Jump to content

Stanislava

Nariai
  • Pranešimai

    19
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Visas nario Stanislava paskelbtas turinys

  1. Stanislava

    Mėsinė galvininkystė

    http://www.delfi.lt/news/daily/country/ ... d=28264529
  2. Stanislava

    Mėsinė galvininkystė

    Aš manau, kad mano nuomonė aiškai išsakyta ankstesniuose pasisakymuose. Problemos asociacijoje sprendžiamos susidorojant su neparankiais tarybai, o ypač vienam asmeniui, žmonėmis. Gaila ir liūdna, kad asociacija pasirinko tokį kelią. Ir vis dėl to labiausiai mane stebina lietuvių kantrybė. Nors paskutiniu metu situacija asociacijoje ir nepavydėtina, bet aš esu optimistė ir tikiuosi, kad problemos išsispręs ir teisingumas nugalės.
  3. Stanislava

    Mėsinė galvininkystė

    http://www.lrytas.lt/-12629650301261273 ... lmgaga.htm Siūlau atkreipti dėmesį į tai, kad šį kartą jie jau ir neveiksnumą nori pripažinti.
  4. Stanislava

    Mėsinė galvininkystė

    Mėsinių galvijų asociacijoje ir toliau aktyviai vyksta apsivalymas. Iš pareigų pašalintas jau net prezidentas. Nėra žmonių - nėra problemų. Gal todėl iš asociacijos forumo ir buvo panaikinta tema "ASOCIACIJOS PROBLEMOS". Dabar jau tikrai niekas jiems netrukdys, galės laisviau atsikvėpti ir jaustis kaip savo UAB-e.
  5. Kokia mokėjimo tvarka už žindenes yra tokia ir bus t. y. niekas nesikeis. Taip buvo paaiškinta ministerijoje per komisijos posėdį, nes tokie yra ES reikalavimai. Bet pirkusiems mėsinius galvijus su valstybės parama dar ir po 2007-03-31 t. y. iki 2008-01-01, išmoka už žindenes priklauso.
  6. Stanislava

    Mėsinė galvininkystė

    Gerbiami mėsinių galvijų augintojai, Tebūna šios džiugios šventės maloniu stabtelėjimu kasdienių darbų sūkury, susimastymo akimirka, ramybės palaima. Tebūna šviesios ir laimingos visos metų dienos. Linksmų Šv. Kalėdų ir laimingų Naujųjų metų!
  7. Stanislava

    Mėsinė galvininkystė

    Iš kilmės knygos tvarkymo taisyklių: 15. Kilmės knyga suskirstyta į A,B,C skyrius bei papildomą skyrių (skyrius D). A skyriuje išskiriami elitinių ir neelitinių gyvulių poskyriai. Elitinių gyvulių poskyryje įrašomi vertingiausi populiacijos gyvuliai. 19. Į A skyriaus elitinių gyvulių poskyrį įrašomi buliai, kurių tėvas ir motina buvo įrašyti į elitinių gyvulių poskyrį ... Peržiūrėjus naujai išleistą geriausių mėsinių veislininių bulių Lietuvoje katalogą, galima pamatyti, kad tur būt pats geriausias bulius Lietuvoje tai asociacijos prezidento Aberdynų-angusų veislės bulius KEVIN. Jo tėvas buvo A sk., motina tik B sk., o palikuonis jau pateko net į patį elitinį poskyrį ir yra E sk. Tokio stebuklo nenumato net kilmės knygos tvarkymo taisyklės.Tur būt ne veltui jis ir prezidentu išrinktas, jeigu sugeba išauginti tokį aukštos klasės bulių.
  8. Stanislava

