Jump to content

VISI5

Nariai
  • Pranešimai

    40
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Apie VISI5

  • Gimtadienis 11/30/1974

VISI5 pasiekimai

Narys

Narys (2/5)

0

Reputacija

  1. VISI5

    Triušių ligos

    Vargu ar norėsis valgyti apsisnargliavusi ir šašuotą triušį. Jei lengva forma, tai triušis pasveiksta. Šašai nukrinta ir tik pats gali pažinti, kuriose vietose tie šašai buvo. BET.. Toks triušis yra gyvo viruso nešiotojas. Virusas gyvena kraujyje. Tai ligą išplatins net ir uodas. Be to triušiui lieka sloga. Čiaudo ištisai. Vargu, ar norėsi tokį triušį laikyti triušidėje.
  2. VISI5

    Triušių ligos

    skiepų.nors įmunitetą įgaus už kelių dienų,bet gal..... o dar turbūt besilaukiančių patelių 10d.likę skiepyt negalima? Patys skiepai triušingoms patelėms nekenkia. Kenkia tik pats procesas. Skiepyjom ir tokią. Nieko nenutiko. Tik skiepyti turi tas žmogus , kuris dažniausiai prižiūri, neišimkit iš narvelio (nepatogu, bet ko tik nepadarysi), duokit mėtgstamiausio maisto. Mūsiškė nė nekruptelėjo. Tik įspėju, rizika didelė.
  3. VISI5

    Triušių ligos

    tai va kad tiek vadu numarino,tai jau seniai galvojom,kad reik det į vietą.na jau tikrai ir man mažiukų gaila,bet manau ne kas kitas jų būtų laukęs ir gimus.dabar svarbu,kad kiti nepradėtų sirgti.mano pupa turi zelandą,tai šalia narvai buvo,tik tiek,kad dvi storos sienos skyrė juos.na jis mūsų numylėtinis,dovanų mano mergytė gavo.tai jau to būtų gaila labiausiai. Siena nieko negarantuoja. Ligą platina vabzdžiai, plinta oru ir gali pernešti net žmonės. Kuo greičiau skiepyklit ir tikėkitės geriausio.
  4. VISI5

    Triušių ligos

    Galima. Tik nereikia ilgai laukti. Paskui nekaip atrodo. Vidurių nepatartina atiduoti gyvuliams. Miksomatozės virusas žūva 60 laipsniu temperatūroje. Gerai paruošk mėsą (t. y. negalima jos marinuoti ar pan., tik gerai išvirti) ir perpilk verdančiu vandeniu naudotus indus.
  5. VISI5

    Triušių auginimas

    Įmanoma. Aš tik šiemet pereinu į triušidę, o iki tol lauke sėdėjau. Šalčius puikiausiai perneša, tik šienuko papildomai pakloju. Su išvalymu problemos. Turėjau papildomų laisvų namelių: užsipildo vienas, keliaujam į kitą. O atolydžio metu greitai kuopiu. Vietoj vandes naudoju sniegą. Problema: kai šąla ir nėra dar sniego. Iškeldik visus plastmasinius indukus. Jei patenka drėgmės, sudėtinga išvalyti ir išsproginėja. Laikiau net ir tinkliniame, bet dėjau medines grindis ir pridengiau senais skudurais nuo vėjo. Tai tiek trumpai apie triušių auginimo žiemą lauke ypatumus. Sėkmės.
  6. VISI5

    Triušių auginimas

    Virusas zuva 55 laipsniu temp. per 25 min. Mano t p buvo isgyvenusiu (sasus tepliojau), bet daugiau neeksperimentuosiu. Persirge liko ciaudantys ir teko vis tiek pripjauti. Tai kam tiek kankinti padarelius ir save.
  7. VISI5

