Jump to content

giedriusss

Nariai
  • Pranešimai

    274
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Atsakymai kurių autorius giedriusss

  1. Sveiki mieli triusininkai. Tai va siendien kepiau triusienos saslyka. Vakar zmona uzmacavojo apie 2,4kg. triusy sukarpius y gabalukus su visais kaliukais. Visokiausiu prieskoniniu zoliukiu sumaise su kokiais 4 saukstais aliejaus ir yspaude puse citrinos sultis, viska ismaise ir uzmarinavo triusiena. Para palaikius siandien kepiau ant groteliu. Skonis pasakiskas.

  2. Jeigu cia klausiate apie haus muro blokelius, tai jie tvarte persals garantuotai :) kaimynas pernai pasistate is ju tvarta, tai sia ziema taip apsalo, kad kaip jis sako nors su rogem ciuosk :D po keliu metu trupet prades :)

    Vienintele iseitis pastata apsiltint is lauko polistiroliu. Priimami uzsakymai antrai vasaros pusei.

  3. Laba diena,

    turime prie namo 25a sklypa ir dali jo noriu uzsisodinti vaismedziais ir vaiskrumiais. Gal patartumete kokias obelu, kriausiu, vysniu,tresniu veisles sodinti, kad vaisiai ir uogos butu skanios, sultingos ir patiktu seimynai? Planuotume viska susisodinti si pavasari. Ir kaip optimaliausiai isdalinti plota, kad uztektu ir vaisiu ir uogu? :)

    Gyvenu prie Marijampoles. Gal zinot kokius veislynus kur butu galima isigyti vaismedziu ir vaiskrumiu?

    Dar vienas klausimas. Labai patinka Jonagold veisles obuoliai. Tik yra problema. Perkant juos prekybos centre ir is augintoju obuoliu skonis skiriasi. Ar sios veisles obuoliu skonis priklauso ir nuo salies ar kaip? Nes is uzsienio atveztiniai yra sultingesni, o kiek teko ragauti vietiniu - jie labiau miltingi.

    Gale menesio nuvaziuok y paroda Kaune Ka pasesi 2011. Tai ten tu sodininku su vaismedziais ir vaiskrumiais apstu.

  4. sveiki visi triusiu agintojai.. :) ..noreciau suzinoti iki keliu kg uzauga kalifornijos triusiai per 3 men.?..ir kiek suvalgo kg kombikormo per ta laika?...skaiciau visa foruma tik galva apsisiuko...aplamai kokius geriausiai auginti mesai? ir koks galetu buti maksimalus triusio svoris kuri nupirtu tie perekupcikai..?

    Nemanau kad tau sia informacija atskleis Lietuvis. Yra cia keli stambesni augintojai kurie augina veislei , mesai ir perekupam, bet jie info dalinasi tik uz pinigus.

  5. Taip situacija sudetinga bet nebeviltiska. Vasara ir mes gaudem telyce savaite laiko tryse kol atsibodo. Tada uosve nuvaziavo pas pas Padovinio ZUB veterinoriu tas turi sautuva su migdomaisiais ir tas malonumas kainuoja 200lt., bet neprireike 8 diena siaip taip pagavom tai is nervu vos neuzmusiau.

  6. Nu ka patarimu nesulaukiau tai dariau pagal save. Mesa supjaustem kubeliais beveik per puse riebe su kuda. Sumacavojom ir palaikem para. Sukisom y puslitrukus uzdarem metaliniais ( tais senais uzspaudziamais) dangteliais. Sudejom y klava uzpylem saltu vandeniu kad dangtelius apsemtu kokius 3cm. Pripumpavau 2 atmosferas oro ir kaitinau iki ~112. Kol tiek uzkaito truko apie 3h. Po 12 valandu atidariau ir paragavau maniau kad liezuvy prarysiu gavosi super. Po savaites sugalvojau kad ir paukstiena turetu but skanu. Nukirtau 7 spalvotus gaidzius supjaustem tokiais gabalais kad y stiklainiuka tilptu. Krutineles patartina pametyt tarp slauneliu ir sparneliu nes viena bus persausa. Taip pat sumacavojes palaikiau para ir viriau kaip rasiau pries tai. Gavosi super mesa nuo kaulu nusineria labai lengvai.

×
×
  • Create New...