Jump to content

Mariush

Nariai
  • Pranešimai

    416
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Atsakymai kurių autorius Mariush

  1. Na ne vien avietės , dar obelys , reikia traktoriaus , mulčerio , purkštuvo tai tas 17000 euro , jei dar sandėlį statyt tai būt mažoka

    Nedidelė ta parama, jei reikia daugiau, tai į programą didesniems taikykit. Labiausiai vargina 5 metų terminas, kai kitose programose dalyvaut negalima. O dėl pačio gavimo - praeitam periode kas laiku prašė (nelaukė 2013 metų), tas gavo. Mano va šiltnamiai stovi, purkštuvas motorinis ir dar šio bei to... Nė pažinčių, nei konsultantams nemokėjau... bet paskaityt ir prie popierių padirbėt reikėjo.

  2. 2007-2013 metų laikotarpis baigėsi, o 2014-2020 metų laikotarpis dar derinamas su Briuseliu. Visi patarimai dabar būtų šakėm ant vandens... reikia laukt kol įgyvendinimo taisyklės bus, kokie reikalavimai, tada jau konkrečiai galima kalbėt.

  3. Sodinukų pirkimas nebūtinas, tik tada, kai juos augini pats, bet tada turi būti įsiregistravęs miško sodmenų augintoju, kurių sąrašas skelbiamas viešai Valstybinės miškų tarnybos puslapyje (kitu atveju NMA nepatikės, kad auginat), tada reikia pateikti krovinio važtaraštį, o kilmės dokumentus pateikti reikia visais atvejais.

  4. Tarp kitko ir smaragdinės, ir koloniškos yra tos pačios vakarinės tujos veislės. Taip, smaragdinių tujų spalna sodresnė, žalesnė, mažiau matomas pasiruošimas žiemai (rusvesnis atspalvis), lžvyneliai smulkesni, bet auga jos irgi lėčiau (kartu auginti sodinukai smaragdinių 60 cm, koloniškų - 70 cm)

  5. Jei planuoji tik dabarsodinti ir bandyti sulaukti finansinės grąžos, rizikinga. Hibridines drebules galėsi kirsti tik po 20 metu, jei tai ne biokuro plantacija. Kiek žinau ES moka už 1ha 10739,59lt, bet čia jei sodinižemės ūkio paskirties, ar apleistoje žemėje. jei pirksi miško paskirties žemę, nelabai leis tau sodinti kas hibridines pagal miškotvarką.

    Ne paskirtyje esmė, o ar buvo ten miškas, ar ne. Miško žemėje neapaugusioje mišku veisti ir gauti paramą galima, negaunama tik prarastų pajamų kompensavimo išmoka. O plačiau skaitykit taisykles (2 krypties 2-3 eilutės):

    http://www.nma.lt/index.php/parama/liet ... sykles/315

  6. Jei planuoji plėtrą, ne tik 12 ha, tai galima užsiimti, jei tik 12 - tada tai tik papildomas užsiėmimas.

    Na tarkim jei turi įvairiaamžį 50 ha mišką, jame galima vidutiniškai po 0,5 ha kirsi pagrindiniais kirtimais (150 ktm) ir dar 70 ktm surankiosi visame plote tarpiniais.

    Pajamos 220*110=24200Lt. Čia jei viską dirbsi pats. Skaičiai labai grubūs, priklausomai nuo pačio miško pajamos gali svyruot po 50 proc į abi puses.

    Mano galva pragyvenimui iš miško tai yra minimumas. Aišku jei tie 12 ha yra brandūs, tai plėtrai visos galimybės.

  7. nu kiek domėjaus NMA pas moteriskes marijampolej, tai jeigu bus nupirktas daiktas ir panaudota visa sauma, tai yra tie 25k. bus galima dalyvauti ir kitoje paramoje,,,.

    Siūlyčiau šį klausimą užduoti el. paštu, nes žodinė konsultacija kartais prasilenkia su realybe (pats esu savo kailiu įsitikinęs). Sėkmės !