    Triušių auginimas

    Nušašę ausys. guzuotas snukis ir paakiai. Paskutinei stadijoj puliai iš šnervių ir maždaug antra -trečia diena po to agonija ir mirtis..... Miksomatozė (užkrečiama virusinė liga) Mazgelinė forma: - susidaro įvairaus dydžio mazgeliai; - 10-14 ligos dieną susidaro nekrozės židiniai; - židiniai užgyja per 2-4 savaites; - tęsiaisi liga 30-40 dienų‘; - triušisi dažniausiai išlieka gyvi. Epideminė forma: - didelis gaištamumas (iki 90 %); - patinsta vokai; - iš akių teka gleivėtos , pūlingos išskyros; - patinsta apie lytinius organus, ausų pagrindą; - ausys nulinksta; - triušio galva panašėja į katės galvą; - vėliau gyvūnas ima dusti; - iš nosies teka išskyros; - po savaitės triušis gaišta. Nauja forma: - sloga; - kvėpavimo sutrikimas.
  8. VISI5

    Triušių auginimas

    Jei ruošiasi laikyti vaislei, tegul skiepyja ir tikisi geriausio. Rizika didelė, bet jei neskiepys rizika ir toliau išliks. Miksomatozė keista liga. Net paskiepytas ir jau daugiau nei 9 dięnoms praėjus suserga.
  9. VISI5

    Triušių auginimas

    Tai aš apie tą čiaudėjimą. Atsivežiau šitą brudą kartu su veisliniou triušiu iš veislyno. Nepadėjo nei trisuflonas, nei antibiotikai su leidžiamų vitaminų dozėmis, nei skiepai. Nusibaigė ir dar spėjo dovaną palikti. Dabar gydau, jei kuris suserga, vienu senu geru metodu - per ausis. Šiaip čiaudyti gali esant plaučių uždegimui, pastereliozei, rinitui (triušių sloga), naujausiai miksomatozės formai (pas kaimynus prasidėjo miksomatozė nuo čiaudėjimo). Suserga ne visi. Gali net iš to paties lizdo vienas sirgti, o kiti ne. Ir nebūtinai nuo mažumės. Jei nori žaisti tai dar pamėgink ir parašysi rezultatą. Aš jau nebežaidžiu. Tik galvoju, ar nereikės tik viską nuo pradžių pradėti.
  10. VISI5

    Triušių auginimas

    Patarkit, kas auginat kalifornus. Kokio amžiaus patinėlis jau yra pasirengęs poruotis?
  11. VISI5

    Triušių auginimas

    Yra keli klausimėliai. Triušės iki 5 kg. Jei prileisiu patiną iš didžiųjų, ar nekils triušiavimosi problemų? Girdėjau, kad gali neišsitriušiuoti. Gal kas susidūrėte su tokiu dalyku: nusipirkau miežių, o triušiai nenori jų ėsti, beria. Prieš tai pirktus iš kt žmogelio ėdė be problemų. Kame reikalas? Teoriškai pateles reikia keisti kas du metai. Taip ir darydavau. Patelė vedė 4 vadas/metus. Ar kas laikėte ilgiau (pvz., 3 metus)? Ar keičiasi atsivedamų triušiukų kiekis, jaunikliai ar gerai auga?
  12. VISI5

    Triušių auginimas

    Kai šąla , vanduo keičiamas sniegu. Jei nėra sniego, vanduo duodamas pašildytas. Duodama runkelių ir to kai kuriems triušiams pakanka. Tik reikia vis dažniau nueiti ir išimti, kai runkelis sušąla. Žiemą apie triušius vaikščiojimo daugiau, kai jie auga lauke.
  13. VISI5

    Triušių auginimas

    Gal galite pasakyti, kokia tai vaislė. Tikina, kad tai vienos sidabriniai. Bet apie tokius niekur nerandu.http://www.skelbimai.lt/parduodu-belgu- ... 00317.html
  14. VISI5

    Triušių auginimas

    Nieko tiems triušiams nenutiks. Laikiau šunį netoli triušidžių. Vedė normaliai ir nieko keisto nebuvo. Tik šeškai išsinešdino iš palėpių ir tiek.
  15. VISI5

    Triušių auginimas

    Kiek triusis gyvena, nežinau. Bent jau tiek nelaikiau. Patelė tinkamiausia dviem metams. Po to jau mažėja atvedamų triušiukų skaičius ir t. t.. Pateles keičiu kas 2 metus. Po nujunkymo galima duoti pailsėti savaitę. Aš kergiau ir nieko. Tik padidinau maisto kiekį, daviau daugiau skanėstų.
×
×
  • Create New...