir parasyta kokius konkreciai darbus arlieka.. Tad pasakykit kas kainas,kurie susidure su tuo. :)

  7. aš dariau prie savo mini mitsubiši 23 arkliukų, tai 3 velenų kad nuimti smūgius nuo kardano ir kryžmių. Peilius tvirtinau 12mm varžtais prie veleno. Velenas 6 kampis tai nereikėjo daryti į 3 kampį,

    youtube maciau 3ju velenu padarytus. Tai yra du vienodo skermens dantraciai uzmauti, o vienas mazesnis, kuri kardanas jau suka. Toks variantas saugiau atrodo, nei buna kardanas suka tiesiogiai viena is tu dvieju vienodu dantraciu del tavo minetu priezasciu, kad maziau kardanas kencia, kryzmes. O nuo ko naudojai tuos sesiakampius velenus? Arba gal zinai kur yra tokiu kaip sakant gatavu velenu, kad ar sesiakampis butu koks, geriausia, kad trikampis. Ar vargu tokiu buna.. nes prie apvalaus veleno..nelabai numanau, kaip pritvirtint tuos peilius :D

  8. nueik žemiau į šakų smulkintuvas. Tokį daiktą darausi pats. ilgai nagrinėjau apie tai intere.Brėžinių nėra informacijaiš šio portalo. dėkui chebritei už patarimus.Matricą jau pasidariu,liko leika ir maišų kabiklos. 10000 ar 15000 lt. ką dabar siūlo firmos privačiam žmogui per brangu.Aš manau kad sutilpsiu į 1000 lt.

    Autogide atrodo siūlo po 2500lt už matricą su leika. Per vyrus girdėjau kad už maišą kapotų šakų prašo po 3-3,5 lt.

    maciau ta tema, ziurinejau, kad patys darosi tokius aparatus, bet vistiek kazkaip atrodo, kad gamykinis patikimesnis butu ir geriau savo darba atliktu. Bet kaina, tai tikrai baidanti..savo susikonstruot zymiai pigiau galimetu. Dabar idomu kaip geriau pasielgt butu. O kaip tu darai? is dvieju dantraciu is kuriu viena kardanas suka ar is triju dantraciu? kur maziausia kardanas suka ir perduoda sukima didesniems dantraciams? gamykliniai gal geriau padaryti ir maziau traktorius kentetu nuo smugiu kapojant sakas. Painu vienu zodziu. :D

    jei po 3 po 3,5 lito uz maisa siulo..tai uz kuba apie 60-70 litu iseina. Nera taip jau blogai. Nebent blogai skaiciuoju, primeciau maisiuka 40-50 litru talpos. Po tiek praso, bet idomu ar pirkeju atsiranda? gal teko girdet ka konkreciau? :)

  9. gal kas turit saku kapokles ir jomis darotes sau zaliava kurenimui? vat vienas pvz kapokles saku

    jei investuoti pinigu, kad toki daikta nusipirkt ir bandyt kazkiek pajamu su juo pasidaryt, ar butu realu? gal kas uzsiimat tuo? cia kai kapotos gabaliukais sakos buna, tai ir paprastiem peciam vietoj malku manau tiktu kurent..tik vat idomu ar butu pirkeju, kuriuos domintu tokia kurenama zaliava. Gal yra bendraminciu kokiu. Ar tokiu kurie tokia veikla jau uzsiima ir gauna kazkiek pajamu. Del saves pirkt toki daikta, tai nei sis, nei tas, visgi nemazai kainuoja.
  10. Na parasysiu savo pastebejimus,pirkau misrunes telycaites mazas uzsiauginau ir turiu misruniu,veliau pirkau limuzinu grynaveisliu.Man asmeniskai labiau patinka misrunes pirmos kartos.Atveda verselius nesunkiai dazniausiai pacios,tik sarole misrunes nepatarciau seklinti vel sarole sunkiau versiuojasi,o kodel misrunes geriau,duoda pakankamai daug pieno gali ismaitinti po du verselius tai primetu pienini koki buliuka ir rudeni parsivarom jau gera jautuka. Limuziniu tesmenys mazi pieno mazai pacios issipeni kaip buivolai,o verselius norint kad jie gerai augtu reikia daserti kombinuotais pasarais ko nereikia mesiniu misruniu verseliams.Zinoma norint uzsiimti veislininkyste tas modelis netinka,bet mes parduodam mesai tai mano varijantas man priimtinesnis.O del rujos tvarte be problemu kai laikomos palaidos ruja pastebim ir limuzines pernai seklinom, stovi ir pasigauti leidziasi ir tos prie kuriu sunku prieiti,ir virve leidosi ant ragu uzdeti.Na o mano misrunes pastebejau,kad geriausio charakterio yra sarolikes meilios ir verselius svetimus myli,jau siumetis derlius dvi mesines sarole misrunes maitina po du verselius ir be jokiu problemu. Va tiek norejau papasakoti,o rinktis tai jau kiekvienam pagal norus ir galimybes,veiklos krypti. Dar labai noreciau kad pasidalintumete patirtimi apie angusu misrunus,zadu paseklinti kelias,gal kas turit pastebejimu.Aciu.

