Jump to content

rakev

Nariai
  • Pranešimai

    4
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Miestas

  • Miestas
    Klaipeda

Paskutiniai lankytojai

Naujausių lankytojų sąrašas išjungtas ir nerodomas kitiems nariams.

rakev pasiekimai

Naujokas

Naujokas (1/5)

0

Reputacija

  1. rakev

    Šilauogės

    Pastudijuosiu dar kiekviena rusi atidziau, galesiu tada tiksliau palyginti Taip, gal 100 tada ir perdaug Ryskiai pas mane per daug noro, pergalvosiu dar kiek ir ko sodintis. Del pardaveju reklamuojamu labaratoriniu budu daugintu sodinuku, galvojau jog jie turi bent kazkoki pranasuma. Pasirodo busiu klydes. Kadangi turiu dar daug laiko iki pavasario, pasidomesiu sodinuku kainomis kaimyneje Lenkijoje, idomu kainu skirtumai Aciu uz patarima del sieros! Dar klausimas del sodinuku sodinimo, anktesniuose komentaruose buvo rekomendacijos pries sodinant silauoges saknis merkti i vandeni, nes atvaziavusios is medelyno substratas gali buti sausas ir nesugerti vandens. Kadangi jus turite nemazai sodinuku, kokia buvo jusu praktika?
  2. rakev

    Šilauogės

    Turbut pasikartosiu, bet kiek supratau Lietuvoje rekomenduojamos ir geriausios veisles yra Patriot, Reka, Toro, Draper, Bluecrop? Planuoju sodinti apie 100 vienetu, nes patys valgom gan daug, pirkti brangu, galimybes leidzia pasisodinti, o ir krumai auga 20-30metu. Noreciau sodinti iskarto bent 3 metu sodinukus, kad reiktu kuo maziau laukti uogu. Sia vasara turbut vistiek reikes didziaja dali ziedu pasalinti, tai tik kita vasara bus dziaugsmo. Kadangi planuoju sodinti didesni kieki, noreciau sodinukus pirkti daugintus labaratoriniu budu, nes mazesne tikimybe isigyti ligotu sodinuku, taciau tada ir kaina siek tiek didesne Kokia jusu patirtis perkant is skirtingu pardaveju daugintu skirtingu budu? Norejau pasiteirauti del granuliuotos sieros, gal zinote kiek gramu yra rekomenduojama 1 silaguoges krumui? Kaip suprantu sitas aspektas gali buti svarbus jeigu nepavyktu gauti sausesniu pjuvenu. Maciau jusu eksperimenta su grybiena erikiniams augalams, noresiu ir as pabandyti, nes sudomino Del laistymo, jei yra daromos transejos ir paruostas geras substratas, vadinasi laistyti nereiketu tiek daug. Nuolatinis laistymas turbut butu aktualiausias jei sodinama i esama dirvozemi kur zeme maisoma su durpe.
  3. rakev

    Šilauogės

    Aciu, vk! Kaip visada isamus atsakymas. 1. Vadinasi pasiseke su zeme! 1.1. Taip, planuoju 1m plocio transejas, tarpai tarp augalu 1m, tarpas tarp eiliu 3m (3m tarpas nuo augalo iki augalo), tai skaiciuojant transeja, gausis 2m praejimui. 1.2 Kazkaip is forumo diskusiju ir kitur pasiskaites, buvau susidares nuomone, jog zmones tiria ne tik substrata bet ir zeme aplink. Aciu, uz patikslinima. 1.3. Planuoju apie 4 skirtingas rusis, Duke, Reka, Toro, Bluecrop. Pagal lentele Darrow atrodo turetu duoti uogu tuo paciu metu kaip Toro... Del rusiu pavasari bus aiskiau, kai zinosiu ka galiu gauti Papildomai: 1. Sita punkta esu jau pasizymejas is anksciau, aciu jums! 2. Transejas zadu kasti 50cm gylio, deti 20cm pjuvenu ir 30 durpes su siek tiek (~5%) pjuvenu. 3. Laistyma irgi planuoju, turbut reikes deti laseline sistema, kad nevargt Yra 2 prudai, vandens turetu uztekti, nes kaip maciau jus sia vasara praktiskai net nelaistet P.S. Manau Jums su tokiu ziniu kiekiu butu laikas pereiti prie verslinio silauogyno
  4. rakev

    Šilauogės

    Sveiki, Pavasari noriu pasisodinti siek tiek daugiau silauogiu tai turiu kelis klausimus. Perkaisciau visa foruma, bet informacijos man siek tiek dar truksta. 1. Zeme yra is principo smelynas, dirvos yra gal ~30cm, poto eina smelynai. 1.1. Kaip geriau paruosti transejas smeletai zemei? Gal zinote kokie ypatumai sodinant smelyje? (Turiu jau papuvusiu pusu saku, tai desiu jas i dugna, veliau pjuvenas ir poto durpes (70%) maisytas su pjuvenomis (30%). Ar geras santykis? 1.2. Kadangi desim plevele i transejos sonus, ar verta daryti zemes tyrimus? Maciau jog sodintojai rekomenduoja, taciau jei yra dedame plevele, ar verta dar tirti zeme (ypac mano atveju)? 2. Sodinuku veisles: Toro/Bluecrop pagal lenteles atrodo vidutinio velyvumo, taciau jos gali dereti iki Rugpjucio vidurio. Ar ne per vela veisle Lietuvos klimatui? Aciu!
×
×
  • Create New...