Jump to content

Dzintaras

Nariai
  • Pranešimai

    5
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Reputation Activity

  1. Patinka
    Dzintaras reacted to Shimshius in Grūdų kainos?   
    Daugelis FOB (ir ne tik) pardavimu lapkricio men pradeda vykti jau ant MAR MATIF. Krovos periodui, kad ir lapkricio II puse ar gruodzio men.
    Superkancios kompanijos persimetineja atviras pozicijas nuo DEC i MAR (kartais i MAY) MATIF
    Besibaigiancio galioti MATIF likvidumas su kiekviena diena mazeja. O tai reiskia, kad norint deti orderi pvz 200 lotu (kas nera daug) ant MARKET PRICE gausi ne butinai ASK/BID kaina kuria matai, o ir mazesne. Tai eina i finansinius nuostolius.
    Stabilumas rinkos kuo arciau uzsidarymo diena tuo maziau prognozuojamas ir niekas nenori likti su pozicijomis paskutinei dienai, nes gali arba daug pralost arba nebutinai islost.
    Be to spredas tarp MATIF taip pat nera prognozuojamas. Neigiamas spredas - nuostolis perkanciai kompanijai. Geras variantas iseiti su DEC <> MAR tos pacios kainos lygiu, tobulas su teigiamu skirtumu.
  2. Patinka
    Dzintaras got a reaction from Povil4s in Grūdų kainos?   
    Rusijai visiskai nenaudinga, kad grudu kaina kristu. Ne tam jie augino savo "rekordini derliu" ir voge grudus is UKR uostu, sprogdino elevatorius, degina laukus ir t.t.. Tai dabar leist, kad UKR parduotu savo 20mln T grudu ir gautu valiutos Bairaktarams - logikos nera.
  3. Patinka
    Dzintaras got a reaction from Povil4s in Grūdų kainos?   
    1. Susitare - bet kol neaisku ka - spekuliacija naudojasi dideli pasauliniai zaidejai.
    Kita savaite paaiskes faktai (arba nesusitare) - kaina vel turetu soktelet.
    2. Tokiais tarppasauliniais susitarimais isvezti grudai - tikrai nebus pigus. Cia ne su KLP biriu kroviniu terminalu sisitart...
    3. UKR dar nezino kiek siemet prikuls (manyciau -50%), o kad ju vartojimas bus +100% didesnis savoms reikmems, tai faktas.
    P.S. Ne analitikas, bet kainos kritimui nematau perspektyvos.
  4. Patinka
    Dzintaras reacted to WYCKA/ in Grūdų kainos?   
    Nu va tik diskutavom o jau rezultatas tam putkai čia didžiausias kozeris taip valdyt viska visi patikėjo kad ims ir nusileis tas beprotis. Pirmadienį birža žaliuos jauciu
×
×
  • Create New...