Jump to content

RolandasP

Nariai
  • Pranešimai

    15
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Atsakymai kurių autorius RolandasP

  1. Nemanau kad pavyks gauti. Nusiperki lytagroi universaliu seklavamzdziu ( plasmasiniai). Atsakingai ir dailiai issipjauni forma pagal gumini ( sena) seklavamzdi, naujajam pragrezi skylutes ir su varzciukais prisikuri prie sejamosios ( nupjauni tuos baltus ant kuriu laikos senas seklavamzdis ir padarai skylute ). Beje visas tas universalus seklavamzdis tau bus perilgas todel pasilieki tik virsutine dali ( kiek pamaenu) ir is seno seklavamzdzio atpajuni gala gumos ir uzmauni ant naujo. Darbo bus nemazai, bet uztat uzmirsi seklavamzdziu kritinejima. Pats neprisiruosiu persidaryt, bet kai pasidarysiu ikelsiu foto :)

    Aš taip ir padariau kaip tu rašai net nepjoviau tu baltų o padariau skylutes plastmasiniuose ir gerai laikosi be jokių varžtelių. Taip aš irgi supjausčiau seną ir užmoviau ant galų tik kai kuriuos numovė gal reikėjo daugiau užmauti ar kokiais klijais patepti. Ant priekinės eilės tai viskas gerai ten užtenka ilgio ir be gumos neišsimauna. O ant antros eilės jeigu guma nusimauna ir sėklavamzdis paeina į šoną tai jį suplėšo.

  2. Daug kas rašo apie virusinę diarėją. Yra dvi ligos. Viena iš jų taip ir vadinasi- Galvijų virusinė diarėja(GVD). Antra liga, kurią pašnekovai ir mini, tai Žiemos dizenterija. GVD sukelia Pestivirus genties 2 biotipų virusai. Žiemos dizenteriją sukelia korona virusai.Dėl viruso poveikio nekrotizuojamos storūjų žarnų epitelio ląstelės dėl ko įvyksta kraujavimas. Pirmiausia suserga suaugę gyvuliai, masinis viduriavimas.

    GVD nuo ŽD skiriasi tuo, kad nėra masinio viduriavimo tai gleivinių liga. Erozijos ir opos viršk. trakto gleivinėje, hemoragijos(burnos ertmėje, ant liežuvio, stemplėje. Vaisiaus apsigimimai, Žindimo reflekso nebuvimas. Po 2sav. humoralinis imunitetas. Persistentiški gyvuliai virusus platina visą gyvenimą,būna imunotolerantiški ir neturi antikūnių(tiriant kraują serologiškai visą laiką bus neigiami) Yra veiksmingos vakcinos skirtos apsaugotigalviją ir(ar) vaisių nuo apsikrėtimo. ŽD- specifinio imunizavimo priemonių(vakcinų) nėra. Jei įdomu galėčiau parašyti apie vakcinas plačia

    Pas mane irgi pradejo karves viduriuoti,jos yra mesines ir laikomos palaidos, gali iseiti i lauka ir neuzilgo turi pradeti versiuotis, ka patartumete daryti

  3. joa man jinai patiko, pernai lauko dienoje teko matyti geras daikciukas tik kaina regis uz 2,8m. 29tukst+PVM, tokia ziureciau jei pinigu tureciau tiek

    Kaina 20+PVM, turėčiau šiemet išbandyti

    ir 3,2 metro kogero

    Ne, plotis 2,8 m. greito keitimo peiliukai, apsauga nuo akmenų

  4. Mum angusai rezultatus irgi prasčiausius rodo.Ir augimo sparta ir skerdenos išeiga bei jos kategorija buna visalaik prastesne nei kitu. Ir nesvarbu ar jis 1, ar 2 ar 3 kartos mišrūnas.Mum geriausius skerdenos rezultatus rodo šothornai ir pasiekia iki 63 proc.Budami 2-3 kartos.

    tik va angusai labai ramus ir meilus.Su buliais galima glebėsčiuotis jie nieko nedaro. :D

    Na nezinau, as laikau grynaveislius angusus ir turejau viena pienine juodmarge, tai misrunas yra zymiai didesnis uz grynaveislius.

  5. Šiaip tai pieno ūkis visada yra ir bus perspektyvesnis jei tau yra sąlygos juo užsiimti. Nes pajamos yra pastovios kas mėnesį ir nereikia laukti dviejų metų kol jautis užaugs ir dar kokia bus kaina, taip kad rimti ūkininkai prie mėsinių auginimo tikrai nepuola. O tie kurie mano kad su mėsiniais labai paprasta, t.y. tik nusipirkai ir paleidai į laukus po to pagavai ir pardavei tai tegu pabando.

  6. Aciu. Pas Antana jau buvau nuvaziaves, na teisingai forume rase tas zmogus uzsiima viskuo ir ne visada visur suspeja. Ta ukininke is selemos kaimo irgi zinau, ji turi nemazai ir pieniniu karviu. Dar turetu laikyti Sakiu rajone, Alytaus r. ar kazkur toje puseje. O aukstaitijoje kiek zinau didesniu bandu nera.

×
×
  • Create New...