Jump to content

Mantelis1

Nariai
  • Pranešimai

    156
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Atsakymai kurių autorius Mantelis1

  1. prieš 16 minutes , salmas_11 pranešimas:

    Tokiu atveju tada deciau dezute ant skutiko ir varyciau tiesiai

    Na nelabai paprasta perdet ta dezute ant skutiko, yra gamykliskai uzdeta ant razieniniu akeciu, sejau iseli ir daugemetes zoles i dirbta zeme tai visai neblogai atrodo. Su noraginiu isdirbus turetu ir rapsas neblogai gautis tik nesinori prisidaryt nesamoniu

  2. prieš 2 minutes , salmas_11 pranešimas:

    As seciau su rapidu. Pernai sejau su noraginiu visur paskui kombaina tiesiai i razienas, buvo dregmes tai pavyko neblogai,  pabaigiau su rapidu. Po rapido labiau patiko vien del trasu ir tech vezu. Plius po rapido gavos tikrai tolygiau, nezinau kaip butu su akeciom bet kai siemet daug dregmes, seciau turbut. Jeigu pas jus dregmes nera, nerizikuociau

    Dregmes per daug, dar nenukulti kvieciai po  kuriu turi but rapsai, planuoju set 60ha, su rapidu 2-3d, o kai tiek dregmes tai galvoju gal gerai butu,nes po rapido tai ten uzsispaus nevaikiskai,  bet kaip ir sakot trasos eis padrikai plius technologiniu nebus.. siaip idomu bandyt butu, bet nesinori rizikuot, jei bus laiko kazkokia dali gal pabandysiu.

  3. Sveiki, kas sejat rapsa padrikai? Planuoju set po kvieciu, isdirbt noraginiu ir set su razienu akeciom su smulkiu sekladeze, nes sejant su rapido tipo sejama kazkaip arba per giliai gaunas arba kazkaip netolygiai, sunki sejamoji labai. Tai mastau kaip geriau ar bandyt padrikai ar visgi su sejamaja kartu su trasom.

  4. Prieš 2 valandas, Planetarke pranešimas:

    Bet miškai ir pelkės yra tikslas. Žemes ūkis Lietuvoje pats taršiausias. Ir spėju visoje EU Lietuvos  žemės ūkis taršiausias. Miškai puikiai siurbia CO2. Mieste žmonės nieko neteršia, apart autoparko. Padidinus kemsynų plotus ženkliai, galėtume leisti toliau kitiems teršti, ir nereiktų mokėti po 32 eur/ha nacionalinių išmokų ūkininkams, dėl kurių būtų sutaupyti milijonai. O dėl 200-300 nuomos už tokią žemę, tai pas mus moka dideli, kurie serga didelio ploto liga. Vienu atveju kerta senelių ir tėvų paliktus miškus, ir už tuos pinigus perka trąšas tiems laukams, kitu atveju iš derlingesnių žemių pelno dalį padalina ant neigiamą pelną generuojančių laukų. Esmėje daug ha, bet kad nei nma nelieka išmokų tai nesvarbu. Galima pasigirt, kad va 200 nuomos sumokėjau už balta smėlį. Taip kad geriau nepirkti išvis trąšų tokiomis kainomis. 

    Tai jum su pelkiu ministru i viena autobuda sest ir pyzdint i kosmosa, tas asilas ir dar kitas didesnis asilas nesamones sneka, nieko bendro neturintis su zemes ukiu.

  5. Prieš 4 valandas, AGROMAN pranešimas:

    Tai kuris patikimesnis 640 ar 810, 820?

    Turiu 830, 810, 650, daugiausiai 830 dirbes 1000mh tai jokiu problemu, 810-650 dirbe po 400-600h mete stabdziu sistemos klaida, bet  buvo atnaujinimas is gamyklos tai abiem padare atnaujinimus nesenai ir nebera tos klaidos, nors ir ir netrukde. 

    Apvaziaves, apziurejes visus populiarius brangus pagal kainos  ir kokybes santyki geresnio varianto nedarau. 

  6. Prieš 13 valandų, DeathCrew77 pranešimas:

    CERIO pjaunamoji, pigesnis variantas vietoj VARIO. Išsiilgina mechaniškai, atsukus kelis varžtus. Pagal instrukcija issiilgina 10cm, bet  galima 25cm. Pats pjaunu rapsus su tokiu. Uzsidejes hidraulini atpjoveja. Tik reikejo pasigaminti hidrauline sistema atpjovejui.

    2014-08-22-en-uk-cutterbars-pic-3.jpg

    215306.jpg

    IMG_3077.jpg

    1596358398362305.jpg

    Na as visti galvoju visa stala det bus paprasciau ir patikimiau.

  7. prieš valandą, Špyžius pranešimas:

    Iš nuotraukų atrodo gan tipinis rapsų stalas. Klausimas kaip su uždėjimu ar nebus bėdų, nes kas tinka viskam, kartais netinka niekam. Pats paieškočiau oficialaus gamintojo, bet gal čia tik mano baimės.

    Na pardavejai praso kederio informacines lenteles ir keletos foto, nes kiekvienu atveju gamina speceliai pagal kederi tai del to manau problemos neturetu kilt, na pirkt is oficialaus atstovo viskas zinoma gerai, taciau kaina 3-4tukst didesne, tai klausimas ar tikrai verta permoket.

  8. Sveiki, gal kas naudoja tokius rapso stalus: https://www.skelbiu.lt/skelbimai/rapso-stalai-visu-markiu-kombainams-51739119.html

    https://autoplius.lt/skelbimai/profix-rapsu-stalai-kita-5768143.html

    Kokie atsiliepimai?

