Jump to content

Rsnail

Nariai
  • Pranešimai

    3
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Visas nario Rsnail paskelbtas turinys

  1. Tokia teorija, kad is 30 aru uzauginama 20 t, mazai tiketina, nes tada i 1 m2 reiektu (kazkokiu budu) sutalpinti po ~800 vnt sraigiu. Ar tai imanoma? Klausimas. Zinoma prisideda dar skydu, serimo lentu plotas, bet sraigiu skaicius vistiek butu per didelis tokiam plotui. Realu butu galvoti apie 150-250 vnt i 1 m2 (auganciu). Cia tik speliones, praktiniu ziniu neturiu. Galesiu pasidalinti patirtim tik kita rudeni
  2. Supirkimo kainos nera jokia paslaptis. Tereikia netinget pasinaudoti visagaliu Google ir gausi visus atsakymus. O taupydamas tavo ir kitu laika galiu pasakyti, kad uz 1 kg galima gauti nuo 2 iki 3.5 euru ( kalbu apie Aspersa Maxima). Kainos taip pat priklauso nuo tu metu derliaus gausos, pardaveju kiekio ir zinoma sraiges kokybes. Kainu skirtumas nuo sraiges augintos sausu ir augaliniu pasaru gali skirtis net 20%.
  3. Sveiki visi Smagu, kad tiek daug zmoniu pradejo dometis netradiciniu ukininkavimu. Noriu ir as pasidalinti savo mintimis apie sraigiu auginima. Pradeti auginti sraiges (konkreciau Helix Aspersa) nusprendeme labai rimtai ir siam tikslui statomes virs 200 m2 pastata, kur ir vyks visas auginimo procesas. Po ilgu pamastymu ir skaiciavimu pasiroo, kad auginti atviruose laukuose neapsimoka (arba nera taip nasu , kaip auginant patalpose). Reikia labai daug laiko sanaudu lauko prieziurai, norint, kad sraiges augtu "teisingai", ideti daug darbo jas renkant ir pan.. Zinoma darbo reikia visur, norint tureti rezultata, bet auginant patalpose viskas vyksta daug kompaktiskiau ir nasiau. Dar vienas didelis pliusas yra tas, kad sraigiu derliaus nuemimas padideja dvigubai, lyginant su auginimu laukuose. Na, bet cia tik mano asmeniniai isitikinimai. Auginimo technologijos yra kelios ir kuri is ju geriausia, turbut butu sunku is karto atsakyti, bet turint galvoje ta fakta, kad auginame Lietuvoje ir saltis nesitraukia daugiau nei puse metu, aisku vertetu mastyti apie auginima patalpose (jei norite is to verstis). Labai daug diskutuota apie tai, kad neverta auginti, kad neapsimoka ir pan.. Labai kvailai pasirode tie, kurie piktinosi mazomis supirkimo kainomis, vos po 2 lt/kg, kad asociacija darosi is to bizni ir pan... Tai manau tie kurie jauciasi apgauti patys del to kalti. Kas draudzia pasidometi uzsienio rinkomis ir supirkejais. Juk senai aisku, kad savo saly pranasu nebusi Tikrasis sraigiu verslas vyksta vakaru Europoj, o tai ka siulo supirkejei- tai tik asaros ir augint sraiges Lietuvos supirkejui turbut net neapsimoka.
×
×
  • Create New...