Jump to content

purpuras

Nariai
  • Pranešimai

    9
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Visas nario purpuras paskelbtas turinys

  1. purpuras

    Kokį traktorių įsigyti?

    Ačiū labai už patarimą!
  2. purpuras

    Kokį traktorių įsigyti?

    Kažkaip man nėra skirtumo belarusas ar ne, bent jau jo išvaizda. Aišku atsiduoda seniena, bet man svarbiau, kad funkciją atliktų, išvaizda nėra pirmaeilis dalykas. Žinoma, pavarvinu seilę į naujus JD ar Case kokie gražūs Planuose yra česnakai ir/arba morkos
  3. purpuras

    Pievagrybiu auginimas

    Nu bet gražu žiūrėti! Kiek žinau (galbūt žinios ir klaidingos) jie nėra iš tų grybų, kurie gali ilgai stovėti. Su realizavimu sunku yra? Visą receptūrą auginimo pats pasidarei, ar pirkai jau paruoštą paketą?
  4. purpuras

    Kokį traktorių įsigyti?

    Ačiū jums už patarimus! Visiems kuo derlingiausių metų!
  5. purpuras

    Kokį traktorių įsigyti?

    Na norisi kuo pigiau ir geriau (aišku taip nebūna) :D Šiaip 9-10k ribos peržengti nenorėčiau
  6. purpuras

    Kokį traktorių įsigyti?

    Nuo 1 iki 4 ha. Pradžiai vienas, tuomet antras ha. Vėliau jau, jei viskas gerai ir kiti du likę ha.
  7. Sveiki, Po truputį ieškausi traktoriaus, stebiu ir skelbimus, šiek tiek gilinuosi, skaitausi apie jų savybes ir kt. Žinoma suprantu, kad kokybė traktoriaus didžiąja dalimi remiasi į finansus (kiek jų galiu skirti), naujo neįkandu - tai tenka žiūrėti naudotus. Kiek skaičiau - bent jau 70 AG reikėtų žiūrėti traktorių, jis bus labiau universalesnis (jeigu skaičiau pasakas - pataisykit). Kaip suprantu, pagal traktorių ir padargus reikės atitinkamai žiūrėti. Dirbamo ploto nebus itin daug, bet plūgai, kultivatoriai ir t.t. tikrai eis į trasą. Atkreipiau dėmesį, kad dalis parduodamų traktorių turi ir agregatą, kuris skirtas kasimo darbams (kartu su kaušu ir ta visa dalimi reguliuojama - pritvirtinta prie traktoriaus). Kadangi kasinėjimo irgi nusimato - ar iškarto pirkti jau su tuo agregatu, ar jį galima ateityje ir nusipirkti, ir adaptuoti jį į traktorių? Kad nusipirkti - spėju galima, tik klausimas būtų tikslesnis gal ar apsimoka (laiko, išlaidų ir viso kito atžvilgiu). Žinau, kad čia klausimas labiau panašus į žodžių kratinį, tik mėginu iš žinančių sulaukti bent kažkokios (bet kokia info vertinga) informacijos, kurios būtų kaip gairės toliau domėtis prieš perkant. Didelis dėkui už skaitymą, dar didesnis - už atsakymą (jeigu tokių bus).
  8. Sveiki, naršiau forume, tačiau neradau nieko konkretaus apie tai. Turiu keletą ha žemės ir noriu užsėti česnakais, tačiau ta žemė pagrinde yra pievos, kaip kur yra ir šabakštynų. Kaip įsitikinti ar česnakai ten pritaps? Kokie turėtų būti etapai žemės paruošimui? Spėju, kad samdyti traktorių, kad suartų numatytą plotą (pataisykit jei klystu). Žemė yra dzūkijoje, teko girdėti, kad ne pati derlingiausia žemė čia, tai norisi įsitikinti ar joje pritaps česnakai. Ar galima tai pasitikrinti kažkokiu būdu pačiam, ar reikia samdytis kažkokias institucijas, kurios atlieka tyrimus? Esu naujokas čia, tai jeigu kažką nusišneku - nesmerkit, neklysta tik nieko nedarantys Jeigu vistik yra į šį klausimą atsakymas - atsiprašau, kad kartojuosi!
  9. purpuras

    Pievagrybiu auginimas

    Sveiki, jau turbūt užmiršta tema, bet kaip sekasi su grybų auginimu? Skaitinėjuosi, kad yra būdų užveist juos su spygliuočių atraižomis, juodžemiu rūsyje ar pan (ne šalia medžių), įdomu ar mitas, ar galimybė vistik yra?
×
×
  • Create New...