Jump to content

Coolasas

Nariai
  • Pranešimai

    12
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Visas nario Coolasas paskelbtas turinys

  1. Coolasas

    Melioracija

    Gal pasidalinsim kokiam +- gylyje buna tie meliorcijos vamzdziai palaidoti?
  2. Sveiki, Gal kas patars, kaip galima lengviau butu atrasti laukuose melioracijos vamzdi, gal kokiu senuju melioratoriu patarimu turit? panasu, kad uzsikises tik vienas(apvestas), nes kitur nusisausina. Ar imt mini ekskovatoriu ir kloti nauja vamzdi iki griovio? Gal kokie specifiniai augalai auga arciau ar pan.? Matininkas padetu sitoje vietoje? Nes planuoju ribas kitam sklypui zymetis, tai gal pagelbetu ir cia? Taciau neaisku, kiek planai tikslus yra.
  3. Kalbat apie kazka panasaus: https://lytagra.lt/starteriai-generatoriai-ir-ju-dalys/87673-reduktorinis-starteris-aze4183-12v-3-2kw.html Jiems jokiu papildomu lentuciu/perejimu tvirtinimui nereik, tvirtinasi tiesiai prie traktoriaus?
  4. Sveiki, Gal kas gali patarti, ar imanoma pastatyti normalu starteri, kad tiesiogiai suktu smagrati(mtz 80 82m)? Jau uzsiknisau su nuo PD-10 likusiu bendekso dangteliu, pastoviai genda, o naujas netinka, nes tada reikia keisti ir ta idomiai sugalvota rankena. Kaip visada, kad klausimas butu sudetingesnis, kol kas skelti traktoriaus ir keisti smagracio as negaliu, galvoju gal kokie perejimai yra? Ar kokie spec. starteriai sitiems 240 varikliams? Dekui
  5. Gal tiesiog padeti tingejo, nezinau. Pagal sitoki as ir rodziau
  6. Centrifugos varztas labai nudroztas, nesugebejau atsukti :(. Mineralini pigu tepala, nes matau, kad per keleta vietu prabega tepalas, nematau reikalo prikti brangaus, jeigu reikes nuolat pildyti. Spaudimas ~3 kai pakeiciau tepalus siltam, bet neaisku ar ten gerai rodo. Gal tas galetu pamokyti, kur pilasi hidraulinis tepalas ir greiciu dezes tapals? Greiciu dezes varztas yra prie begiu perjungimo svirties, tai kaip suprantu per ten. O kaip pamatuoti tepalo lygi dezeje? Toks pat klausimas ir apie hidraulika, kaip pamatuoti ir ar pilasi ten kur filtras yra? P.S. jau nulauzia apatine slaunu asi, nes kazkokia netokia buvo ideta.. Dar turiu lekstes, kurioms reikia pirstu, nes nera, kaip pluge, o tiesiog skyles, gal zinot detales koda, kokie ten pirstai dedasi? Lytagroj niekas padet nenori, tik siuncia toliau arba praso detales kodo.
  7. Sveiki, Taip atsitiko, kad turiu padeti dirbti su MTZ 80. Reikes leksciuoti, arti, kultivuoti, tampyti priekaba/backa. Pats apie traktorius nieko neismanau visiskai, gal galetumet padeti ir patarti, kokias atsargines dalis butina tureti su savimi? Maciau yra slaunu prailginimai, keleta kazkokiu "pirstu" su kaisciais, apatine asis slaunu ir hidraulinio tepalo(nezinau net kur pilasi)... Moket kitiems uz atliktus darbus negaliu, reikes paciam nudirbt. Variklio tepalus pasikeiciau i kazkokius 15W40 is lytagos, gal dar kur pakeisti?(tas mano pakeist, tai isleidau senus ir supyliau naujus, nes neatsukau centrifugos) Dekui tiems, kurie skirs laiko.
  8. Sveiki, Turime sklypa kurio paskirtis: pieva, natūrali ganykla(geoportal pazymeta, kad virs 5metu). Klausimas butu toks ar ten galima kitokia ukine veikla? Pvz.: Ar galiu suarti ir ivesti vaismedziu/vaiskrumiu soda, seti sideralinius augalus? Sklypas nepakliuna i jokias saugomas teritorijas, natura 2000 ir t.t, sklypas neuzmirkstantis(melioruotas), gaila palikt zolei augti. Dekui :)
  9. Coolasas

    Elektros ivedimas

    Retas astronautas. As daugiau gal apie "teisinius" dalykus, pvz. anksciau buvo, kad savivaldybej siltnami iregistruoji ir isduoda leidima. Arba rasai prasyma, kad laistymui is grezinio - irgi duoda. Dabar savivaldybe atsisake padeti.
  10. Sveiki, Turiu zemes ukio paskirties sklypa, jame nera jokiu statiniu, niekas nedeklaruojama. Auga pirmameciai vaiskrumiai, pro pat ribas eina elektros linija... Noriu isivesti elektra i sklypa, bet ESO skaiciuoja beveik 2tukstancius eu ivedimo kaina(deze, 1metras kabelio) uz 10KW, nes nera kompensuojama. Siule pradet nuo sodybos vietos parinkimo, poto statybo projekto, ar yra galimybe isivest elektrai pigiau? Reikalinga tik laistymo sistemoms pajungti.
  11. Sveiki, Kokios galios traktoriaus reiketu, pagal tokius darbus: 1. Prijungti zemes grazta, medeliu, krumeliu sodinimui, tvoros stulpu montavimui: sraigtas 45-50cm, stulpam mazesnis, bet gilesnis 2. Frezavimas 2ha 3. Zoles tarpueiliuose pjovimas 3ha Ziuriu i kubota nuo 25AG, taciau kainos gerai uzlauztos, gal but uzteuktu ir 20-22AG? Noretusi, kad 3ha nupjauti per savaitgali, realu su tokiu traktorium? Realiai sako, kad zemes graztas dedasi tik nuo 27AG minimum, taciau ar tikrai tokios galios reik?
×
×
  • Create New...