    Mėsinė galvininkystė

    Tikrai reikia manyti, kas savi. Niekas ir niekur neskelbė, kad bus leidžiamas toks katalogas ir kas vertins ir atrinks bulius. Tik per renginį pranešė, kad buvo tokia komisija, bet kas sudarė tą komisiją - paslaptis. Kaip ir visa kita kas vyksta asociacijoje. Tik taryba gali viską žinoti, o paprastiems eiliniams žinoti nieko nereikia. Tur būt jie vadovaujasi tokiu posakiu: daug žinosi - greit pasensi. Tik apdalino visus striukėmis, kad būtų ramesni. Nors skelbia, kad tai informacija ir pradedantiems, bet į renginį viešo kvietimo nebuvo nei asociacijos tinklapyje, nei kur nors kitur. Tai reikštų, kad tai uždaras renginys, nors jo pavadinimas buvo "Mėsinė galvijininkystė Lietuvoje".
  9. Stanislava

    Mėsinė galvininkystė

    Lapkričio 10 dieną pagaliau įvyko probleminių klausimų mėsinių veislių galvijų auginimo sektoriuje nagrinėjimo komisijos posėdis. Yra viena gera žinia. Viceministras pranešė, kad išmokos gyvulininkystės srityje 2009 metais nebus mažinamos ir bus tokios pat kaip ir 2008m. Yra kai kam ir bloga žinia. Išmokų už karves žindenes ir toliau negaus tie, kurie galvijus įsigijo jau po 2007-03-31. Nuo 2010 metų galvojama aplamai perskaičiuoti išmokų mokėjimo tvarką. Ar tai bus išmokos nuo hektaro, ar kaip nors kitaip peržiūrėtos, dar niekas negalėjo pasakyti. Dėl veislininkystės įstatymo keitimo. Veislininkystės įstatymo projektas pakartotinai dar bus svarstomas ŽŪR. Po to jis bus patalpintas tinklapyje prie įstaymo projektų. Kad visiems nereikėtų labai ieškoti, kai tik bus patalpintas, aš forume nurodysiu adresą, kuriuo bus galima jį rasti. Ir šioje sriyje yra viena gera žinia. Pagal tai kaip numatoma keisti veislininkystės įstatymą, veislinius galvijus galės auginti ir ne asociacijos nariai. Jų galvijai turės būti vertinami ir surašomi į kilmės knygą. Mano manymu tai pati geriausia žinia. Tada augintojas turės laisvo pasirinkimo galimybę - ar jam stoti į asociaciją, ar ir nebūnant asociacijos nariu auginti veislinius galvijus.
  10. Stanislava

    Mėsinė galvininkystė

    Gavau iš ricardaas asmeninę žinutę su prašymu forume pasidalinti patirtimi mėsinių galvijų auginime. Aš dabar neturiu tiek laiko, kad galėčiau plačiau aprašyti. Bet jeigu domina konkretūs klausimai, klauskit, pabandysiu atsakyti. Galiu tik pasiūlyti pasiskaityti Česlovo ir Vigilijaus Juknų knygą "Mėsinių galvijų auginimas". Išleista 2004 m. Šioje knygoje aprašyta viskas ką reikėtų žinoti mėsinų galvijų augintojams. Tikrai labai gera knyga.
  11. Stanislava