    pirkot misrunes telycaites ir uzsiauginot. O nuo kokio amziaus seklint pradejot? o kokia veisle seklinat sarole misrunes,jei nepatariat sarole seklint,nes sunkiai versiuojasi. O kokiu budu prijaukinat svetima telioka?

  11. Del rujos,tai teisybe.Mesiniu ar misruniu ruja pastebeti gerokia sunkiau.Karta tubut nelabai svarbu.Nelaikant buliaus protingiausiai butu issaukti ruja medikamentais ir seklinti.O ir kaip seklintojas galiu pasakyti,kad ir apseklinti ,del anatominiu skirtumu yra gerokai sunkiau.Nesakau,kad neimanoma.

    O pradeti nuo ko....Gal koks stambus fermeris ar bendrove parduotu karviu su maza produkcija ar dideliais somatais,kietu,tripapiu.

    Ir daryti is ju zindenes.Ar pasiieskoti mesai parduodamu misruniu telyciu,ar pirkti mazas telycaites.Gal bandyti visko po truputi.Sunku cia ka ir patarti.

    Geila,kad taip del rujos yra. Buliu nusipirkt nemazai kainuoja, o ne tiek jau daug as tu zindeniu noreciau laikyt.. Kad savo bulium seklint, tai jis turi but grynaveislis butinai ar ne? Kazkodel priimtiniau atrodo pirkt misrunes telycias..ar net telycaites. Ir po truputi pradet bandyt kazka..

  12. 2011 m. rugsėjo 26 d. pakeistame Mėšlo ir srutų tvarkymo aplinkosaugos reikalavimų apraše yra palengvinimų ūkininkams, vienoje vietoje laikantiems nuo 10 iki 100 SG bei kaupiantiems tirštąjį mėšlą

    paskaitykit atidziau ten ir neklaidinkit kad iki 100 SG reikia meslidziu.

    atsiprasau uz klaidinancia informacija tada,skaiciau lyg ir idemiai,bet turbut ne taip supratau. Nes tos tirstojo meslo rietuves..tai bent jau as supratau,kad tai vistiek kaip meslide,bet reiskia,kad ne. Klausiu todel, kad bent jau kiek seniau mesla i kruva laukuose vezdavom ir tiek zinios. Taipogi tirstaji,nes siaudu klodavom nemazai,kad sausa tvarte butu. Bet dabar jau butina bent ta rietuve tirsto meslo isirengt.. Nepaisant,kad ir laukuose laikyt, kuriuos paskui trest. Ar ir sitoj vietoj kazka negerai supratau..

  13. aciu uz atsakymus. Kitas klausimas butu toks. Kad augint mesinius galvijus..kokia pradzia geriausia daryt? pirkt telycias neziurint misrune ar paprasta pienine ir seklint ar tai angusais, ar sarole, ar limuzinais, ar dar bala zino kokiais :D ir tada laikyt zindenes. Ar geriau pirkt bent jau pirmos kartos misrunes ir laikyt zindenes. O pats geriausias turbut variantas pirkt grynaveisles telycias pvz angusu ir laikyt kaip zindenes? Bet cia turbut labai brangus variantas,kad grynaveisliu nusipirkt. Kaina kosmine tikriausiai.. Tai gal nera blogiausias variantas misruniu telyciu nusipirkt? patarkit, kas sitam reikale neblogai nusimano. :)

    be to, kaip yra is tiesu, kazkur buvau skaites, kad pirmos kartos misrune jau duoda maziau pieno nei pienine karve, o antros kartos misrune dar maziau? cia tiesa? nes vienas forumietis vat rase,kad jo pirmos kartos misrune daugiau nei pienine duoda. :) nesiruosiu nieko melzt, bet klausiu todel,kad nereiktu ju numelzinet..o ir taip labai karve nesugestu, kai pieno tures belekiek, o versis neismels. :D

    ir del rujos, gal kas galetumet tiksliau pasakyt ar tikrai silpniau rujoja misrunes? kuo n-tesnes kartos? rimtai sunkiau pastebet nei pienines karves? nes buliu pirk ant nedaug karviu vargu ar apsimoketu..nors skaiciau,kad nuo 10 karviu apsimoka.

×
×
  • Create New...