Jump to content

FreeRange

Nariai
  • Pranešimai

    12
  • Prisijungė

  • Lankėsi

FreeRange pasiekimai

Naujokas

Naujokas (1/5)

0

Reputacija

  1. FreeRange

    vistu kiausiniu verslas

    O gal tarkim galima ne visą patalpą šildyt, o tik dalį? Pvz ten kur daugiausiai vištų gyvenimo vyksta. O kiek reikėtų investuoti į patalpas.. Nenusimanau visai apie tokius dalykus. Pats tvartas yra šiltas, kai gyvulius ten laikė, tai jis visas kiauras buvo, nei durys sutvarkytos, nei langai normalūs,nes kitaip ten per karšta būtų. Bet jį per daug užsandarint irgi negerai, visokie kondensatai, amoniakai.. Gal užtektų pasirūpint tik šilumos šaltiniu, sutvarkyt langus, duris (na juos ir šiaip reik sutvarkyt, ne dėl to, kad žiema). Tik klausimas kuo šildyt, krosnį kūrent daug darbo, plius ji pati bus ganėtinai brangi ir vištos jos neatidirbs. Teritorijos kaimynai turi tokią mielą dyzelinę patranką. Buvo atvilkę kai girdyklos užšalo. Jos man atrodo nėra super brangios, gal galima būtų tokia šildyt. O dėl vištų veislių reik pasidomėt, gal tos,kurioms patiks žiemą dėt kiaušus, dės tik kokius 170 per metus. Man iš viso neaiškus tas dėjimo žiemą reikalas. Rašo, jei palaikysi 18 laipsnių ir pakankamą apšvietimą, jos dės. O tai jei jos galės išeis į lauką, o ten toli gražu nebe 18? Ir ar jos durnos supras, kad joms šalta ir reik eit į vidų? Nes kartą mačiau kaip vištos lesa verdantį vandenį. Kaptelna, pasipurto, vėl kapteli. Nors šalia normalus vanduo buvo. Nuo tada jos man tokios dūros, visai nepasitikiu jų išlikimo instinktais.
  2. FreeRange

    vistu kiausiniu verslas

    Kaip Ajeras ir pastebėjo, todėl ir imu vidurkį per metus, nes žinau, kad jos nedės kiaušinių stabiliai. Aišku,smagu būtu numatyt, kada joms ne toks mėnulis švies. Nes kai pieną pardavinėjau ir karvei užeidavo (o maniškei užtekdavo išsigąst kokio zuikio ir pieno neduodavo), nemalonu prieš žmones būdavo, kad pieno nėr. O logotipas smagioji dalis pasisekė, šeimoj turiu ir piešiančių, ir originalias idėjas mąstančių. Sunkiausia bus tik išsirinkt variantą, nes nujaučiu, kad ne vienas bus smagus. Koks jūsų nuomone palankiausias metas pradėti tokį verslą? Tarkim nusipirkčiau dabar, pvz 4mėn vištų. Tai dėt pradėtų kokiam rugsėjo vidury, kiaušiniai maži, ir kaina atitinkama. O vos ne ant nosies jau ir šaltasis metų periodas. Kad jos sėkmingai dėtų žiemą, reiks ir šildyt, ir lempas laikyt įjungtas. Gal per daug išlaidų kaip pradžiai?
  3. FreeRange

    vistu kiausiniu verslas

    Ne visas jas reikės turguj parduoti, nes jau turiu apie 30 žmonių, kurie vien planus išgirdę jau laukia kiaušinių Bet vat tas,kad joms reikės nemažai laiko, tai privertė susimąstyti Tikėjausi per dieną kokias dvi valandas prie jų užtrukti. nežinau, kurioje vietoje skaičiavau,kad tik po 3lt per metus gavosi. 900lt/t yra apskritai lesalo (grūdai+įvairūs priedai) kaina. Aišku, nežinau, ar ji bus tokia (tikiuosi, kad mažesnė). Nenoriu įžeist (tiesiog tokia mintis iššoko, vis juokiuosi prisiminus), bet pažįstu žmogų,kuris su 15 galvijų stabiliai kasmet minuso po kelis tūkstančius daro. Bet paklausk kiek uždirba, sakys, kad po kelis tūkstančius nuo vienos karvės ir jis tuo šventai tiki, ne tai, kad giriasi O pradžiai ir 800 gerai, Maskva ne per vieną dieną pasistatė Dėžučių pirkt būna Galima bandyt rašyt kiaušinių kainą be dėžutės ir su dėžute. Kas nori, atsineša savo dėžutę, kas nenori,moka daugiau. Baisiai ekologiška tik įdomu, ar veterinarinė manys kad tai labai gražu ir ekologiška kuro kaina įskaičiuota, man iki turgaus visai netoli. Ir tikuosi ten nereiks dažnai važiuoti, tikiuosi savo miestelyje parduot nemažai, nes žmonių čia daug, daug laaaaabai pasiturinčių ir su mažais vaikais. Va dezinfekcijos nepaskaičiavau.
  4. FreeRange

