Jump to content

Laisvas

Nariai
  • Pranešimai

    334
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Atsakymai kurių autorius Laisvas

  1.   SOS , reikia patarimo. Pries  metus pardavejui palikau rankpinigius (uzstata) uz perkama zeme, susiraseme susitarimo lapa, kad paliekame uzstata ir uz kokia kaina  tas pirkejas  parduoda zeme. terminu sandorio ivukdymo neraseme.mano sklypas ribojasi su parduodamu sklypu. Pardavejas minejo gog zeme nera atidalinta, tame sklype yra ir kitas savininkas. Minejo jog siule bendrasavininkui uz ta kaina  savo sklypa, bet jis nesutiko pirkti. Kai palikau uzstata ir su pardaveju nuvykome  pas bendraturti  jog jis pasirasytu kad atsisako pirkti, tas nesutiko. Pardavejas sako palaukiam kazkuri laika .Siais metais pirkejas  pirkejas per notara nusiunte bendrasavininkui laiska jog parduodama zeme, jau uz daug didesne kaina.Bendrasavininkas perka uz pasiulyta kaina. As lieku uz "borto" Ar pirkejas privalo man grazinti dvigubai avansa (rankpinigius)?? 

  2. Kas naikinosi,anksciau pardave karves ar sumazino tiek smulkus tiek stambus,pasarus ruos jau planuoja siena,sienaini gamint,liko kantriausieji kurie is tikro dirba o ne laksto ten kur pamato kad gerai moka.

    kaip ilgai prie tokiu kainu galite isgyventi ? grudininkai supirks zemes ir liksite tik savo ukio darbininkais.......

  3. Ka benusipirktum , ar zolapjove , ar kombaina , kuo galingesnis tuo labiau buni patenkintas savo pirkiniu. Is praktikos galiu pasakyti tik tiek , jei turima plota kvieciu sugebi nukulti per pusantros savaites , o dar geriau per savaite tada ir derlius didesnis ir klase geresne buna. Nespeji , tada ir prasideda grandinine reakcija , nuostoliai , kokybe , kitu kulturu velavimas ir vel nuostoliai ir kokybe , derlius netenkina , kokybe prasta , laiku nepaseta sekantiems metams ir pan. pan. Pas mus Lietuva , cia ir lietus lyja po 2 savaites be perstojo tad barangi investicija isgelbeti gali nuo bankroto...

    Taip, viskas suprantama, taciau vis i zeme pinigus kisi, o technikai minimaliai, tai vis remonuoji  ir remontuoji, nesinori kredituose iki zilos galvos gyventi, mastai  ( svajoji) jog parama gausi ir nauja technika nusipirksi. Pilnumoi pritariu - tik galingesne tecnika isigyti.

  4. Mastau jog nusikulti javus per 150val, kitaip sakant per dvi savaites, pasiruoses ir grudu suvezima paspartinti. O kaina salotinio - 290ag ir 360 ag, praktiskai  vienoda pagal metus ir pagal isdirbio valandas, pora kombainu su 295ag , 870 bugno ir  kitas 1100val, jau praleidau,  o 560  360 ag., dar truputi ir pigesnis uz anuos silpnesnius, todel gerbiamos publikos ir klausiu patarimo, del stambesnio  ?? 

  5.  

    O naudoti 100 val per sezoną kombainą nėra prabanga? Suprantu, jeigu kviečiai būtų po 200 eur ir daugiau, bet dabar tai man kyla dvejopa nuomonė. Tie 400 taip pat nebus vien kviečiai, o kiti varpiniai javai iš esmės nėra tokie jautrūs derliaus nuemimui kad ir po lietaus, ar aš blogai mąstau? Taip pat iš galingo kombaino jau kyla rūpesčiai kaip su išvežimu ir kt. aišku smagu saugiai gyventi, bet tas saugumo užsitikrinimas virsta gana brangiu draudimo polisu.

     

    Nieko prieš neturiu, tik įdomu padiskutuot.

    Skaičiavimai paremti prielaida Tikėkis geriausio ruoškis blogiausiam

     

  6. o tai cia butu pats tas , siaip man asmeniskai patiktu ir tiktu  10 ar 12m chederiai na o ratai kuo platesni tuo geriau , vienas kombainas yra su dubliais   , tai ju ir nenuimam , lauku yra ir po 1,5ha , be problemu su 9m juos nukaunam...

