Jump to content

y18

Nariai
  • Pranešimai

    3
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Visas nario y18 paskelbtas turinys

  1. y18

    Kaip pradėti ūkininkauti

    Nuosavos žemės galėčiau gauti apie 10 ha, taip pat aplink yra nuomojamos. Plėstis galimybė būtų, tik kainos žemės nemažos. Yra tvartas, kur tilptų apie 30 raguočių, nėra girdymo, valymo sistemos, nei daug vietos pašarams. Tad reiktų rekonstruoti pastatą, kas yra gana brangu. Iš tėvų galėčiau naudoti traktorių su frontaliniu krautuvu, turi šienapjovę ir seną grėblį. Aišku kombainą ir kitą techniką augalininkystei turi. Jei užsiimčiau su gyvuliais, būtinai reiktų įsigyti žalio pašaro presą. Žemės balas apie 50, laiku patręšus/nupurškus derlius gaunamas gana neblogas. Bent tėvai šiuo metu augina ž. kviečius, miežius ir žirnius sėjomainai palaikyti.
  2. y18

    Kaip pradėti ūkininkauti

    Tėvai taip pat nepataria man prasidėti su gyvulininkyste, dėl pieno kainų ir sunkaus darbo. Iš tikro jie visai man nepataria ūkininkauti, nes sunkiai jiems sekasi. Tačiau manau, kad jiems sunkiai sekasi dėl to, kad niekada nėra gavę jokios paramos, viską perkasi per banko paskolas ir savus pinigus. Esu dirbusi Agrokoncerne, tikrai ūkininkai važiuoja su nauja technika ir panašu, kad neblogai jiems sekasi. Tad pradėjau galvoti apie paramą. Kuri parama labiau apsimoka? Mačiau jau yra paskelbtas paramų grafikas. Parama jaunųjų ūkininkų įsikūrimui numatyta rinkti liepą, o parama smulkiesiems ūkiams nuo kovo mėn. Ir aplamai bet kokie patarimai labai svarbūs
  3. Sveiki, Norėčiau sulaukti patarimo.. Nesenai baigiau mokslus (agroverslo vadyba) ir galvoju apie ūkininkavimą. Tėvai yra ūkininkai, patirties žinoma kažkiek turiu, nors ir nėra labai didelis ūkis. Nusipirkau šalia tėvų namą. Sutinka jie man duoti kažkiek žemės, padėti su technika, tačiau tikrai neplanuoju būti sofos ūkininke. Tėvai turi augalininkystės ūkį, ankščiau turėjo ir gyvūlių, o aš norėčiau atnaujinti gyvulininkystę. Šioks toks tvartas pradžiai yra, bei aplink pakankamai ganyklų. Tačiau nežinau nuo ko pradėti. Ar verta prasidėti su paramomis? Jaunųjų ūkininkų įsikūrimo ar parama smulkiems ūkiams? Suprantu, kad nėra lengva gauti paramas, o labiausiai gąsdina įsipareigojimai. Ką tokiu atveju patartumėte? Dėkoju už bet kokius patarimus.
×
×
  • Create New...