Jump to content

VISI5

Nariai
  • Pranešimai

    40
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Atsakymai kurių autorius VISI5

  1. Vargu ar norėsis valgyti apsisnargliavusi ir šašuotą triušį. Jei lengva forma, tai triušis pasveiksta. Šašai nukrinta ir tik pats gali pažinti, kuriose vietose tie šašai buvo. BET.. Toks triušis yra gyvo viruso nešiotojas. Virusas gyvena kraujyje. Tai ligą išplatins net ir uodas. Be to triušiui lieka sloga. Čiaudo ištisai. Vargu, ar norėsi tokį triušį laikyti triušidėje.

  2. skiepų.nors įmunitetą įgaus už kelių dienų,bet gal.....

    o dar turbūt besilaukiančių patelių 10d.likę skiepyt negalima?

    Patys skiepai triušingoms patelėms nekenkia. Kenkia tik pats procesas. Skiepyjom ir tokią. Nieko nenutiko. Tik skiepyti turi tas žmogus , kuris dažniausiai prižiūri, neišimkit iš narvelio (nepatogu, bet ko tik nepadarysi), duokit mėtgstamiausio maisto. Mūsiškė nė nekruptelėjo. Tik įspėju, rizika didelė.

  3. tai va kad tiek vadu numarino,tai jau seniai galvojom,kad reik det į vietą.na jau tikrai ir man mažiukų gaila,bet manau ne kas kitas jų būtų laukęs ir gimus.dabar svarbu,kad kiti nepradėtų sirgti.mano pupa turi zelandą,tai šalia narvai buvo,tik tiek,kad dvi storos sienos skyrė juos.na jis mūsų numylėtinis,dovanų mano mergytė gavo.tai jau to būtų gaila labiausiai.

    Siena nieko negarantuoja. Ligą platina vabzdžiai, plinta oru ir gali pernešti net žmonės. Kuo greičiau skiepyklit ir tikėkitės geriausio.

  4. Sveiki, ar sergancius miksomaktoze triusius galima valgyti ... ?

    Galima. Tik nereikia ilgai laukti. Paskui nekaip atrodo. Vidurių nepatartina atiduoti gyvuliams. Miksomatozės virusas žūva 60 laipsniu temperatūroje. Gerai paruošk mėsą (t. y. negalima jos marinuoti ar pan., tik gerai išvirti) ir perpilk verdančiu vandeniu naudotus indus.

  5. Ar kas nors auginate lauke triusius ziema? ar imanoma auginti?

    Įmanoma. Aš tik šiemet pereinu į triušidę, o iki tol lauke sėdėjau. Šalčius puikiausiai perneša, tik šienuko papildomai pakloju. Su išvalymu problemos. Turėjau papildomų laisvų namelių: užsipildo vienas, keliaujam į kitą. O atolydžio metu greitai kuopiu. Vietoj vandes naudoju sniegą. Problema: kai šąla ir nėra dar sniego. Iškeldik visus plastmasinius indukus. Jei patenka drėgmės, sudėtinga išvalyti ir išsproginėja. Laikiau net ir tinkliniame, bet dėjau medines grindis ir pridengiau senais skudurais nuo vėjo. Tai tiek trumpai apie triušių auginimo žiemą lauke ypatumus. Sėkmės.

  6. as manyciau kad tuo metu sergantis triusis tai tikrai gali buti kitu triusiu uzkretimo saltinis, del to ir atskiriamas arba musamas. Bet persirges kazkaip abejoju irgi. Nes kaip daug kur irgi raso sergancius triusius reikia atskirti nuo neserganciu ir t.t. tai ir rasytu sergancius iskart musk, kam dar atskyrineti? Beto kaip kazkas cia rase yra trys formos miksomatozes, matyt jei mano pernai 8 is 8 isgyveno persirge, tai bus ne ta pati pavojingiausia atmaina buvus. Kitas aspektas miksomatoze ir taip zmonems nepavojinga, berods 70 laipsniu temp. zusta viruso sukelejai. Tai kokios problemos.

    Virusas zuva 55 laipsniu temp. per 25 min. Mano t p buvo isgyvenusiu (sasus tepliojau), bet daugiau neeksperimentuosiu. Persirge liko ciaudantys ir teko vis tiek pripjauti. Tai kam tiek kankinti padarelius ir save.

