Jump to content

karaliunas

Nariai
  • Pranešimai

    32
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Atsakymai kurių autorius karaliunas

  1. Bertašiaus pamąstymai:

     

    http://vz.lt/sektoriai/agroverslas/2016/03/18/bertasius-pieno-krize-isspres-ne-padidejes-vartojimas

     

    Tenka tik pritarti, kad kol pieno kiekiai iš ūkininkų kiemų nesumažės, tol su kainos kilimu bus liūdna. Kalbu labiau globaliai, mūsų kiekiai nelabai čia groja. Tik neaišku ar sugebės rinka pati susireguliuoti, t.y. dalis ūkių atsisakys pieno gamybos, ar visgi įsikiš ES ir vėl grįš prie pieno kvotų ar pan. Ir kaip ten bebūtų, turi prasidėti vėl produkcijos judėjimas į RU, be pastarosios rinkos vis tiek bus blogai.

    Tiek rusai tiek lenkai statosi milziniskus kompleksus karvidziu pamirskim jau tos laikus visa padeka aina grybui uz sita smaguma ir

    es sajungai zodziu debilai sunaikino pieno ukius lietuvoj ir tiek nera neat svajones cia gvildent sita tema nes perspektyvos dar ilgai musu salis nematys o kad ten koks obuolys investavo y kazka tai jis nera suinteresuotas y mus tikrau jie geriau juk atsives zaliavos is kaimynu nei ja pirks is musu cia akivaizdu tik tiek kad graziai visi sneka ir tiek rozine svajone...

  2. Kad taip bus matesi jau pries 7-8 metus buvo aisku kad gyvulininkystei galas ,dar ivykius pasoartino ministras Jukna su savo prioritetais gyvulininkystei,laiku sumazinau gyvulius esu laimingas kad taip padariau,ne uz ka nelaikyciau daug gyvuliu kad ir uz litra moketu 1 eura galima ukininkaut daug lengviau,visu pasaulio pinigu neuzdirbsi.

    kazkaip nemanau kad jei moketu 1 eur nedidintai bandos aisku cia pagal galimybes bet cia manau kas tik galetu ir pajegtu augtu uz tokia kaina o kazka lengviau tai nelabai tikiu kad lietuvoj imanoma aplamai uzsiimti :icon-geek:

  3. Nko cia kalbet nereikia su tais lenkais jeigu jiem masina uzpildai tai jie mielu noru atvaziuoja ir paima pienuka uz tokia pacia kaina kaip pas juos ir baiktas juokas cia lygiai taip kaip su galvijais ir jiem vis tiek apsimokes cia vaziuot ir atgal y cia parduot zodziu nenutrukstamas ciklas :D

  4. Sendien viena bobelka uzsvaigo tai vos nenuvirtau sako as uz piena gaunu va po 19 po 20ect sakau kokiais budais sako tai susistacius va riebalus baltymus tai zodziu taip ir likau nesuprates o dienai stato iki 100l tik nezinau kokiai ystaigai atiduoda kosmosas kazkoks

  5. Ok, tada lai moka, susitaria kiek mokėti ir vienas kitam moka, bet reikia mažinti kaštus. Kuom skiriasi didelis ūkis nuo kelių mažų apjungusių savo jėgas pašaro gaminime? Aš manau, kad niekuo labai nesiskiria. Bet jeigu kiekvienas norės turėti presą, kurį naudoja visas valandas sudėjus dieną ar dvi per metus ir taip su visa gana brangia technika, tai pinigu tikrai pritrūks.

    Savo turėt patogu, tikrai taip, net morališkai labai faina, bet tikrai už visa tai kiekvienas susimoka su kaupu.

    Pilnai sutinku su jum cia protingas veiksmas,bet tiesiog sakau kaip realybej yra ir is pacio patirties taip buvo kad vienam buvo negerai ir po to jau ir kitam blogai pasidare nu zodziu matyt ne su tais koperavausi :D

    Suvalkijos regione sienas po 5-6 eur uz ruli sienainis 11 -12 eur cia be pvm :)

    Koks kraštas, kažkaip kaip ir kosmoso srities pas jus šienainio kainos. Ar be pvm negali pasukti žmogui ne PVM mokėtojui?

  6. Man dar kliuna kooperacijos nebuvimas iš kitos pusės - įrengimų pirkimo. Nežinau kaip kitur, bet mas mane krašte savo presą turėti jau daros garbės reikalas. Sukau pernai viena žmogui gal 600 ruliu, labai patenkintas pašaru, visad laiku atvažiavau, kaina reali jam gavos max 4 eurai už ruloną (technikos nusidėvėjimas + mano uždarbis), gal net šiek tiek mažiau, bet nuo rudens audė mintį įsigyti savo dublį ir, kadangi nėra galingo traktoriaus, tai dar ir traktoriu žadėjo pirkti. Sumoj apie 45 k eur. Už tuos pinigus išeina rulonai 20 metų, jau pensijoj būtų, o jo presas ir traktorius po tiek metu jau tiks į laužą.

