Jump to content

Cepone

Nariai
  • Pranešimai

    3
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Reputation Activity

  1. Patinka
    Cepone reacted to Augunstas in Jaunųjų ūkininkų įsikūrimas 2014-2020 m.   
    Kelinta karta busi jaunasis ukininkas ?
  2. Patinka
    Cepone reacted to gerasukis in Nuo ko pradeti?   
    Blemba vis tiek žiūriu nesuprantat. Kiekvienas turi daryti savo darbą. Smulkūs ūkiai yra pasmerkti ir tik laiko klausimas kada visi išsilakstys. Nes pinigai uždirbami ne sunkiai dirbant, kaip mus tėvai ir seneliai bandė įtikint, o EFEKTYVIAI. Gali kast griovį lopeta ir ekskavatorium darbą atliksi tą patį, tačiau vienu atveju dirbsi iki nusiplūkimo savaitę, kitu atveju parukydamas tik 20 min.
    Iš to seka klausimas, tai kam visgi auginti smulkiam ūkininkui daržoves ar uogas (nes toks ūkis tikrai dažniausiai būna neefektyvus su didele savikaina), kai galima nupirkti uogas iš EFEKTYVAUS, didelio vienos pakraipos ūkio. Ne visi jie blogis, kiti būna ir ekologiški ar nepersistengia su chemija...
    Nupirkai, atsistojai ant turgaus perpardavei ir padarei biznį. Grįžti namo kaip baltas žmogus ir nesuki galvos kaip čia reiks lėkt braškes ravėt, skint, retint ar dar kokiais ūkio reikalais rūpintis.
    Visada skaniausią grietinėlę pasiima kaip aš vadinu "parazitiniai verslai" kurie nekuria jokio daikto ar produkto o tik pasiemą savo procentą nuo pardavimo, ar perparduodą turimas prekes...
  3. Patinka
    Cepone reacted to Jaunasis ūkininkas1 in Jaunųjų ūkininkų įsikūrimas 2014-2020 m.   
    Va pagaliau žmoniškas atsakymas.
    Aš šiuo metu gyvenu Vilniuje ir kai ko paklausiu ar pirktumėt mėsos ar pieno produktus iš ūkininkų dauguma atsako kad taip, ir taip matau kad yra poreikis aukštesnės kokybės produkcijai. Klausimas tik kaip efektyviai pasiekti vartotojus.
    ES pinigai tai ilgalaikei investicijai, o šalia gali augint mėsinius visčiukus, dedekles kiaušiniams ar kokias braškes, daržoves..
    Kaip paaiškint typinio mąstymo ūkininkams kad auginant tik commodity, neperdirbant produkcijos ir nepasiekiant vartotojų tiesiogiai, gyveni tik iš ES išmokų ir skundiesi viskuo iš eilės.
    Ateitis yra smulkiuose, ekologiniuose ūkiuose.
     
     
  4. Patinka
    Cepone reacted to daraciute in Jaunųjų ūkininkų įsikūrimas 2014-2020 m.   
    Kas liecia rinka zinau kad mano tevukai vaziuoja pas smulku ukininka kuris turi 5 melziamas karves pirkt varskes surio ir grietines tai belekada negauna turi is anksto paskambint ir uzsisakyt, turetu 10 karviu manau ir is tiek pagaminta gera produkcija parduotu, o gyvenant netoli didziuju miestu manau su relizacija dar maziau problemu, patys kazkada per vasaros sezona paaugindavom po 500 broileriu ir 50 zasu tai praktiskai patiems neligdavo, dabar auginam bulius viena kita patys skerdziam kitus supirkejams parduodam skirtumas +30% , o varskes suri kurie gamina tai uz litro pieno ganasi 1 eur. o ne 15 cent. kaip supirkejei moka.
    Isvada: perdirbt ir parduot savo pagaminta produkcija pelninga
  5. Patinka
    Cepone reacted to Jaunasis ūkininkas1 in Jaunųjų ūkininkų įsikūrimas 2014-2020 m.   
    Esmė kad Jūs tik šnekat šitam forume, verslinkai sprendžia problemas. Problema kaip uždirbti iš karvių ir perdirbti pieną į aukštesnės pridėtinės vertės produktus. Va kaip reikia mąstyt o ne už centus atiduot pieną supirkėjams
  6. Patinka
    Cepone reacted to Jaunasis ūkininkas1 in Jaunųjų ūkininkų įsikūrimas 2014-2020 m.   
    Labai mažos naudos iš šio forumo. Ūkininkų problema kad jie nėra verslininkai, jie tig gamina pigią prekę ir skundžiasi viskuo. Aš sukursiu naują modelį ir mano ūkis bus pavizdinys, parodysiu kaip reikia pinigus uždirbt
×
×
  • Create New...