  7. Gal kas pasakyto,kokie Miksomatozes pozymiai?

    Nušašę ausys. guzuotas snukis ir paakiai. Paskutinei stadijoj puliai iš šnervių ir maždaug antra -trečia diena po to agonija ir mirtis.....

    Miksomatozė (užkrečiama virusinė liga)

    Mazgelinė forma:

    - susidaro įvairaus dydžio mazgeliai;

    - 10-14 ligos dieną susidaro nekrozės židiniai;

    - židiniai užgyja per 2-4 savaites;

    - tęsiaisi liga 30-40 dienų‘;

    - triušisi dažniausiai išlieka gyvi.

    Epideminė forma:

    - didelis gaištamumas (iki 90 %);

    - patinsta vokai;

    - iš akių teka gleivėtos , pūlingos išskyros;

    - patinsta apie lytinius organus, ausų pagrindą;

    - ausys nulinksta;

    - triušio galva panašėja į katės galvą;

    - vėliau gyvūnas ima dusti;

    - iš nosies teka išskyros;

    - po savaitės triušis gaišta.

    Nauja forma:

    - sloga;

    - kvėpavimo sutrikimas.

  8. Sveiki. Paskambino šiandien vienas pažystamas ir klausė kaip elgtis tokioje situacijoje. vienam narve laiko keturis 3 mėn triušius, keturiu savaičiu vakcinavo vienvalente myxsoren , o 10 savaičiu ar pamiršo ar vakcinos negavo(nesupratau),trumpiau tariant nerevakcinavo. Vienas iš triušiu kuri jau atskyrė ,akivaizdžiai pasigavo miksomatozę, o pas kitus absoliučiai jokiu požymių nėra, ir vat klausė ka daryt ar verta bandyt dabar vakcinuot greituoju būdu ar tikėtis geriausio(atsižvelgiant kad imunitetas igyjamas po 9 dienų) ar tiesiog nieko nedaryt ir laukt kas bus. Nes laukiant tai 50x50 arba likę 3 irgi pradės po kelių dienų šašt ( ir eis ant pietų stalo) arba nepradės. Kaip manot ka jam patart ir kaip elgtumetės jūs kurie jau turėjote reikalų su šia populiaria liga? Aš kol nesusidūriau nežinau ka jam patart, nes tuos triušius jis kaip ir veislei auginosi...

    Jei ruošiasi laikyti vaislei, tegul skiepyja ir tikisi geriausio. Rizika didelė, bet jei neskiepys rizika ir toliau išliks. Miksomatozė keista liga. Net paskiepytas ir jau daugiau nei 9 dięnoms praėjus suserga.

  9. Tai aš apie tą čiaudėjimą. Atsivežiau šitą brudą kartu su veisliniou triušiu iš veislyno. Nepadėjo nei trisuflonas, nei antibiotikai su leidžiamų vitaminų dozėmis, nei skiepai. Nusibaigė ir dar spėjo dovaną palikti. Dabar gydau, jei kuris suserga, vienu senu geru metodu - per ausis. Šiaip čiaudyti gali esant plaučių uždegimui, pastereliozei, rinitui (triušių sloga), naujausiai miksomatozės formai (pas kaimynus prasidėjo miksomatozė nuo čiaudėjimo). Suserga ne visi. Gali net iš to paties lizdo vienas sirgti, o kiti ne. Ir nebūtinai nuo mažumės. Jei nori žaisti tai dar pamėgink ir parašysi rezultatą. Aš jau nebežaidžiu. Tik galvoju, ar nereikės tik viską nuo pradžių pradėti.

  10. Yra keli klausimėliai. Triušės iki 5 kg. Jei prileisiu patiną iš didžiųjų, ar nekils triušiavimosi problemų? Girdėjau, kad gali neišsitriušiuoti.

    Gal kas susidūrėte su tokiu dalyku: nusipirkau miežių, o triušiai nenori jų ėsti, beria. Prieš tai pirktus iš kt žmogelio ėdė be problemų. Kame reikalas?

    Teoriškai pateles reikia keisti kas du metai. Taip ir darydavau. Patelė vedė 4 vadas/metus. Ar kas laikėte ilgiau (pvz., 3 metus)? Ar keičiasi atsivedamų triušiukų kiekis, jaunikliai ar gerai auga?

