Jump to content

Maras

Nariai
  • Pranešimai

    3
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Miestas

  • Miestas
    Vilnius

Paskutiniai lankytojai

Naujausių lankytojų sąrašas išjungtas ir nerodomas kitiems nariams.

Maras pasiekimai

Naujokas

Naujokas (1/5)

0

Reputacija

  1. Maras

    Šilauogės

    Oi ne, pas mus kurklių nėra ir tikiuosi niekada nebus... Facebook man irgi rašė, kad čia kurklio kiaušiniai, kiti kad čia ilgo poveikio trąšos, kiti kad nelaisčiau šilauogių rudenį rašo bele rašyti... Pagal Google foto man panašiausia į kamanių kiaušinėlius, tikiuosi taip ir yra. Bet kuriuo atveju pasodinta nauja šilauogė. Visos kitos viskas tvarkoje, bus nemažai uogų. Pernai sodintos irgi gyvos, viskas tvarkoje.
  2. Maras

    Šilauogės

    Sveiki, kas čia pražudė mano šilauogę? Pernai dar augo, bet toks vaizdas kad pirmoji iš visų pajautė rudenį, o šį pavasarį jau nebeatsigavo. Supratau, kad reikia kasti lauk ir žiūrėti kame reikalas. Radau kažkokius geltonus kiaušinėlius. Šaknys stipriai pažeistos, dėl to ir mirė krūmas. Kenkėjo neradau, tai noriu suprasti kas čia tokio.
  3. Maras

    Šilauogės

    Sveiki, Perskaičiau visą forumą, daug naudingos informacijos, labai įdomu buvo paskaityti ir labai gaila, kad baigėsi... Ant forumo užklydau ieškodamas informacijos apie raudonuojančius lapus, rūgštumą ir pan. Turiu pasodinęs viso 10 šilauogių: 2020 pasodintos 2 Chandler, 2 Reka, 2 Bluecrop, 1 Duke. Ant vieno Bluecrop jau buvo apie 150-200 uogų, ant kito 60 uogų. Ant Chandler visai dar nebuvo uogų, ant vienos Rekos buvo viena kekė. Kitais metais jau tikiuosi uogų nuo visų krūmų, o ypač Bluecrop crop bus didesnis derlius, nes gražių šakų priaugino. Dabar ką tik pasodintos 1 Reka, 1 Draper, 1 Patriot. Labai norėjau Titanium, bet man nepardavė, nes ne ūkininkas... Gauti sodinukai labai jau plonomis šakelėmis, tai gal ir bus porą uogų kitais metais, bet šiaip reikės laukti kol priaugins normalių šakų. 2020 sodinau į atskiras duobes 80cm pločio, durpės + pjuvenų/spyglių/žievių mulčas. Dabar keletą jų sujungiau į vieną tranšėją 1m pločio pasodindamas dar 3. Manau, kad šiemet šilauoges pertrešiau, po dar žaidžiau su actu, rūgštingumą bandžiau didinti, lapai neberaudonavo, bet ateityje bandysiu su citrinos rūgštimi jei reikės, o dabar visur sieros pabarstyta. Čia kai liepą karščiai buvo, tai kai kurie lapai nurudavo, lyg nudegė, bet manau kad aš jas dar ir perlaisčiau... Kiek skaičiau ir žiūrėjau video, tai požymiai panašūs tiek išdžiūvus, tiek perlaisčius... Žodžiu reikia jas palikti ramybėje ir tiek, tada jos pačios geriau tvarkosi
×
×
  • Create New...