Jump to content

naujokas 1

Nariai
  • Pranešimai

    118
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Atsakymai kurių autorius naujokas 1

  1. Prieš 3 valandų, vk_ pranešimas:

    Beje, jei  planuojate sau pasisodinti pirmąsias šilauoges, tai perskaitykite šį straipsniuką:

    Kokias šilauogių veisles rinktis pradedančiajam augintojui?

    Man iš pirmųjų pasisodintų šilauogių labai gerai auga ir dera Reka. Ji mažiau reikli substrato rūgštumui, labai atspari, todėl ji pakankamai gerai augs ir ne visai teisingai ją pasodinus bei ne visai teisingai ja rūpinantis, atleis daugelį pradedančiojo klaidų.

    Tik ne visai sutikčiau su minėto straipsnelio žodžiais apie šilauogę "Pink Lemonade". Skaičiau, kad "Pink Lemonade" yra šiltų kraštų visžalis (tai yra išvis lapų nenumetantis augalas), jis mūsų klimate lapus numeta tik iš bėdos, todėl jis neatsparus mūsų šalčiams ir tikrai pradedantiems augintojams neverta su juo prasidėti.

    dėkui už patarimus, o kaip veislė Bluecrop`

  2. Prieš 3 valandų, vk_ pranešimas:

    Kas kokių kainų nerašo? Jei kalbi apie paskutinį straipsnį, tai jį parašė mokslininkai, o ne verslinio medelyno darbuotojai. Šilauogių sodinukų kainas laisvai gali rasti daugelyje medelynų tinklapių.

    gal gali patarti iš kurio pardavėjo pirkt,  kad nupirkta šilauogė atitiktų savo veislę :eusa-think:

  3. Prieš 9 valandų, Kaimietuke pranešimas:

    Na tos taisykles daug maž visiem žinomos :)

    Visų pirmiausia ir svarbiausia tinkamai ir ekonomiškai pasodinti šilauoges. Į tai įeina iš kur gaunamas vanduo ir kokiam šilauogių plotui jo užteks, ar vieta šilauogėms neužmirksta, tvora, gyvatvorė, šilauogių tranšėjų ir krūmų išdėstymas plote, durpės ir mulčas.

    Antras svarbiausias dalykas yra veislės. Dabar žmonės perka akimis - uogos turi būti didelės, gražios, kvapnios. Pirmą kartą klientai pirkti būtent iš vieno ar kito prekeivio pasirenka dėl uogų grožio arba žemos kainos antrą kartą klientai iš to pačio prekeivio perka jei uogos skanios, jei neskanios (dažniausiai būna rūgščios arba sutrintos jei nusipirko pigias iš perpardavinėtojų) ieško kito prekeivio. Todėl labai svarbu, kad uogos būtų aukščiausios rūšies tiek išvaizda tiek skoniu. Dabar klientams svarbiau kokybė, o ne kaina.

    Trečia šilauogių priežiūra ir laiku vykdomas laistymas

    sveiki

    kokios veislės tinkamiausios auginimui ?

  4. On 2017-09-23 at 10:33, atrabotkė pranešimas:

    Taip, apie aerodinamines kalbu. Pats turiu 5t/h tai esu patenkintas, šiemet papildomai nusipirkau pirminio valymo mašiną, nes buvo problemų su ramučių galvom ir šiaudais. Realiai valo ji viska, bet turi problemų su žaliom ramučių galvutėm (ekologinį ūkį propaguoju), šiaudo ilgesnio kokio neišpučia, bet ir tai čia tie šiaudai nuo kombaino priklauso. Labai patiko valant žirnius, skaldukus idealiai atskyrė, kviečius irgi pasiruošiau tokia sėkla, kokios nebuvo turbūt pristatę jokie pardavėjai, tik tiek, kad norint labai geros sėklos reikia medžiagos turėt daug. Petkus yra irgi neblogas variantas, jis gerai skirs pirminį, bet antriniam jis tikrai nebus toks aparatas kaip šis. Šis atskiria ir pagal dydį, ir pagal svorį, o petkus tik pagal dydį. Su šita gali šlapius valyti (jeigu tik byra), su petkum kimš sietus , o ir žirnius mėgsta paskaldyt. Jeigu nėra didesnių problemų dėl pirminio (nėra galvučių žalių ir t.t), tai tik šita imčiau, nes ir elektros mažiau ima, ir vietos kaip duoninė užima, o jeigu jau pirksi su tuo priedu tai gausis ji brangiau. Atskirai už tą priedą pirminio sumokėjau 700e, tad jau skaičiuot tenka kas labiau apsimoka, bet iš kitos pusės tai ir žymiai mažiau elektros ima, ir vietos, ir dirbi kaip žmogus be ausinių ir triukšmo, o per valandą pirminiam tikrai išsivalai 4,5t. Pasiskambink, manau duos ir demonstracinę, nes kai pirkau tai buvo davę pabandyt.

    sveiki

    kolega sakykit gal esate bandęs valyti kmynus ?

  5. Sveiki, noreciau pradeti prekiauti turguje ne savo produkcija o perpardavineti, sakykite ar yra koks nors budas kad moketi kuo maziau mokesciu individualios veiklos pazymejimas kainuoja berots apie 200 euru per menesy, galbut yra kokiu nors budu kad nereiketu moketi tiek daug valstybei?

     

    Imk verslo liudijima toms dėnoms, kad  prekiausi ir bus pigiau.

×
×
  • Create New...