    Mėsinė galvininkystė

    Pabandysiu atsakyti į daugumai mėsinių galvijų augintojų rūpimus klausimus. Pirmiausia tai, kad ne asociacijos nariai šiuo metu negali auginti veislinių galvijų (kad ir grynaveisliai galvijai, bet bus tik mėsiniai, nes tik narių galvijai vertinami ir įrašomi į kilmės knygą). Mes rašėme prašymą ministrui (prašymo turinys yra ankstesniuose forumo pasisakymuose), kad būtų galima veislinius galvijus auginti ir ne asociacijos nariams. Jau ir anksčiau esu rašiusi, kad gavome viceministro atsakymą, kad siūloma Seimui pakeisti veislininkystės įstatymo 18 straipsnį, išbraukiant žodžius "veislininkystės institucijos nario". Pakeitus šiuos teisės aktus auginti ir veisti veislinius gyvulius galės ir ne asociacijos nariai. Bet asociacijos tarybai tokie pasikeitimai labai nepatiko ir už tai buvau pašalinta iš asociacijos. Bet tikiuosi, kad teismas atstatys šią klaidą. Ir asociacijos nariu kol kas būti naudinga tik jeigu norite auginti galvijus veislei. Į asociaciją įstojau 1998 m. ir aš asmeniškai jokios naudos iš asociacijos neturėjau, išskyrus vertinimą ir kilmės knygų vedimą. Šias paslaugas iki šiol finansavo valstybė. Nario mokestis metams - 30Lt, nuo kiekvienos karvės metams - 20 Lt, ir nuo buliaus 25 Lt. Už kiekvieną kilmės pažymėjimą reikia mokėti po 100 Lt. Dabar naujai priimtas naujas mokestis nuo kiekvienos įvertintos karvės - 10Lt, bet ne vertintojui, o asociacijos iždui papildyti. Gal todėl dabar tokie turtingi, kad galėjo visus apdalinti striukėmis. Tai pirmas toks įvykis asociacijos istorijoje. Čia krize nei iš tolo nekvepia. Dėl realizacijos tai bent aš nieko nežinau. Asociacijos tinklapyje jokios informacijos nesu mačiusi tuo klausimu.
  12. Stanislava

    Mėsinė galvininkystė

    Sveiki mėsinių galvijų augintojai, norėjau pasidalinti mintimis apie „Karpynėje“ vykusį renginį „Mėsinė galvijininkystė Lietuvoje“. Pagal pavadinimą reikėtų suprasti , kad tai viešas renginys. Bet jis niekur nebuvo skebiamas, net asociacijos tinklapyje nebuvo net menkiausios žinutės. Ir asociacijos direktorius patvirtino, kad tai tik asociacijos nariams. Kadangi aš, nors ir neteisėtai, esu pašalinta iš asociacijos, tai direktorius griežtai pasakė, kad renginyje dalyvauti negalėsiu. Vis dėl to šiame renginyje sudalyvavau ir išsakysiu kai kuriuos savo pastebėjimus. Pirmiausia įdomu tai, kad reginį vedė tie kam ir priklauso tai daryti tai - prezidentas ir direktorius. Nors anksčiau visuotinį ataskaitinį susirinkimą ir susirinkimą, kuriame aš buvau pašalinta iš asociacijos, pravesdavo gerbiamas tarybos narys Vidmantas Jonika, o balsus skaičiuodavo, jau kaip ir etatiniu skaičiuotoju tapęs Tadas Poškys. Gal gerbiamo Jonikos patirtis didesnė toje srityje ir sudėtingesniais atvejais, kai reikia pasiekti norimą razultatą, jam reikia perimti asociacijos vairą į savo tvirtas rankas. Šiuo atveju viskas buvo paprasčiau. Čia tik tereikėjo išdalinti dovanas. Visi asociacijos nariai, neišskiriant ir dalyvavusių žurnalistų, gavo dovanų po striukę. Gal tai paankstintos kalėdinės dovanos? Tur būt netiesa, kad Lietuvoje krizė. Bent jau asociacijoje jokios krizės nesijaučia. Buvo pristatytas geriausių bulių katalogas. Likom sužavėti gerb. V. Jonikos sugebėjimais visose srityse. Jis ne tik, kad puikiai praveda susirinkimus, bet daugiausia užaugino geriausių kataloginių bulių. Kas dėl paties katalogo, tai labai sveikintina, kad jis išleistas. Bet ir vėl kyla kai kurių minčių. Kodėl niekur nebuvo skelbiama, kad toks katalogas kuriamas? Susirinkimo metu buvo pasakyta, kad buvo vertinimo komisija, bet kas toje komisijoje dalyvavo? Taip viskas užslaptinta. O juk yra asociacijos tinklapis. Kodėl jokia informacija neteikiama? Negi paprastiems nariams nieko nereikia žnoti? Todėl dabar natūraliai peršasi mintys, kad patys tarybos nariai save pasiskyrę verintojais, patys susivertino savo bulius, ir visų vertintojų buliai pateko į katalogą. Gal jie ir labai geri, bet kam reikia sudaryti sąlygas tokiems įtarinėjimams? Buvo ir naudingų visiems mėsinių galvijų augintojams temų. ŽŪM atstovas pateikė numatomus išmokų pasikeitimus 2009 m. Išmokos ir už karves žindenes ir už bulius nebus nuimtos, bet gali sumažėti maždaug po 20 Lt. Tik gali būti, kad jos bus išmokamos šiek tiek vėliau. Svečias iš Vokietijos kalbėjo labai aktualiais mėsinei galvijininkystei klausimais. Gal būtų galima bent pagrindines mintis pateikti asociacijos tinklapyje? Aš visada siekiau ir sieksiu viešumo ir skaidrumo, nors už tai ir buvau pašalinta iš asociacijos. Bet tikiuosi, kad teisingumas nugalės.
  13. Stanislava