    Įtariu, kad tokių pavyzdžių yra pilna ir net patys esam neamoningu sprendimu priėmę. Užsienyje kažkaip kitaip žmonės dirba, labiau naudojas agroserviso paslaugomis ir pan. Taip ir Lietuvoj galėtų vienas kaimynas turėti rimtą šienapjovę, kitas grėblį, trečias presą, tikrai nesugriųtų pasaulis pusdieniu vėliau sušienavus, bet pinigių tikrai daugiau liktų.

    Na tavo mintys cia grazios viskas tvarkoj bet nepamirsk kad cia Lietuva pas mus tokia koperacija kaimyniska neimanoma nes toj kuris bus nepatenkintas nulauztu nagu greblio ar siaip kuom nrs ir finise paskaiciuos kad jis patyre didely minusa o juk jis dirbo pirko naga uz jy mokejo eurus kuriuos pats mokejo ir jam ju niekas negrazino ir taip toliau zodziu kol nepasikeis musu sovietinis ar koks ten mastymas tol ir toliau cia svajosim apie geresni rytoju:)
  7. Bent per zinias parodys kad su traktoriiais atvaziavot -o daba nieko ,parodo kad sedi nuleide galvas ir tusinuka rankose ritineja :icon-rolleyes:

    Tai jeigu susirinksim nenuleide galvu ir dar mase tai jau kitaip rodys manau o tos tusinukus tai y viena vieta galima padet jiem patiem ir tada tegul ritinejasi :D
  8. Mintys grazios tik viska reikejo daryt pries desimt metu imtis patiems perdirbibo,kooperacijos o ne nueit lengviausiu keliu,nesukit galvu su tais suvaziavimais,nieko jie neispres per tiek laiko nesugebejo nieko padaryt arteja tyliai galas geriau galvokim kaip persiorentuot,ka pakeist vietoj pienininkystes,kur ta vienybe bus jei vienas gauna tiek kitas daugiau ir dar slepia.

    Beveik is dalies su kolega sutikciau bet laikas viska parodys kaip kas bus

  9. O kada riba bus pasiekta, kai ukininkai prades karves masiskai pardavineti? Bet rimtai pagalvojus jei prades moketi po 10cnt uz litra tai ka reikes daryti, parduoti karviu negali, nes spaudzia ysipareigojimai bankam, ukio krypti pakeitus y augalininkyste taip pat sik..a tik, kad karviu melzti nereiketu. O kas blogiausia, kad ateinancius pora metu(ar daugiau) jokio pagerejimo nesisviecia, nei vienur nei kitur.

    p.s manau reikes prisiminti proteviu gyvenima miske, nes kitaip nebebus kaip

    isgyventi :D

    tai va apie ka as ir kalbu arba ateis anstoliai viska paims ir vaziuosim svetur atidirb :D

  10. ne nu konkreti "bananu respublika" cia,tai ka gavot toliau tada vest tas karves prie seimo paleist nafik ir spakaina bent per zinias parodys kad cia mum rimta sikna jau nes kiek suprantu tai matyt seime ten veltedziai tie net nezino gal ar kaip cia yra,girdet tik kad pabegeliais va domisi nauja saka matyt cia toj vietoj karviu galesim laikyt negrus..

  11. minde ar tu tikrai debilas ar tik juo apsimeti,prie ko ta maxima,ka plesikai prekybininkai uzsideda tai jau čia kita tema,aš turiu omenyje visam pasulyje rinkose kritusias kainas....bendrai su debilu nebematau prasmes gincytis,nes matau koks tu mokslus baiges ekonomistas,esi paprasciausias kaimo lochas.

    kokias rinkos kritusias kainas ponas matot? visi es gauna po 30 eur cnt cia nebent lietuvos rinkos kainas gal but ..bet jeigu kaimo (lochai ) tyles ir nko cia nekolios tai isnyks viska ka tie lochai savo prakaitu uzdirbo ir ka planavo kurt tolimesnej ateity,zinoma kadangi JUS NE LOCHAS tai manau lauksit kol LT rinka uzpildys lenkiskas pienas ir poto tada netycia pats pasijusit didziausiu LOCHU..nes manet kad lietuvoj per daug kas gamina piena nes kazkur internete skaitet kad tai vaistas nuo ligu o plintanti infekcija tai imutiteto kova su virusu zodziu padek diewe..,

×
×
  • Create New...