Jump to content

Danguole

Nariai
  • Pranešimai

    10
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Visas nario Danguole paskelbtas turinys

  1. Danguole

    Triušių ligos

    Mano supratimu negalima maistui vartoti mėsos triušio, kuris yra gydytas Neostomosan. Ausų erkutės aš naikinu Bio Kill. o ka tu darytum jei tuo metu neturi bio kill ? koky kita prieparata naudotum ? Sveiki, labai gerai padeda senas išbandytas būdas: terpentinas perpus skiestas su aliejumi (bet kokiuo koks tuo metu yra virtuvėje) 1:1, pasidaryti reikia visai nedaug, paskui pagaliukas ant kurio galo užvyniojam vatos, padrėkinam į pasidarytą tirpalą ir išvalom iš ausų nuo erkučių susidariusius šašus. Paprastai padėdavo nuo vieno tepimo, jei ne, pakartojam po savaitės. Ir nereikia nervintis, kad tuo metu pasibaigė BioKill, nes terpentino liko visas butelis. Mišinio prisireikus gali pasidaryti, bet kada.
  2. Nežinau kaip pas jus, Panevėžyje dauguma vet. vaistinėse parduoda, buteliuko 20 dozių kaina 30-36 lt.
  3. Danguole

    Triušių auginimas

    Keturios savaites, tai jau beveik menuo, o triusiukus prie mamos reikia laikyti 30 dienu, ilgiausiai 45 dienos ir atskirti. Gal jai nieko ir nera, manosios irgi bega nuo triusiuku ir buna guli budos kampe ir ilsysi, o triusiukai tokio laiko jau patys viska kramsnoja. Gal tu per daug stebi ir baimes akys dideles.
  4. Kalakute galima ir priversti bet kada pereti, paimi kartonine deze (kalakutes dydzio, kad laisvai tilptu, aukscio lyg kalakutes nugaros tupejimo metu, kad negaletu atsistoti), padarai skyle galvai iskisti, kad galetu atsigerti ir palesti, padarai lizdaviete, padedi kiausini ar kazka panasu i ji (gali ir kelis), pasodini kalakute ir uzvozi deze (reikia kazko sunkaus, kad dezes kalakute negaletu pakelti) ir mazdaug po triju dienu kalakute pradeda sedeti pati ir niekur nebeina. Tada nukeli deze ir sudedi kiausinius, perejimas prasideda. As taip darydavau, kai noredavau kuo anksciau isperinti visciuku. Nuostabus gyvas inkubatorius! Aisku perinciai reikia ramesnio kampelio kaip ir vistai, kad niekas jai netrukdytu. O kalakutu kiausiniai perinami 26-27 dienas, o visciukai - 20-21 d., tad kiausinius vistu reikia padeti veliau. Pasitaiko, kad peredama vistu kiausini koki sutrina netycia. Issiritus vedzios visus vienodai ir kiek prisimenu, nebuvo jokiu bedu, kad kalakuciukai skriaustu visciukus, uzaugdavo visi.
  5. Danguole

    vistos

    vistoms truksta kalcio, uztai ir lesa kiausinius, vet. vaistinese yra pirkti priedu, tinka ir kiausiniu lukstai
×
×
  • Create New...