Jump to content

Pumpuras

Nariai
  • Pranešimai

    27
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Atsakymai kurių autorius Pumpuras

  1. prieš 17 minutes , manttys pranešimas:

     

     

     

    Jeigu visi pardavinėja globalioje rinkoje, kodel tuomet LT pienas jau sausio menesį buvo 20 proc. pigesnis už ES vidurkį? ar LT pieninių produkcija brangiau pagaminti ,todėl neefektyvumą galima perkelt iant žemdirbio?

    na sudarant grafika išmetus Kipra ir Malta [ten kainos visada dideles ,nežinia kodėl].  Eu vidurkis kristu . Aš darau prielaida jog daug kur yra sudaromos ilgalaikes sutartis dėlto mažesni sviravimai  . Čia kaip su elektra kaimynas fiksaves mokėjo po 21ct aš mokėjau palei birža 70 ct dabar jis sudaręs moka 35 ct aš 16 ct .

  2. kai lyginat kainas su kitu šalių visada žiūrėkit i žalio pieno kaina o ne po koeficiento .Paskui ir prasideda Latvijoj gauna daugiau .

    Dabar man paaiškinkit, jaunam ūkininkui , kokia to pieno pylimo ar dalijimo prasmė jei kainos krenta ne tik Lietuvoj ,paskaičius lenku, Anglų spauda tokios pačios nuotaikos. vienur kritimas jau prasidėjęs kitur tam jau ruošiasi . Atsiverti https://agriculture.ec.europa.eu/system/files/2023-02/eu-raw-milk-prices_en.pdf susirandi Lietuva ir matai vasari kritimas -5 ct ir  beveik niekur nekrinta susinervini ir uždarai ,o kad pažiūrėt bendra vaizdą nenorim . jog pas mus kaina kilo greitai buvo tarpas jog kainos buvo vienos is didžiausiu europoj , pikas buvo rugpjūti o dabar žemyn .atrodo jog kainos kitur atsilieka bent 2-3 mėn dabar turėtu krist, kaip išlėto pakilo ir nusileist . gavom greita kylima ir greita mažėjimą. Šiandien gavau pyzdi kad nedalinu ,nepalaikau . tai pasakykit kur aš kreivai matau.

  3. Sveiki karvei tesmenije vienoj skiltij atsirado kažkoks kietas darinys pupos dydžio meldžiant jis įkrenta į speni ir užkemša pieno tekėjimą pastumi viršų bet neužilgo vėl užkemša prieš tai buvo atsiradę pora mažų bet juos išėjo išmelsti.(karvė neturi somatų) .Gal yra kokių vaistų kad ji ištirpintu(ar koks kitas būdas) nes išstumti jo neina .

×
×
  • Create New...