    Mėsinė galvininkystė

    Sveiki mėsinių galvijų augintojai, kadangi aš visada siekiau teingumo ir viešumo, už tai ir buvau pašalinta iš asociacijos. Asociacijos vadovai tokių žodžių tur būt nėra net girdėję. Todėl ir dabar noriu paviešinti mūsų kreipimąsi į ŽŪM, dėl to, kad auginti ir veisti mėsinius veislinius galvijus būtų galima ir ne asociacijos nariams. Bet matyt asociacijos vadovai įžiūrėjo kitus tikslus, nes važiavo per pasirašiusius žmones ir prašė, kad atsisakytų nuo savo parašų. Todėl noriu paviešinti abiejų raštų turinį. 2009-03-28 Mes, žemiau pasirašę, mėsinių veislinių galvijų augintojai, kreipiamės į Jūsų vadovaujamą ministeriją ir konkrečiai į Žemės ūkio ministrą, kaip atsakingą asmenį, koordinuojantį tarnybos veiklą, prašydami, kad nebūtų suvaržomos mūsų teisės ir laisvės, kurias mums, kaip Lietuvos Respublikos piliečiams garantuoja Lietuvos Respublikos Konstitucija. Mes, mėsinių veislinių galvijų augintojai, norėdami auginti ir veisti mėsinius veislinius galvijus, nupirktus su valstybės parama, pagal dabar galiojančią patvirtintą tvarką, esame priversti būti Lietuvos mėsinių galvijų augintojų ir gerintojų Asociacijos nariais (toliau Asociacija). Mes pageidaujame, kad nebūtumėm prievarta verčiami stoti į minėtą Asociaciją. Šiuo metu yra pavesta tik vienai institucijai Lietuvoje atlikti mėsinių galvijų Kilmės knygos vedimą, galvijų vertinimą. Jeigu mes nestojame į šią Asociaciją, mūsų galvijai lieka tik mėsiniai, bet jau nebe veisliniai. Nepaisant to, kad jau niekam nebėra paslaptis apie esančias gilias problemas asociacijos viduje, mes esame verčiami dalyvauti jos veikloje. Kad nupirktas veislinis gyvulys ir toliau liktų veislinis, jis turi būti įrašytas į tos veislės Kilmės knygą. Toliau seka eksterjero vertinimas. Pagal Valstybinės gyvulių veislininkystės priežiūros tarnybos prie ŽŪM viršininko 2002 m. gruodžio 31 d. įsakymą Nr. 34, karvės vertinamos po pirmo ir po trečio apsiveršiavimo, praėjus 2–9 mėnesiams. Buliukai vertinami vieną kartą ne jaunesni kaip 11 ir ne vyresni kaip 18 mėn. amžiaus. Bet ir vertinami, ir į Kilmės knygas surašomi, ir Kilmės pažymėjimai išrašomi tik Asociacijos nariams. Pagal Paramos veislininkystei taisykles eksterjero vertinimą ir Kilmės knygų vedimą apmoka valstybė 100%. O už Kilmės pažymėjimo išrašymą apsimoka patys nariai. Šiuo metu vieno kilmės pažymėjimo išrašymas kainuoja 100 Lt. Todėl mes, norėdami, auginti ne vien tik mėsinius, bet ir veislinius galvijus, esame priversti stoti į Asociaciją ir neturime kitos pasirinkimo galimybės. Mes prašome, kad mūsų galvijai būtų vertinami nepriklausomo vertintojo, kuris galėtų vertinti ir Asociacijos narių ir ne Asociacijos narių galvijus, o Kilmės knygos būtų vedamos valstybinėje įmonėje ŽŪIKVC arba abi šios paslaugos būtų ministerijos kompetencijoje ir ministerija samdytų vieną vertintoją ir darbuotoją Kilmės knygų vedimui ir Asociacijos ir ne Asociacijos nariams. (šitas klausimas yra diskusijų objektas). Mūsų kuklus prašymas, kad šios paslaugos būtų prieinamos visiems, norintiems auginti ir veisti grynaveislius mėsinius