Jump to content

markas1

Nariai
  • Pranešimai

    24
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Atsakymai kurių autorius markas1

  1. Kadangi pats siek tiek susisjęs su javu kūlimu, tai išdėstysiu savos nuomonę:

    Žolės pjaunamoji + traktorius maždaug 10000 €. Su traktoriumi gali dirbti visus metus, nuo jo būkles nepriklauso nupjautos žolės kokybė arba priklauso nedaug.

    Kombainas, nebarstantis ir kokybiškai išvalantis grūdus apie 100000 €. Dirba daugiausiai 6 savaites per metus.

    Firmos kombainų nuomos kaina apie 20-25 k. € sezonui.

    Tai ir skaičiuokit kiek eina uždirbti ir kokia ha kaina turi būti.

    Šiemet paslaugos neteikiu nes neapsimoka niekaip.

    Čia tik mano nuomonė, galite su ja nesutikti :)

  2. Po paskutinio arimo tai namo save pirmu begiu vos parvilko ir siaip tepalo tik siek tiek maziau nei salerkos eme :D .Variklis paprastas smd be turbo, siaip tai tata kol gyvas buvo ji apsieidavo per vasara ir rudeni arimiu budavo gerai , nors jau jis pats irgi buvo sakes, kad motoras baigiasi. Spaudimas salto apie tis kai pasyla tai pilnu gazu tik pusantro. Traktorius geras tik kuro 25 hektarui reikia ir labai jau tas tampymas vivute nepatinka man, tai ir galvoju gal kokio sukvezimio vokisko eitu ikist.

  3. Labas visiemsnenoriu kurti naujos temos todel klausiu cia. Pries kelis metus gavau palikimo gan nesena DT 75 . Siaip vaziukle ir tilas viskas butu tvarkoje, tik motoriukas baigiasi tikriausiai tarpine, o gal ir grupe jau gatava. Kadangi ukinikauju tik laisvalaikiu, o ir arimo ne per daugiausia todel pradejau galvoti gal butu galima koki kita motoriuka imest. Nuo vaikystes jauciu siems traktoriams nostalgija, o ir art labai smagu, tik velnias kuro sanaudos dideles. Taigi gal kas esat kazka bandes ar girdejas :D .Tik prasau nerasykit kad sie traktoriai sudas, nes aiskinu nostagija. :icon-wink:

  4. na kiek skaičiau ir domėjausi literatūroje niekur neparašyta kada reikėtu atlikti lapu surišimą. Pagal liaudės išmintį tai padaryti reikėtu kada nustoja augti antžeminė dalis ir pradeda formuotis svogūnas. Pagal mane tai būtų liepos pirma, antra savaitės. Tuomet visos maistingos medžiagos keliauja į svogūnėlį ir iki rugpjūčio pabaigos spėja suformuoti sveiką gražią česnako galvutę. Be to kas auginate vasarinius česnakus nepamirškite padaryti šiuo metu trečiąjį papildomą tręšimą kalio fosforo sieros tašų mišiniu.

    siera reikalinga kad česnakai sukauptu daugiau eterinių aliejų. jei trūksta sieros česnakai blogai dera ir išauga neatsparūs ligoms greitai genda sandėliuose.

    kalis ir fosforas reikalingas svogūno formavimuisi. tik neteškite azotu nes jis suletina brendimą.

    Gal gali parasyti trasu pavadinima.

  5. pasakykit ar nivai tinka greiciu deze kairine i desne puse nu vienu zodziu kur po kabina stovi tai i kita puse det???

    Sk-5 tai desinej stovi, o po kabina tai gal tik kokio sk-4 galejo but ir tai dar abejoju :icon-confused:

    desinej pusej stovejo iki 1986m. po to visu po kabina. dezes vienodos, skiriasi tik sankabos isorines detales.

    Klysti zmogau kairej pusej stovi nuo 85m. kitaip nuo SK-5M. SK-5 ir SK-5A buvo desineje.

  6. Mano patarimas, mama taip savo zolynelyje daro: i kurmiarausi ideda suns kaku ir uzkasa ir taip isvaro ji is teritorijos, kurmiai nepakencia stipraus kvapo. :)

    Siaip ne suns, o savo kako reikia det. Kvapas tikrai stiprus ir kiek girdejau pasiteisina.

  7. Bandžiau vakar plonesne šlanga kišti, bet pas mane jau vien po namu dvi 90 klaipsniu alkunes . Dakisi vamzduka iki pirmos ir kvit :icon-redface: , o visus namie šildomos grindys sudėtos priejimo jokio. BAndziau lipt į sulini , alkune kokiu 2m. gylije neužsalusi ( matosi iš šerkšno ant šulinio rentiniu). Tačiau pati alkūne suvirinta metaline ir neardoma, tad megint kišt koki tai vamzdeli nera šansu. ( kokiam gylije pats vandentekio vamzdis net nezinau,nes isigijau pastatus kai jau viskas padaryta buvo) Gyvenu apie 6 metus tokiu ciudu , dar nera buve kad užšaltu. Net nežinau kokioi vietoi tas vamzdis i nama ieina.

    Dabar sugalvojau plana B , atsivešiu į katiline prie hiraforo 1000 litru plastikine backa, pajungsiu i ja hidrafora, o su paprastu imerkiamu surbliuku prisipumpuosiu. Turesiu toki "senoviškai- modernu" vandentekio varianta. Juk seniau tik tokio stiliaus bakai palepese ir tebudavo. (kol kas tcia tiks mano mintys, paziuresimk ar syvakar kas gausis :D:icon-eek: )

    Nu si ziema daug kam pridare bajerių ir dar pridarys gerai kad sniego yra , o tai su naujais vandentiekiais dar ne tokiu ciudu butu.

×
×
  • Create New...