    Kitam investiciniam paramos projekte gali dalyvaut tik pabaigęs pusiau natūrinį ūkininkavimą, o tai yra pateikęs paskutinį mokėjimo prašymą. Tokį atsakymą gavau raštu. Pats esu supirkęs už visus, o mokėjimo prašymą dar tik pirmąjį po naujųjų teiksiu. Po rašinėjimų aukščiausiu lygiu išėjo pakeitimai, kad nuo 1 EDV suteikia paramą ir projektą gali nutraukt negrąžindamas paramos po bet kurių metų (anksčiau buvo tik po 3). Tiesa senokai taisykles žiūrėjau, gal dar kas pasikeitė...

  8. Sveiki. As tai su tokiu buitiniu klausimu. Vedant supaprastinta apskaita yra "ilgalaikio turto ziniarastis", pagal rekomendacijas reikia surasyti visa ilg. turta ir dar pasilikti pora eiluciu per metus isigytam turkui. Tai va beda tame, kad tenai yra vos penkios eilutes, o turto daugiau nei 5 vienetai. tai ar cia man prisispauzdinti tu lapu kalna ir grupuiti ilg. turta i grupes ar as cia kazka netaip mastau.

    o kas trukdo formą parsisiųsti ir įterpti papildomų eilučiu?

  9. to staahl> su visa pagarba, bet tamsta nieko geresnio nepasiūlei:

    1. Pinigus administruoja NMA, taigi ir tikrina NMA, kodėl čia turėtų kištis seniūnija?

    2. Dabar pirma teikiama paraiška, tada paskirstomi pinigai, o tada dengiamas stogas ir teikiamas mokėjimo prašymas su sąskaitom faktūrom, pavedimais ir utilizavimo pažymom. Tamsta gi siūlai dengt stogą nežinant ar iš viso gausi paramą.

    3. Bent jau žemės ir miškų ūkiu užsiimantiems paramos sistema aiški. Ji analogiška kitom KPP priemonėm, tai kam dviratį išradinėt?

    4. Kadangi parama nedidelė, tai galima vartojimo paskolą imt, o ne lizinguot ir būtent tada kada esi patvirtintas paramos gavėju.

    Pagal mane šitos paramos pagrindiniai trūkumai yra netinkamos finansuoti išlaidos - vinys, varžtai, statybos darbai, senos dangos utilizavimas (kur priima nemokamai, pažymų neduoda).

  10. db mano EDV pakilo iki 4.18 tai taip suprantu jau paramos galiu nesitiket?

    jei pernai tiek deklaravai ir sausio 1 d. tiek suskaičiavo, tai šiuo momentu paraiškos nepriims, bet jei šiemet pasimažinsi kiek (pvz vietoj kokio gabaliuko bulvių, kviečius užsėsi), tai po kito perskaičiavimo galėsi teikt paraišką. Įsipareigosi ūkio dydį pakelt 20 proc nuo pradinio (paraiškos teikimo metu) ir išlaikyt. Tas 20 proc didesnis gali būti ir virš 4 EDV.

  11. Mariush, o ką tikrina, kaip vedama buhalterija, ar kaip įgyvendinamas verslo planas? Ar labai ieško prie ko prisikabint?

    Ir kaip įgyvendinamas planas (pas mane vienintelis pakeitimas buvo suderintas raštu iš anksto), ir kaip vedama buhalterija (IT kortelės, įvedimo į eksploataciją aktai, IT buhalterinių sąskaitų išrašai (vedu dvejybiję)), nusirašė sąskaitų faktūrų Nr ir datas, pažiūrėjo banko sąskaitų išrašuose apmokėjimus, dar pasidomėjo pirkimų organizavimu (pas mane pirkta arba pagal nustatytus didžiausius įkainius, arba mažesnės negu 10000 Lt vertės, kai apklausa daroma žodžiu iš vieno tiekėjo, tai pažymų nereikėjo), ar pirkiniai atitinka ES reikalavimus (CE ženkliukas arba sertifikatas) ir pafotografavo.

  12. Tinkamos tai tinkamos..... tik nereiktų klausytis mitų, kad "Smaragd" neaugina sėklų (o šitas mitas be galo populiarus). Jos turi taisyklingo kūgio formą (platėjančios į apačią, smaila viršūne), todėl norint užaugint akliną sieną, o ne atsitvert gražių medelų eile, labiau tinka įprastos koloniškos, arba tenka darbuotis žirklėm.

×
×
  • Create New...