Jump to content

RimantasB

Nariai
  • Pranešimai

    50
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Atsakymai kurių autorius RimantasB

  1. Sveiki. Isigijau Iseki TA-235 traktoriuka. Ne pirmos jaunystes ir nelabai spindinti. Teks ismokti su juo elgtis ir si bei ta pasiremontuoti. Gal atsirastu forume kazkas kas turi koki nors vartotojo vadova ar instrucija ar elektros schema? Buciau labai dekingas uz bet kokia informacija.

    Is svarbiausiu darbu tai reikia pasikeisti vairo traukiu antgalius nes baisiai isklere. Taip pat reikia keisti oro filtra ir sutvarkyti kad kuras per filtra nesisunktu. Uzsandarinti duslintuva nes leidzia tarpine. Tai pat primontuoti kazkokius posukius ir padaryti kad jie veiktu.

    Visa kita kolkas lyg ir gerai. Traktorius kuriasi, vaziuoja. Freza kilojasi ir kraiposi. Tik nieko nesuprantu ka ten tu rankeneliu galybe reguliuoja. Uzrasyta japoniskai. Gal kas jau isstudijaves?

    Foto idesiu kada veliau.

    Labai įdomu, kur tamsta tokį nesutvarkytą traktoriuką pirkai? Mano kaimynas nusipirkęs traktoriuką iš Litechnijos irgi rado vieną traukę išklerusią, tai nuvežė atgal į firmą, ir sutvarkė. O aš tik namuose pastebėjau, kad viena priekinė padanga iš vidinės pusės labai jau suaižėjusi , nuvažiavau į Liechniją, gavau naują.

  2. Jei noriu tureti tik 2 vynuoges, kurias skinciau ir deciau i burna vietoje po medziu, butu saldzios ir prinokuisios, tai kurias 2 veisles rekomenduotumete???

    Arkadija ir Lora yra šiek tiek vėlyvesnės, ne visada spėja gerai sunokti. O visos kitos tikrai bus prinokusios ir saldžios.

  3. Sveiki,

    "Parėjo" mano traktoriuko variklis :( , pasileido dūmai iš alsuoklio, nebeliko traukos ir dar beveik neina uzvesti su starteriu....

    Nusprendziau isardyt varikli ir pasikeist ziedus, na ir dar ka rasiu sugedus. Nuemiau galva, voštuvai atrodo normalūs, neuždegę. Stumoklis truputi kliba cilindre. Cilindras lyg ir neišraižytas. Susiduriau su bėda kaip nuimti karteri. Taktoriukas 4Wd, nuemiau kardaną, tačiau iš priekinio tilto kyšo dalis veleno, kuris ,būtent, ir neleidžia nuimti karterio. Klausimas butu toks: ar kas esat ardę ir gal zinote, kaip išimti ta velena?

    Ar reikia nuiminėti priekini tiltą ir tada jau nusiims karteris.

    Ar nuimti visa prieki t.y atjungiant šlaunis nuo variklio bloko.

    P.S per sona ištarukti karterio neina, nes trukdo viduje esantis tepalo paemimo straubliukas.

    1 - karteris

    2- priekinio tilto veleno dalis.

    tapacia.jpg

    Uploaded with ImageShack.us

    Kaip išardyti galinio tilto stebulę :

    Paėmus "sjomnika" megint nupešt ta detale kur tvirtinasi ratas, ar dar reiktu daugiau ardyt ta vietą kur varstai matosi, ir atsisuks iš vidaus?

    dscf5856.jpg

    Uploaded with ImageShack.us

    Aš tai atsukęs veržlę ištraukiau varžtą ,kuris laiko variklio rėmą ant priekinio tilto. Dar atjungiau vairo traukę ant priekinio rato. Priekyje už rėmo užkabinau "gervę" ir po truputį kėliau kol pavyko ištraukti karterį.

  4. O kaip kaitinimo žvakės, dirba abi ? Nes jei ne tai vienas cilindras kuriamas šaltas ir priverstinai todėl normalu kad kurį laiką barška, po to kaip rašai kuresi gerai tai įtarimas žvakės. Kaip žinia japoniukams prieš kuriant yra būtinas pakaitinimas net ir vasarą po ilgesnio stovėjimo.

    Mano yanman 1300 senesnio modelio , tai iš vis nėra pakaitinimo žvakių. Ant kolektoriaus iš oro filtro yra aklė, vietoj kurios galima prisukti žibalu kūrenamą žvakę. Litechnijoje už žvakę prašo apie 80litų. Žiemą paprasčiau panaudoti eterį.