  11. yra kas duoda morku,buroku kai sala vanduo. vitamynas ir iseitis siokia tokia.. :eusa-dance:

    Kai šąla , vanduo keičiamas sniegu. Jei nėra sniego, vanduo duodamas pašildytas. Duodama runkelių ir to kai kuriems triušiams pakanka. Tik reikia vis dažniau nueiti ir išimti, kai runkelis sušąla. Žiemą apie triušius vaikščiojimo daugiau, kai jie auga lauke.

  12. Vynova- na as su tavo nuomone nesutinku... Jeigu patele neseniai yra susilaukusi jaunikliu, jai ja kas nors isgazdins,ji prades stresuot, ir sumindys,arba sues savo jauniklius,manau tai nera gerai.o apie siek tiek ugtelejusius jauniklius, tai jie tikrai,jeigu isigas ,pasidarys labai baigstus ir pikti. O del uodu tai tikrai problema,reiketu imtis kokiu apsauginiu priemoniu.

    Nieko tiems triušiams nenutiks. Laikiau šunį netoli triušidžių. Vedė normaliai ir nieko keisto nebuvo. Tik šeškai išsinešdino iš palėpių ir tiek. :lol:

  13. sveiki :eusa-hand: gal yra zinanciu iki kiek mazdaug metu givena triusis? iki kokio amzeus galima kergti patele?ar dvieju metu ji nera jeu persena turet ir toleu triusiuku?ir mazdaug kas kiek laiko reike keisti pateles jej veisi duodamas atsigaut normalei po atjunkymo :icon-question: busiu dekingas atsakiusiems :)

    Kiek triusis gyvena, nežinau. Bent jau tiek nelaikiau. :D Patelė tinkamiausia dviem metams. Po to jau mažėja atvedamų triušiukų skaičius ir t. t.. Pateles keičiu kas 2 metus. Po nujunkymo galima duoti pailsėti savaitę. Aš kergiau ir nieko. Tik padidinau maisto kiekį, daviau daugiau skanėstų.

  14. idedu savo triusyno foto, nes vis neprisiruosiau. Drasiau dekit ir kiti:)

    bet cia tomeli tik mesai taip augini veisliai taip neaugina niekas

    na as niekad ir nekuriau veislines bandos, nors is principo galima ir veislei taip augint, tik po to reik jau skirstyt nuo kokio 3 men.

    O kaip žiemą problemų neturi, triušiai neprišala? Čia patalpos šildomos?

  15. VISI5 zinok neskaiciau, viena ryta atsikeliau ir nusprendziau isirengt skerdykla ( kita karta i durna klausima atsakymas kainuos 5 lt. Pirma karta atsakiau nemokamai)

    Neįsižeisk. :D Tik pasitikslinau, kiek rimtai tai planuoji įgyvendinti. Čia kai kuriuos kai paskaičiau, tai nekuriems atrodo, kad skierdyklą įsirengti, kaip narvą susikalt.

  16. tarkim man triusininkysteje rankas risa tai,kad neturiu nuosavos skerdyklos,turint skerdykla jau galetum ir su kokia parduotuvele bandyt bendraut,o vezt taip i skerdykla,ten skerst,jei moket pinigus uztai,ir tik tada i parduotuve-cia garantuotas minusas.

    Reikia,kad tie triušiai pasiektų parduotuve perėję per kuo maziau ranku(matematika paprasta-maziau ranku pereis,maziau duosi kitiem uzdirbt,maziau duosi kitiem uždirbt,daugiau tau liks)

    O tai kas trukdo ? Pradziai ar bent uzaugini bent 400 triusiuku kas menesi?

    jo skerdyklos tai reik norint is to gyvent, dabar kaip tik bandau susistyguot pastato rekonstrukcijai popierius, bandysiu skerdykla yrengt.

    O bent apie reikalavimus skerdyklai skaitrei?

  17. O gal kas išbandė šitą "kosminę" technologiją..? http://www.europosprojektai.lt/

    Sorry, jei jau buvo diskutuota apie tai, bet vakar kažkaip internete užtikau, tai sukėlė daug šypsenų... :icon-cool:

    Negi to briedo Lietuvoje niekas nesustabdys? Pagal jų logika išeitu kad kaimiečius nuo maro nereikia skiepyti, nes jie gryname ore įgauna imunitetą.

    Nieko nuostabaus, kad paskaičius tokių pasakų kai kurie tikisi po metų milijonus užsidirbti. KAi užvers reikalavimais, tai nežinosi, kur pajudėti.

