Jump to content

infov

Nariai
  • Pranešimai

    11
  • Prisijungė

  • Lankėsi

infov pasiekimai

Naujokas

Naujokas (1/5)

0

Reputacija

  1. infov

    Avininkystė.

    Kviečiame dalyvauti dviejų dienų mokymuose, kurie vyks Jurbarke, Kaštonų g. 2, Raudonė (Raudonės seniūnijos patalpose) kovo 1-2 d. Seminaro metu bus nagrinėjamos temos : • 1. Avininkystės būklė Lietuvoje ir ES. Avių ūkio paskirtis • 2. Atskirų avių veislių biologinės savybės • 3. Pašarai avims ir atskirų avių grupių šėrimas • 4. Avių laikymo technologijos. Pastatai avims • 5. Avių mėsos produkcija ir veiksniai įtakojantys mėsos produktyvumą. • 6. Avių pieno produkcija ir veiksniai įtakojantys avių pieno produktyvumą • 7. Avienos ir ėrienos gamybos technologijos Dalyvavimas nemokamas. Lektoriai dr. A.Šimkienė ir doc. dr. J.Černauskienė Smulkesnė informacija tel. 8 67309858.
  2. Suriša toksinus, apsaugo nuo viduriavimo dėl ko didėja produktyvumas ir t.t. Ar bandėte kas ? Kokie atsiliepimai ?
  3. infov

    Avininkystė.

    Labai gaila, kad teko būti tik tokio lygio seminaruose-mokymuose, kurie vyko tik dėl paukščiuko. Bet nereikia taip galvoti apie visus. Norint gauti žinių visada yra du keliai: 1. patiems ieškoti informacijos lietuvių, anglų, rusų kalbomis ir bandyti eksperimentuoti, pasikalbėti su kaimynu; 2.pasinaudoti galimybe mokymų metu gauti sukoncentruotą medžiagą, padiskutuoti su tos srities specialistais; Yra viena auksinė taisyklė sėkmingo verslo-praktika be teorijos, kaip ir teorija be praktikos yra bevertė ! Jūsų išsakytas pageidavimas, kad vestų seminarus vet gydytojas šiuo atveju yra visiškai klaidingas. Vet. gydytojas gali pakalbėti apie ligas ir t.t. Bet kalbėti apie zootechninius dalykus gali tik zootechninį išsilavinimą turintys žmonės. Šito nereikia maišyti, nes apie veisimą, selekciją, atranką, paranką, šėrimą ir kt., veislių biologinius ypatumus su vet gydytoju nelabai išeis pakalbėti. Kiekvienas specialistas turi dirbti savo darbą. Kur kalbėjau apie mokymus, bus vieni mokymai būtent skirti avių užkrečiamoms ligoms ir jų profilaktikai. Va ten jau kalbės vet. gydytojai. Kai turėsime tikslesnį grafiką galėsime paviešinti. Dalyvavimas nemokamas !
  4. infov

    Avininkystė.

    Sveiki, Jau kovo mėnesį prasidės mokymai susiję su Avių ūkio kūrimu ir plėtra. Mokymai (2 dienų) vyks daugelyje rajonų, todėl tikrai verta sudalyvauti ir pasisemti naujų žinių. Tikslesnę informaciją pateiksime vėliau jeigu bus besidominčių.
  5. infov

    Limuzinų veislės galvijai

    Kad šarole veislės karvės nepieningos tai nesutinku. Šarole veislės karvės būtent pasižymi dideliu pieningumu, todėl veršiai gerai auga. Tikrai simentalių veršiai neauga sparčiau. O mišrinama juk ir su šarole. Mišrūnai daugeliu atvejų, bet nevisada, auga geriau. Visumoje čia jau daug faktorių įtakoją tą mišrinimo sėkmingumą.
  6. infov

    Limuzinų veislės galvijai

    Dar vienas pilypas iš kanapių išlindo, gal užteks tos reklamos . Sukurk atskirą temą ir pamatysi kiek turi pasekėjų. Kažkam matyt iš forumo dalyvių pavasarinė depresiją prasidėjo. Vienus mokslo gumbais, kitus pilypais apšaukia. Reikia gerbti vienas kitą ir svarbiausia gerbti žmogaus nuomonę. Visi žino tų epitetų ir gali pamėtintį jų, bet .....
  7. infov

    Mėsinė galvininkystė

    Visumoje tai manyčiau reikia gerbti kitus ir visokiais epitetais nesimėtyti. Kažkaip nesuprantu kas tas mokslo gumbas ir negumbas ? Negumbas suprantu yra tas kuris įsivaizduoja viską žinantis ir daugiau savo tvarto nieko nematantis, o gumbas kuris domisi mokslo naujovėmis ir jas stengiasi pritaikyti praktikoje. Praktika be mokslo yra nulis, kaip ir mokslas be praktikos taip pat yra nulis !
  8. infov

    Mėsinė galvininkystė

    Gerai kai yra žmonių viską jau žinančių, tik gaila, kad tokių vienetai. Panašu, kad greitai pagal galvijų produktyvumą pirmausime ne tik Europoje, bet ir pasaulyje, taikydami tik savo tvarto patirtį. Sakote nereikia mokslo ? Labai abejočiau.
  9. infov

    Mėsinė galvininkystė

    Įdomi tema vystosi, tik kažkodėl labai jau neaktyviai. Ar galvijus auginančių ir susiduriančių su problemomis nedaug ar tiesiog apie triušių ir avių auginimą daugiaų diskutuojama nes jų augintojų čia daugiau.
  10. infov

    Mėsinė galvininkystė

    Gal galima plačiau apie tuos absorbentus Gal tai medžiaga absorbuojanti srutas mėšle Siekiant išvengti viduriavimų ir apsaugoti virškinamąjį traktą nuo infekcijų galima naudoti įvairius preaparatus (pašarų priedus). Dabar kaip tik atliekame bandymus su vienu iš tokių, bet kol nėra aiškių rezultatų nenorėčiau čia viešai skelbti. Nebent jeigu pas ką būtų noras bandymo tikslais pabandyti jį veršeliams nuo viduriavimo galbūt galima būtų organizuoti kokį tai bandymą.
  11. infov

    Mėsinė galvininkystė

    Sveiki, tikrai viduriavimas veršelių gali atsirasti dėl daugelio priežaščių. Norint išsiaiškinti reikia žinoti kokio amžiaus viduriuoja, kaip šeriami, kaip laikomi ir t.t. Gali būti dėl toksinų pašaruose, gali būti užkratas ir kt. Siekiant apsaugoti veršelius nuo viduriavimo (nors dalinai) galima bandyti panaudoti absorbentus.
×
×
  • Create New...