  5. Gal yra kas užsiima vynuogių auginimu? Auginat vynines ar desertines vynuoges?

    Auginu daugiausiai desertines vynuogių veisles , bet turiu ir keletą vyninių veislių . Turiu virš 50-ies vynuogių veislių , skaičius keičiasi , nes rudenį nepatikusias iškasu , o pavasarį sodinu kitas :eusa-dance:

  6. speju, kad gal paskubejau siek tiek :icon-rolleyes: pries pora savaiciu nuo vynuoges "nugnybau" siek tiek uglio. supjausciau namie, virsune vasku uzliejau, apacioje su sakute zieve ibreziau. ir i zeme ibedziau. paliejau vandeniu su Gumi trasomis, ant indeliu uzdejau maisiuka. :icon-rolleyes: pumpurai jau issprogo, leidzia lapelius. tikiuosi, kad isisaknys man :icon-rolleyes:

    Tai kaip ten gavosi su ta vynuoge, ar užaugo šaknys , gal ir uogų teko paragauti? :eusa-dance:

  7. Šį vaizdelį mačiau jau senokai ir greitis nėra toks jau tragiškas, nepalakstysi bulves sodindamas, kadangi dirbi ne laikui, o kokybei. Nemanau kad labai sunku traukt, turėtų būti panašus apkrovimas kaip ir vagojant, tačiau buksuoti gali kaip šiam vaizdelyje nes matosi, per daug išilginta traukė ir sodinama stovi suversta ant kaupikų ir dar manau kad būtų daug lengviau traukt jei būtų paruoštos vagos. Tad nesodinant hektarų sau iš lėto galima dirbt, vis geriau nei su arkliu.

    Mane domina tik už kokią mažiausią kainą įmanoma nupirkt tokią sodinamą, klausimas? kas pirkot ką nors iš Kretagro , kiek ima už pristatymą?

    Aš tavo vietoj nuvažiuočiau pas lenkus ir nusipirkčiau pigiau :eusa-dance:

  8. Sveiki, turiu YANMAR F 22 traktoriuką. Norėjau paklausti gal kas esate dare galinių ratų praplatinimą? Ta prasme dabar yra 97cm. O reikia kad būtų 140cm. Tarp galinių ratų padangų centru. Gal kas turite brėžinius? Kokie išmatavimai būtų?
    Sveiki,

    Aš tai turiu Iseki TU 1700 dvitiltis.

    Turiu ratus prasiplatinęs po 10 cm., dabar gaunasi 130 cm. Tarpueiliai 65 cm. Kažkada buvau įdėjės foto. Tai tiek. :D

    1394

  9. Nu tikrai kazkoks mistinis gedimas.

    Stebuklu tikrai nebuna.

    Taigi , stebūklų ir nebuvo , buvo gedimas toje pusėje , kur purkštukas purškė normaliai.Išėmus plunžerių gilzes , pastebėjau ,kad vienos gilzės varinė tarpinė yra tokio pat diametro kaip ir gilzė todėl gražiai įsikiša į ištekintą įdubimą korpuse . O kitoje pusėje varinė tarpinė 1mm platesnė ir remiasi į korpuso nelygumus. Su žirklutėmis susiaurinau tarpinukę ir viskas gražiai susidėjo.

    Tą kiaulystę su tarpine tikriausiai padarė "Oro srauto" meistrai , nes jie paskutiniai ten krapštėsi, pametė tarpinę ir įdėjo kitą -platesnę. :animals-dogrun::animals-dogrun::animals-dogrun:

    Dėkoju visiems padėjusiems savo gerais protingais patarimais :eusa-clap:AČIŲ.

  10. O pacius purkstukus issukes ir prijunges prie siurblio, sukdamas varikli bandei ziureti kaip jie purskia?

    Apie šitą bandymą aš jau rašiau penktadienį :icon-exclaim::icon-exclaim::icon-exclaim: Purkštukai tikrai geri , aš juos kaitaliojau vietomis ir kai tik pradedi sukti variklį, dvigubai dažniau purškia iš to pačio vamzdelio :lol:

    Rytoj reiks patikrinti siurblio vožtuvėlius . Jeigu jie ten yra , galima bus juos sukeisti vietomis ir bus aišku ar jie kalti :eusa-naughty:

×
×
  • Create New...