    vistu kiausiniu verslas

    Kuri vieta nepavyktų? Skaičiai pvz apie lesalą yra iš knygų, apskritai daugumą skaičių pabloginau, kad nesigautų labai optimistiškai. Kažkaip skaičiuot vis viena reik. tai kas be ko kad reikia pats ekonomikos mokslą esu baigęs tai žinau kaip kas skaičiuojasi Na matai, o aš ekonomikos nebaigus, dėl to ir rašau čia, kad kas protingesnis pakritikuotų ar patartų
  5. FreeRange

    vistu kiausiniu verslas

    Kuri vieta nepavyktų? Skaičiai pvz apie lesalą yra iš knygų, apskritai daugumą skaičių pabloginau, kad nesigautų labai optimistiškai. Kažkaip skaičiuot vis viena reik.
  6. FreeRange

    vistu kiausiniu verslas

    Na paskaičiuosiu, o jūs prikibkit nes gal apie ką nors nepagalvojau. Vištų- 300. Viena višta - 250 kiaušų per metus (nors rašo, kad 300,bet skaičiuoju blogu atveju). 300*250 yra 75000 kiaušų per metus, 7500 dėžučių po 10 kiaušų. Laisvai laikomos vištos, 10 kiaušų tarkim 6lt (pardavinėčiau Kaune, tad gal ir daugiau, priklausomai nuo paklausos). 7500*6 yra 45000lt pajamų per metus. Vidutinė lesalo kaina (grūdai savi, priedai pirkti) maždaug apie 900lt/t. Vištai per dieną reik apie 150g. 0,15kg*365 (dienos)*300(vištos) bus 16425kg, apvalinkim 17tonų. 17t*900lt/t 15300lt kainuos lesalas visiems metams. Vanduo apie 4lt 1000ltr. Vištai per dieną apie 300ml vandens. 0,3l*365dienos*300 vištos+šėryklų girdyklų plovimui vanduo ir gausis apie 34kubus vandens, apie 140lt vanduo. Tarkim man seksis ir vištos nesirgs, nes turės galimybę laisve mėgautis. dar nežinau,kiek elektra gali kainuot iš lempos sakykim 3000lt metams (nes patalpa su langais, dienos šviesos yra). Važinėjimas iki vištų, iki turgaus ir pan. apie 3000lt per metus. . Dar pačių vištų kaina apie 5000lt (dabar kainų nežinau, bet pavasarį brangios buvo). Jos tikiuosi kokius 3 metus dės kiaušus kaip laisvai laikomos. Tad 5000lt/ 36mėnesių bus apie 140lt/mėn. Ir dar patalpų paruošimas apie 5000lt, iš lempos tarkim laikys įranga 5metus. 5000lt/60mėnesių apie 80lt. Ir galų gale 45000-15300-140-3000-3000-140-80 apie 23000lt per metus arba 1900lt per mėn. Pageidauju kritikos
  7. FreeRange

    Mėsinė galvininkystė

    Tikriausiai reiks visus gyvulius į tvartą parvest,o tada ir ji pareis. O jau tvarte tai daug greičiau
  8. FreeRange

    Mėsinė galvininkystė

    Nepadeda ir kibiras su miltais nes vos tik sujudi ir mauna tolyn. Tas pats ir girdant. Greičiau kiti gyvuliai iki pardavimo paaugtų,tai ir ją raganą į dešras. Nes kartą į kaimynės miežius nuvarė,tai ana taip klykė,kad už kilometro jau išgirdau
  9. FreeRange

    Mėsinė galvininkystė

    Pas mus 2 beragės telyčios, viena su kantaru,bet nelabai ją suvaldau (aš ne vyras jei ką ). O kita nusiplėšė kantarą ir nuo to laiko jos niekas nepagauna jei rankos tuščios - glostyk kiek nori, bet jei tik rankose kažkas yra, neprisileidžia nors tu ką. Taip ir vaikšto palaida
  10. FreeRange

    vistos

    Kam taip žiauriai,benzinu oro gaiviklio papurkšt reik
  11. FreeRange

    vistos

    Dėl vanagų ir mes galvojam. O jei išilgai ar skersai aptvaro kokio šniūro ištampius? ant jo gal dar ką parišt, kokių skuduriukų plevėsuojančių.
  12. FreeRange

    vistos

    Gal turit idėjų, kaip vištas nuo kiaunių apsaugoti? Nes ten kur ruošiamės laikyti, tikimybė labai nemaža tų bjaurybių sulaukti, o kitur laikyt negalim.
×
×
  • Create New...