    Hmm, rimti vyrai pataria -bandysime  atsizvelgti i tai

  7. is tavo isvardintu tik didziausi modeliai , jei gerai "panesioti" tai rezerve 10 stuku euro reikia turet , tada eis...

    bandau  ieskoti 2007 -2009m apie 1000  - 1300val, bugno darbo, isoriskai apynaujis kombainas atrodo,bet kederiai 9m daugiausia, musu laukuose nelabai tinkantys.......

  8. traktorius su frontaliniu krautuvu,dar tik 1000mval,sausa lengva ruli kelia normaliai,o slapia siloso rulio jau i dalytuva neykelia,net ir zyzimo garsas atsiranda ,tepalo norma.Pries du tris menesius buvo pastriges voztuvas paskyrstymo dezuteje,niekaip neissiplove jis,imeciau is senos dezutes voztuva, viskas buvo gerai,taciau tas senas voztuvas buvo pareguliuotas, pusantro apsisukimo varztas daugiau isuktas,kadangi seno mtz siurblys pavarges buvo ir zyze pastoviai,o dezuteje irgi defektas buvo tai tos dalys keitesi naujomis..... su prisuktu voztuvo varztu frontalinis " linksmiau" dirbo, nieko nekeliant taciau gerai uzgazavus siurblio korpusas truko !!! pakeiciau tepalo siurbli ( pagal orginala iki 200baru) ir paskirstymo dezuteje voztuvo varzta 1,5 karto grazinau i anksciau buvusia padeti, frontalinis dirbo zymiai vangiau nei anksciau.dabar per diena iskroviau tris furas trasu ir auksciau keliant atsirasdavo zyzimo garso ir pradejo prasciau kelti,kaip ir tepalo kazkiek reikejo,dapyliau,taciau kelia prastai,pask.dez.voz.varsta vel pasukau,taciau tai nepadeda.....matuosiu spaudima sistemoje ka siurblys duoda... gal kazkiek tepalo truko ir siurblys pavargo,,, nors viena diena iskraunant 50t trasu jis nezyze kele norm, kita diena tokio kruvio neatlaike, gal kam kas panasaus buve ???

  9. http://auto.plius.lt/skelbimai/john-deere-7920-traktorius-3004888.html Kainą viliojanti bet motovalandos pagal padangas nelabai derasi gal kas apziureti buvot ? kokios nuomones ?

    Taip,buvau apziureti BRC technikos,domina traktorius nuo 200ag, taciau nesusizavejau jais,matai cia nelengvasis automobilis ,kad nuejes srote orginalia dali nusipirksi nebrangiai.... padangos pagal traktoriaus metus neatitinka !!!+ apie 16000 - 20000 lt naujos padangos ir ta pavaru deze autopoveris !!! dojaus mechanikas pazystamas sako" autopoveri " pirk tik nauja, o nuo tokiu nuomuotu traktoriu eik toliau,naudoto ieskau paprastesnio !! kiekvieno nuomuone skirtinga !!!

  10. Turiu priekabas WF ir Laumetrio.pirmoji 3 -ias sezonas, antroji - antras sezonas.Pliusai wf,nors laumetrio pagal kaina daug pigesne,kam ko ir uz kokia kaina reikia.Perkant WF priekaba pasirinkau platesnes padangas negu standartas,tas pasirinkimas tikrai pravercia dregnoje dirvoje.laumetrio - standartas,greitai nugrimsta slapesneje zemeje.Augalininkysteje tik pradedantysis,deja isitikinau kad traktorius turi dirbti laukuose,o sunkvezimis neisvengiamai reikalingas....

  11. Vyrai, kas gali patarti?antri metai auginu kukuruza silosui,kuo ji geriau sudoroti,nuimti,koki smulkintuva ziureti pirkti.Auginu 20ha kukuruzo.Vieni smulkina kolukiu laiku forschtritais,kiti prikabinamais smulkintuvais,pazangesni - savaeigiais vakarietiskais smulkintuvais. Pernai samdziau savaeigi ....Ateityje gal ir 30 ha kukuruzo bus sejama ir sienaini zoles gaminsiuos.Dvieju vagu prikabinamo smulkintuva ar uztektu ? kas turite praktikos ??Lauksiu patarimu.

  12. Paulius teisus .Dar tas, kas pats dirba ,paskaiciuokim aukstos kvalifikacijos specialisto atlyginima,plius virsvalandziu,naktinius ir sventinius priedus prie atlyginimo,matysis kad sitie metai su tokiomis kainomis nieko gero nezada.Galbut tik atlyginima uzsidirbsime,jeigu zeme nuosava, tai tas pliusas ir bus,gautos ismokos.Sekmes :))

×
×
  • Create New...