    Kombainas class su reguliuojamu kederio stalo ilgiu, galima pailgintri apie 15cm,  tai gal pakaktu tik atpjoveju? Kolkas kulti 40ha, bet planuoju rudeni set 80-100ha.

    Beje kokius atpjovejus geriau rinkis mechaninius, hidraulinius ar elekrinius?

    Aciu

  9. On 2021-10-20 at 21:10, niino pranešimas:

    Kaina irgi kieta butu, salia nusipirko siemet 6130M'a, komplektacija biedna, bet su priekine pakaba ir darbiniu, kainavo metu pradzioje 89k rodos, dabar turbut brangesnis. 

    Sia savaite DF 6165  (TTV, priekinis keltuvas ir darbinis, 5 el. poros, max apsvietimas, rtk) ~ 114k 

    Case puma 165 cvx (cvx, priekinis keltuvas ir darbinis, 4 el. poros, max apsvietimas, paruosimas vairavimui ir t.t.) apie 124k

    Claas Arion'as turbut uz 100k iseitu (cmatic'as (vario), priekinis keltuvas ir darbinis, 5 el. poros, max apsvietimas, rtk) apie 150-160 ag.

    Komfortas turbut Claaso puseje is visu jd/case/nh/mf

    Siaip kai rinkausi traktoriu visus isvardintus ziurejau, vaziava irpriejau isvados, kad siai diena kainos ir kokybes santykis labiausiai atitinka realybe tai claas. Jd vapsie kosmose su kainom jau is fendt kai kurie modeliai aplenke. Genda visi.

  10. Prieš 22 valandas, tadasg pranešimas:

    Mano tokia pati mintis yra, pirktis ražienų akėčias, dėtis smulkiasėklę sėjamąją ir sėti tarpinius kartu ir pelus prasklaidyti. Kiek aš susidūriau ir rinkau info, tai ne vienas ūkis taip daro, ypač no till. Kad ir kolega voras lyg minėjęs yra kad taip sėja tarpinius. Nematau problemos dėl sudygimo. Pirmos eilės pakedens žemės, vidury išbarstys sėklas, o galinės užžers. Kai drėgmės yra, tai tiek ir tereikia sėklai pasislėpti po žeme kad iš kart sudygtų. 

    Gal jau ziurinejais kokios ? As noriu tilpt i 20k akecios-deze.

  11. Prieš 3 valandas, Vilius pranešimas:

    Bandyk sumo akėčias imt. Virbai jei taip galima  pavadint ten tikrai rimti ir turėtų pakedent net sausa žemę. vrimvydas galėtu pakomentuot turi tokias

    Siaip tos sumo neblogai atrodo, bet gal brangios. 
     

    buvau uzdejes agromash smulkiu seklu deze, ant lemkeno tai nejo paset, nes turbut uzmontaves per zemai buvau ir ventiletorius ten labai silpnas, ir uzkimso avizu, grikiu, garstyciu ir ridiko misini, o laikas spaude isbaisciau su barstytuvu 12m plociu ir uzkleksciavau sekliai su kitom lekstem, ne lemken tai gylis apie 5cm, bet labai blogai sudygo, gal jau dregmes nebuvo..

  12. prieš 6 minutes , tadasjo pranešimas:

    o diskinis vietoj tų akečių netinka? suku galva ir pats kaip greit ir gerai pasėti tarpinius augalus. turiu delimbe bet tik 120 l ant skutiko. žiauriai nepatogu dažnai pylinėt o ir stambios dar sėklos dasidės tai išvis nepasėsiu. su kuo kolegos sėjate tarpinius?

    Diskinia tinka, as ant tu akeciu zadejau det 500l deze su hidro pavara, bet vel jei misinys is kokiu 5-6kulturu ir yra stambesniu, kazin kaip ten jas pases ta smulkiu seklu sejamoji. O akecios viens del nasumo manau patogu butu, bet kazin ar siaudai nors kiek isimaisys i zeme. 

  13. prieš valandą, Witalikas pranešimas:

    Pirma siulyciau pasibandyti, pries perkant. Maniau geriau savo darba atlieka, bet….. 
    Man nelabai patiko jos. Diskinis geriau, nors ir ilgiau. Pabiru atzvilgiu.


    Del smulkiu seklu dezes, reiktu pagalvoti. 
    Kaip su stambio seklom, daznai gali tekt pildytis

    Jau beveik baigiat atkalbet :D pas mus zemes lengvos tai darba manau sioki toki padarytu, planuoju per 2-4m laike pereidineti i no-till tai tos akecios praverstu ir ateity, dabar vyksta skutimas ir seja, tai manau vietoj akeciu butu galima tarpinius seti ir su barstutuvu ir su lekstem sekliais praskusti, manau geresnis efektas visame kame butu.

  14. Prieš 1 valandų, JCB pranešimas:

    Kaip gali neduot naudos, jei jau maišymas vyksta. Va vien tik virbai, tai tos naudos tikrai neapčiuopsi. Ar bandei abu variantus ar tik tiekėjais vadovaujiesi prieš išleisdamas pinigus?

    Na bandyt nebandziau, bet nemazai skaitinejau apie tai ir visi tiekejai su kuriais bendravau, sako jei viena eile disku tai tikrai nera tokio efekto tiek pinigu kainuoja, tai galvoju ga kas is forumieciu dirba ir realiai gali pasakyt kaip kas.

×
×
  • Create New...