Jump to content

driu

Nariai
  • Pranešimai

    8
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Visas nario driu paskelbtas turinys

  1. driu

    Bulių penėjimas

    Sveiki, tema įdomi, tik nelabai kas rašo (gal nenori girtis ar verslo paslapčių išduot). Pasidalinsiu savo patirtim :penėt pradedu nuo gimimo tris men. girdau karvės pienu ir kartu pratinu ėst kombikormą dar gauna šienainį kiek jų širdis geidžia. Vėliau jau pieno nebegauna, lieka kombikorma ir šienainis na dar vanduo ir druska. Gyvena jie palaidi garduose iki metų, vėliau pririšami, kad mažiau siaustų. 15-16 mėn. važiuoja į skerdyklą jau pasiekę 500kg. svorį, o į jų vietą stoja kiti. Buliai pieniniai, nes ūkis pienininkystės ir šiek tiek mėsos.
  2. Atsiprašau, žoles sėjau 2006,2007 metais,todėl leiskit pasitaisyt AGRO GAUSA-2: mėlinžiedė liucerna60%, baltieji dobilai10%,tikrieji eraicinai15%, raudonieji eraicinai15%. Geriausiai apie žoles žino jų pardavėjai,o aš tik patvirtinu, kad liucerna derlinga ir noriau ėdama galvijų, negu ožiarūtis.
  3. Liucernos žolyne išsilaiko iki 15 metų(taip teigia mokslininkai). Mano sėtas AGRO 3 mišinys susideda iš 60% liucernos, 30% daugiametes svidres, 10% baltujų dobilų. Kainų klauskit pas prekybininkus. Derlingumas priklausys nuo drėgmės,bet 25 -30 rulonų iš ha garantuotai pirmos žolės, antras ir trečias atolas būna kuklesnis.Kai kuriuos laukus pernai pjovėm 4 kartus.
  4. Esu ūkininkas, kalbu iš patirties.Mano žemė Rytų Aukštaitijoi, trašų kitokių nenaudoju, tik galvijų mėšlą.Liucernos kaip ir ožiarūčiai ankštiniai ir ilgaamžiai,bet mūsų dirvonam labiau tinkami,o galvijai geriau ir noriau liucerną ėda.Nori tikėk nori ne.
  5. ožiarūčio nitragino bakterijų natūraliai mūsų dirvose nėra o su sėkla apveltas turbūt ne visada lieka gyvibingas, todėl nors sėkla ir sudygsta,bet kito pavasario sulaukia labai nedaug augalų.Dar apie ožiarūtį: jo stambūs stiebai sudaro apie pusė jo derliaus, bet tų stiebų net smulkintų nenori ėst galvijai,todėl išėdas reikia išvežt lauk,o jų būna daug.
  6. jei žemė molinga sėk mišinį Agro-3(prekiauja "Agrolitpa" Panevėžys) be antsėlio. Jau pirmais metais pjausi du derlius, žolynas derlingas išliks apie 15 metų. Trešt užtenka ir mėšlu. Jei nori išlaikyt žolyno derlingumą nepjauk ir neganyk jo rugsėjo mėnesį.
  7. turiu patirties ožiarūčio auginime: sėti reikia veną (labai jautrus kitom kultūrom ir nitragino bakterijų stokai) pora metų reikia kad įsigalėtų žolyne vėliau laikosi stabiliai, pavasarį auga greitai ir iki žydėjimo reikia nuimti nes pražydęs apkarsta. Antra ir trečia žolė duoda menką derlių todėl patariu jo nesėt, geriau sėkit žoles su liucernos ir dobilų mišiniu.
×
×
  • Create New...