Jump to content

vidurio lietuvis

Nariai
  • Pranešimai

    96
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Atsakymai kurių autorius vidurio lietuvis

  1. Kaip suprantu jau turėjot žemės ir kažkokią daržinę, kad nusprendėt pradėt augint mėsinius? prieš kiek metų pradėjot šį verslą, nes dabar kurie verkia pienininkai dėl pieno kainų vistiek sako, kad neapsimoka mėsinių augint, nors žemes, techniką, pastatus visus turi, skaičiuoja, kad iš mėsinių įmanoma pragyvent tik turint 100 galvų...

  2. Žiūrint iš tos pusės, kad ant LT žemelės iš viso sunku kažka pradėti, iš patirties galiu pasakyt, kad verta. Pats pradėjau nesenai nuo visiško nulio, tai drąsiai galiu teigti, kad iš to jau galėčiau išgyventi. Parduok kas mėnesi po buliu ir išgyvensi, iš išmoku susišienausi.

    Per kiek laiko prasimušėt iki tokio pasiekimo? pasirinkot šerti tik žoliniais pašarais ar ir miltais penit? beje, kaip su biurokratiniais ūkio įteisinimais gauti išmokas...labai ilgas ir nuobodus ėjimas nuo vieno kabineto iki kito kabineto durų?

  3. Sveiki, pastaruoju metu daug tenka girdėti apie perėjimą ant mėsinės galvininkystės ir aišku visi pirmiausiai žiūri iš ekonominės pusės. Noriu paklausti ar esant tokiai situacijai Lietuvos ūkyje verta pradėti mėsinę gyvulininkystę? Iš jūsų patirties, iki kiek galvų reikia numatyti bandos suformavimą, kad būtų galima išlaikyti 4 asmenų šeimą ( na manau mėnesio pajamos 1000 eurų)?

  4. labai duomiuosi tuo. seip tai ranka istiriu versingumus dvieju menesiu,kita kart ir anksciau jauciu,bet svajoju isigyt ultragarso aparata,tik neaisku kada ir kaip,nes kainos ju kiek domejaus nemazos. galetum imest daugiau foto tikrai idomu :)

    kai rasiu kanors idomesnio (tarkim dvynukus, ar lyties nustatyma ar dar ka, tai butinai idesiu:)

  5. Šeriant ne mažiau 500 TV vit E (dl alfa tokoferilacetato forma ir 5,6 mg seleno iš jo trečdalis organinio per pašarą ir nelabai jaučiasi poreikis badyti... Tiesa, dešimt dienų iki apsiveršiavimo - taip... ir ne mažiau 1200 TV vit E (trys ketvirtadaliai minėta forma, ketvirtadalis - RRR d- alfa tokoferolis) ir 5 gr seleno (trečdalis chelato) per pašarą kasdien visą užtrūkimo laikotarpį..

    smagu tai skaityt :D kuo pats uzsiimat gyvulininkystej?

  6. Tikrai nepasakyčiau... Jis dabar pakankamai sunkiai prikviečiamas, nes už Nemuno pas koloradų gerbėjus dirba stipriai..

    todėl ir noriu susirinkt grupę ūkių, kuriem reiktų laiks nuo laiko ištirt veršingumus, ištirt kraują( jai įtariam kažko trūkumas) ištirt mastitu sergančių karvių pieną (tikslu nustatyti kokias vaistais reik gydyti) iš išskyrų nustatyt kokias vaistais reik gydyti puliuojančias gimdas ir dar grupę paslaugų.

  7. Na štai, nusistoja galutinė šio prietaiso kaina. Visas rinkinys, į kurį įeina pats aparatas, mokomoji medžiaga, mikrošildytuvas, pagalbiniai prietaisai, reagentai ir tyrimo tubelės kainuoja 3875,4 Lt be PVM.

    norintiems daugiau sužinoti galite paskambinti tel.: 862089620

    o kaip patikrinsi telycias :eusa-think: juos pieno tai neduoda :eusa-think:

    telyciom tiriama is kraujo serumo, tai paprastesnis ir salyginai brangesnis metodas. taciau turime ir toki metoda

  8. Ziurint realiai,didelio efekto is tokio tyrimo nesulauksite.21 dienos nestumas tai ubeliukai ant gruses,nes gana didelis embrionu mirtingumas.Ypac stambiame ukyje,kur karves grupuojamos,pagal versinguma,taip.Smulkiasneme,vargu ar kada atsipirks,o ir naudotis sugebes greiciausiai ne kiekvienas. Geriausia,kad toki turetu aptarnaujantis veterinaras-seklintojas.But labai rimtas pagalbininkas.Bet zinant seklinimao kaina,tuom tiketi nerealu.

    Versinguma galima ir veliau tirti, tam nerekia kviestis vet gydytoju, mokety uz patikrima ir gali pats issitirti per 20 minuciu kokia yra situacija, be to, tai labai palengvina suseklinima karviu, kuriom pasireiskia tylioji ruja. Situ aparatu galima ne tik versinguma nustatyti bet ir istirti cistas nelieciant kiausidziu, kas yra labai svarbu, bei nustatyti optimaliausia seklinimo laika.

×
×
  • Create New...