  18. Su Naujaisiais metais visus. Noriu paklausti apie skerdienos apdorojimą. Ką tik paskerdus, kaip toliau tvarkote mėsą. Literatūroje patariama nekišti į vandenį, o tik apvalyti. Seni triušininkai patarė skerdieną iš karto dėti į acto ir vandens tirpalą bent kelioms valandoms (taip ištraukia kraują ir kartumą). Kaip darot jus?

  19. paskaičiau to ir ano bet dar ne visą šį forumą. Kilo klausimas kaip darėtės dauguma narvus. Patys ar pirkotes. Esu nagingas galėčiau pasidaryti pats belekokius narvus. Tik ar apsimoka. Gal kur galima pažiūrėti tinkamai parengtų narvų projektų kurie tinkamiausi tiek auginimui tiek veisimui. Ruošiuosi žvėris auginti lauke. Tai reiškia, kad reikės kažkaip šildyti ir patalpą. Gali atslinkti ir laukinių žvėrių. Bent jau ankčiau būdavo ir lapių, atslinkdavo ir kitų mažų plėšrūnų. Any ideas ? Šiaip esu visai žalias praktine prasme, todėl greiti praktiniai patarimai būtų naudingi.

    auginsi lauke ar patalpoje?nekonkreciai parashiai.narvus pardavineja lenkai,lietuviai.lietuviu kaina 6narvukai be dureliu 300lt.lenku kainu nezinau.

    http://www.metgama.lt/gaminiai.php?id=12\ bet cia patalpoje auginti

    yra ir lauko salygom.bet nieko apie juos nezinau.bet palei aprasyma ir samprotavima viso straipsnio,tai mintis atrodo beviltiska.beje jei skambinsi,tai paklausk kokia kaina to gargaro(narvo)

    http://www.ekotriusis.lt/

    paziurekit narvo dugna.dugnas is pjuvenines plokstes.kiek jusu manymu jisai dregmei bus atsparus :D:eusa-clap:

    Pjuveninių plokšcių dugnų nedaryčiau daugiau. Drrėgmė kaupiasi greitai ir triušiai kažkaip ne vaikšto, o čiužinėja. Eksperimentui turiu kelis, bet dabar gailiuosi.

  20. paskaičiau to ir ano bet dar ne visą šį forumą. Kilo klausimas kaip darėtės dauguma narvus. Patys ar pirkotes. Esu nagingas galėčiau pasidaryti pats belekokius narvus. Tik ar apsimoka. Gal kur galima pažiūrėti tinkamai parengtų narvų projektų kurie tinkamiausi tiek auginimui tiek veisimui. Ruošiuosi žvėris auginti lauke. Tai reiškia, kad reikės kažkaip šildyti ir patalpą. Gali atslinkti ir laukinių žvėrių. Bent jau ankčiau būdavo ir lapių, atslinkdavo ir kitų mažų plėšrūnų. Any ideas ? Šiaip esu visai žalias praktine prasme, todėl greiti praktiniai patarimai būtų naudingi.

    Jei auginsi lauke, tai daryk medinius narvus. Mažiau tinklo. Mano garduose vielinis viršus ir durelės ir viskas. Prasidėjus šalčiams, gali pridengti gardelius, kad, jei bus plyšiai, nepribertų sniego. Kai ypač dideli šalčiai, uždengiu net ir dureles. Kada reikia dendti, pamatysi pats. triušiai ima šieną krauti į durų pusę. Svarbiausiai, kad būtų garduose sausa.

    Kita problema: gardų bet kada neišvalysi. Todėl žiemai palik dvigubai mažiau triušių, nei turi gardų. Vieni užsiteršia, perkeli į kitus. O pai pagauni atolydį, tai staigiai valai visus. Bet šiaip, jei pakankamai sausa, įmanoma apvalyti ir tuos pačius.

  21. bėdų tikrai daug užšala vanduo krenta ir triušiukai katrie lieka tai auga be problemų na manau kad geriau taip neveisti

    Matai veisti žiemą niekada dar nemėginau. dar tik mėginsiu. Dėl vandens nematau problemų: žiemą naudojasi švarus sniegas. Patrikrintas dalykas. Aišku reik pažaisti. Ypač jei atolydis dažnai kaitaliojasi su šalčiu. Tuomet reik turėti po du indukus gardelius: vieni nat pečiaus šyla, o kiti garduose.

×
×
  • Create New...