Jump to content

Vytenis1

Nariai
  • Pranešimai

    6
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Visas nario Vytenis1 paskelbtas turinys

  1. Vytenis1

    Šilauogės

    Didelis dėkui už informatyvų atsakymą
  2. Vytenis1

    Šilauogės

    Sveiki. Pats irgi planuoju pradėti sodinti šilauoges. Tik aisku ne ūkį, o kelis krūmelius sode. Kaip tik atsirado daugiau vietos darže ir sugalvojau pasodinti būtent šilauoges. Bet kuo toliau - tuo vis labiau mąstau ar šilauogės būtų pats geriausias pasirinkimas. Daug naudingos informacijos sužinojau perskaitęs komentarus, bet kyla dar klausimas. Teko girdėti, kad pirmaisiais metais šilauogėms reikia daug vandens, bet taip pat, šilauogėms kenkia kai jos yra per dažnai laistomos. Šiek tiek sunku suprasti ar jos mėgsta vandenį ar kaip tik per dažnas laistymas kenkia. Pvz šiuose straipsniuose - https://www.thespruce.com/growing-blueberries-1401960 ir https://www.senukai.lt/kp/kaip-vyksta-silauogiu-sodinimas/rx rašoma, kad pirmaisiais metais reikėtų gan dažnai (karštą vasarą net 2 kartus per savaitę) laistyti, tuo tarpu forume yra žmonių manančių, kad galima būtų ir nelieti ilgesnį laiko tarpą. Norisi išsiaiškinti kaip ištikro yra, nes sode nebūnų kiekvieną dieną, kartais net kelias savaites nebūnų, tad negaliu pastoviai jų palaistyti. Kaip tokiu atvėju geriausiai elgtis? Stipriai palaistyti prieš išvažiuojant ir palikti be vandens 2-3 savaites (jeigu nelyja)? Ar įprastai palieti ir tikėtis, kad per tą laiko tarpą joms pakaks vandens?
  3. Vytenis1

    Veja sodyboje

    Sakykite, kokia jusu nuomonė apie apie vejos pjovimo robotus? Ar tikrai jie nusienauja visa plota ir napalieka nenusienautos vejos? Verti jie investiciju ar geriau reiketu ieskoti kitu vejos pjovimo irankiu?
  4. Vytenis1

    Lauko dusas sode

    Nera ka per daug galvoti. Susirandi 200l backa metaline arba maistines paskirties plasmasine, susirandi tinkama vienta kieme, kad pastoviai butu saules spinduliai ir pritvirtini arba prie metalinio stovo arba prie medzio. Esu prisitvirtines prie medzio. Kadangi daug vandens i backa nepripilu, tai konstrukcija atlaiko. Ryte prisileidi salto vandens, o per diena isyla.
  5. Vytenis1

    Stihl ar husqvarna?

    Kas ieskot grandininio pjuklo medziams pjauti, rinkites tik nuo 2.5kw, o dar geriau - 3kw. Galvodamas, kad uzteks ir mazesnio galingumo, nusipirkau 1.5 mcculloch, tai ne tik, kad medziu nepjove, bet ir storas sakas sunkiai paimdavo Po kurio laiko teko vel investuoti ir nusipirkti rimtesni pjukla - 3 kw. Visai kitas reikalas. Tai vat, per mazai domejausi, o draugai sake, kad ir 1.5kw uzteks. Jau geriau iskart investuoti daugiau ir imt galingesni nei 2 kartus pirkti ta pati daikta.
  6. Dar siūlyčiau pasidomėti Stihl sodo traktoriukais. Pats turiu Stihl RT 4097 SX modelį. Dar nei karto nebuvo pavedes ir esu patenkintas šiuo pirkiniu. O šiaip ir jūsų ankščiau minėti husquarna bei stiga irgi neblogi.
×
×
  • Create New...