veislinius galvijus, nepriklausomai nuo buvimo asociacijos nariu. Teko girdėti, kad bus mažinamos išmokos už karves žindenes. Todėl tuo pačiu prašome nemažinti šių išmokų, nes tada mėsinė galvijininkystė bus pasmerkta žlugimui. Iš gerbiamo Ministro pasisakymų suprantame, kad Jūsų dėmesys ir pagalba daugiausia yra skiriama vidutiniams ūkiams. Kaip tik tokie ir yra mėsinių galvijų augintojų ūkiai. Todėl ir kreipiamės į Jus su šiuo kukliu prašymu. Mes, žemiau pasirašę, mėsinių veislinių galvijų augintojai turime tikslą ne kaip nors pakenkti Asociacijai, bet, prašome garantuoti mūsų, kaip Lietuvos Respublikos piliečių teisių, garantuojamų Lietuvos Respublikos Konstitucijos, vykdymą. Remiantis Lietuvos Respublikos Konstitucija bei galiojančiais teisės aktais, prašome Jūsų vadovaujamos ministerijos sudaryti darbo grupę, įtraukiant į ją nariais bent kelis atstovus iš mūsų pasirašiusiųjų sąrašo, šiame rašte keliamų klausimų svarstymui. Prašome, kad Žemės ūkio ministro pasirašomi įsakymai nediskriminuotų mėsinių galvijų augintojų žmogiškųjų teisių, nes tai, kad įvežėme galvijus, pasinaudodami valstybės parama, dar neatima iš mūsų konstitucinių teisių. Negalvojame, kad šis faktas galėtų riboti ir žmogaus pasirinkimo laisvę. Šiuo atveju, po mūsų šio prašymo parašymo, esant neįsiklausymo faktui, būsime priversti teigti, kad Lietuvos Respublikos Žemės ūkio ministro patvirtintais įsakymais ribojamos mūsų teisės. Atsiribojimo nuo parašų raštas adresuotas LMGAGA direktoriui ir be datos: Mes, žemiau pasirašiusieji Lietuvos mėsinių galvijų augintojų ir geniuojų asociacijos nariai, atsisakome nuo savo parašų, kurie apgaulės būdu buvo surinkti ir išsiųsti žemės ūkio ministrui, nes buvome neteisingai informuoti apie prašymo turinį. Pristatant prašymą buvo teigiama, kad tai kreipimasis į Žemes ūkio ministrą, prašant mėsinių galvijų eksterjerą vertinti nepriklausomų vertintojų bei nemažinti išmokų už karves žindenes. Mums nebuvo išaiškintas pagrindinis rašto tikslas. Mes nežinojome, ko S.Pratašienė ir V,Ramonienė siekia, t.y., kad nekontroliuojant veislinių bandų , nevykdant programų ir nevedant veislinio darbo ūkiuose, gauti gyvulio kilmės pažymėjimą, taip pat įnešti destrukcija į Lietuvos mėsinių galvijų ir gerintojų asociaciją, taip griaunant ne tik šią asociaciją , bet ir visą mėsinių gyvulių veislininkystės sistemą. Mes tokio "pagrindinio rašto tikslo" kaip rašome šiame rašte nematome. Mūsų tikslas tik vienas, kad mėsinius veislinius galvijus galėtų auginti ir ne asociacijos nariai. Tuo pačiu esu šmeižiama, kad parašus surinkau apgaulės būdu. Visiems daviau perskaityti rašto turinį ir nei vieno iš pasirašiusųjų neverčiau pasirašyti. O rezultatai jau šiokie tokie yra. Gavau iš viceministro A. Macijausko atsakymą, kurio ištrauką ir pateikiu. ( Ministerija nusprendė siūlyti LR Seimui pakeisti LR gyvulių veislininkystės įstatymo 18 str., išbraukiant žodžius"veislininkystės institucijos nario". Pakeitus šiuos teisės aktus auginti ir veisti veislinius gyvulius galės ir ne asociacijos nariai.) Pagarbiai Stanislava Pratašienė
  14. Stanislava

    Mėsinė galvininkystė

    Kaip gera sužinoti, kad net keli LMGAGA tarybos nariai vėl turėjo galimybę praplėsti akiratį ir sudalyvauti parodoje. Skaitiniai laisvalaikiui: http://www.kontrastai.lt/?p=28148 http://www.kontrastai.lt/?p=27872 http://www.kontrastai.lt/?p=27978 http://www.kontrastai.lt/?p=27466 (spausti ant nuorodos)
  15. Stanislava

    Mėsinė galvininkystė

    Gerb. Vaidaij, gal jūs nesupratote? Tai aš noriu išgirsti Jūsų nuomonę ir problemas, kad galėčiau jas ūkininkų vardu, pateikti komisijoje. Pagarbiai Stanislava
  16. Stanislava

    Mėsinė galvininkystė

    Visų mėsinių galvijų augintojų dėmesiui! Žemės ūkio ministras išleido įsakymo pakeitimą „Dėl probleminių klausimų mėsinių veislių galvijų auginimo sektoriuje nagrinėjimo komisijos sudarymo“. Kadangi esu šios komisijos sudėtyje kaip ūkininkė- mėsinių veislių galvijų augintoja, todėl ir stengsiuosi atstovauti visų mėsinių galvijų augintojų interesus. Kviečiu mėsinių galvijų augintojus skambinti ir išsakyti svarbiausias problemas. Turime būti dėkingi gerb. ministrui, kad atkreipė dėmesį į padėtį mėsinių galvijų sektoriuje. Todėl ir mes patys nebūkime abejingi ir atvirai išsakykime savo nuomonę. Galite parašyti forume arba paskambinti. Tel. 865766104 Pagarbiai Stanislava Pratašienė
  17. Stanislava

    Mėsinė galvininkystė

    Visų mėsinių galvijų augintojų dėmesiui! Žemės ūkio ministras išleido įsakymo pakeitimą „Dėl probleminių klausimų mėsinių veislių galvijų auginimo sektoriuje nagrinėjimo komisijos sudarymo“. Kadangi esu šios komisijos sudėtyje kaip ūkininkė- mėsinių veislių galvijų augintoja, todėl ir stengsiuosi atstovauti visų mėsinių galvijų augintojų interesus. Kviečiu mėsinių galvijų augintojus skambinti ir išsakyti svarbiausias problemas. Turime būti dėkingi gerb. ministrui, kad atkreipė dėmesį į padėtį mėsinių galvijų sektoriuje. Todėl ir mes patys nebūkime abejingi ir atvirai išsakykime savo nuomonę. Galite parašyti forume arba paskambinti. Tel. 865766104 Pagarbiai Stanislava Pratašienė
×
×
  • Create New...