Jump to content

erazmas01

Nariai
  • Pranešimai

    11
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Visas nario erazmas01 paskelbtas turinys

  1. Wow super. Aciu uz isamu paaiskinima. Tarkim produktas tie patys pomidorai. Vartotojai vietiniai miesto (tarkim Rokiskio ) gyventojai. Minejai konkurentu analize. Jei visi aplinkui pakuoja i maiselius ar tai reiskia kad vatotojui nesvarbus ipakavimas? Stebedamas konkurentus pasidarai savo asmenines isvadas. Bet ar tai kas atrodytu man savarbu yra savarbu ir vartotojams? Kaip konkreciai atlikti analize? apklausos, stebejimai? Gal yra kazkokia konkretus metodai kaip tai atlikti? Aciu MP
  2. Turiu klausima. Kaip suzinoti ko nori vartotojas? Kas svarbu pirkejui? Kaip suprantu marketingas yra rinkost tyrimas.
  3. erazmas01

    dirvožemio tyrimai

    Esme paprasta rezultatas gaunasi iskreiptas. Pasiziurek foto kuria prikabino zverukas (aciu jam). Laukas 8 ir 7 skirtumas 33% nors laukai vienas salia kito. Kur yra riba tarp 138 ir 92. Jei nera didelio skirtumo tai gal tada reiktu is viso viena megini visiems laukams? Tada dar labiau pinigo susitaupytum. Vistiek laukai daugiau maziau yra tresiami vienodai. Zinoma teisybe yra faktas kuri mes sugebame priimti. As tik norejau pasakyti kad esame aupgaidinejami firmu kurios deklaruoja kad padarys kokybiskus zemes tyrimus, imdamos po pora meginiu is lauko.
  4. erazmas01

    dirvožemio tyrimai

    @Uk. Jomantas Sutinku kad ne inkubatorius, taciau kazkoius procesus kontruoliuoti galima. Kaip pats priiminteji sprendimus? Meldiesi ir lauki kad trasu kainos nukris perpus, ar stengiesi nuspeti galima ju kaina remdamasis pagal siuos metus? Galima sprendimus priimineti remiantis kazkuom, galima melstis ir tiketis kad dangus sias metais duos. Kaip pavizdys butu oro salygu stebejimas (temperatura, krituliu kiekis). Pagal duomenis galima rasti kritinius taskus. Tarkim jei per ateinancias 5 dienas, molingoje dirvoje turincioje x,y, savybes neiskris, 20mm krituliu derlius sumazes 20% ir nebeapsimokes purksti ir tresti anksciau paskaiciuotom normomis. Normas atitinkamai galima mazinti ir t.t. Taciau tam reikia patikimu duomenu. Ir stai cia reikalingas vaistines tikslumas . Pasiziurekim kas vyksta rinkoje. Visi stambieji gamintojai eina TU kryptimi. Kuo daugiau ligalaikiu stebejumu turesim tuo lengviau bus priimti teisingus sprendimus. Tuo lengviau bus nustatyti kaip vystosi paseliai kokreciuose laukuose, skirtinose salygose. Reikia nepraleisti traukino ir laiku i ji ilipti, jei jis dar neisvaziavo. @zverukas aciu uz info. Tikrai idomu. Gal dar ir legenda galetum imesti. kad butu aiskiau kas ka reiskia.
  5. erazmas01

    dirvožemio tyrimai

    Esi teisus. Jei manai kad subine tai uztenka tikslumo. Tada klausimas. Jei jau tokia subine tai kam is viso daryti tyrimus? Kam daryti zinant kad darai blogai?
  6. erazmas01

    dirvožemio tyrimai

    Siek tiek info apie meginiu paemima. Medziaga anglu kalba. http://agrienergy.net/docs/lab-information/soil-sampling.pdf "Bendras ėminių, kurie sudarys vienintelį bendrą bandinį, skaičius nėra nustatytas, bet kinta priklausomai nuo vietos kintamumo ir statistinių veiksnių. Siūloma, kad bendrą bandinį sudarytų nuo 10 iki 20 ėminių."
  7. erazmas01

    dirvožemio tyrimai

    Sorry, nuryju karcia piliule ir einu prie esmes. Ne visos firmos atlieka tyrimus teisingai. Maza imtis blogai nusako esama situacija. Cia tas pats kaip ziureti pro rakto skyle. Kuo ji didesne tuo geriau matai. Antra, nereikia imti po viena megini is aro. Reiktu imti tarkim 20 meginiu is ha ir juos tirti kaip viena.
  8. erazmas01

    dirvožemio tyrimai

    Kableliais is abiejų pusiu isskiriamos sakinio dalys, kurios paaiskina ar patikslina pries jas einancias sakinio dalis. Dar vaikas susijaudines rase. Vien kaidos. :) :)
  9. erazmas01

    dirvožemio tyrimai

    Zveriukas butu idomu suzinoti kaip pas tave rinko meginius? Jei gauti duomenys labai nesikiria tada galima mazinti rezoliucija (mazinti meginiu skaiciu). Taciau tam tikslui reikia gauti preliminarius rezultatus. 20 meginiu yra pakankamas skaicius gauti duomenis tik 20m atstumui. Gal turi ir nori pasidalinti dirvoziemio tyrimu ataskaita?
  10. erazmas01

    dirvožemio tyrimai

    Zmogau nepagavai minties... Isivaizduok kad turi 100 zmoniu ir tau reikia suzinoti kiek vidutiniskai sveria vienas zmogus is sitos grupes. Atsitiktinaii atrenki 5 zmones ir 10 zmoniu. Pamatuoji ju svorio vidurkius. Kuris rezultatas bus tikslenis? Atsakymas: rezultatas tikslesnis ten kur daugiau atrinkta zmoniu. Paprasta 12 klases kursas. Galeciau daugiau paaiskint kas yra mediana, aritmetinis vidurkis, populiacija, standartinis nuokripis... Bet gal pradziai "briedo" uzteks. Svarbu atkreipti demesy kaip, kada ir kiek meginiu buvo paimta. Rinkoje suo metu yra daug spekuliacijos siuo klausimu, nes surinktu duomenu kokybe sunku patikrint. Paciam teko ne karta susidurti. Pinigai sumoketi o gale metu rezultato nera. ISVADA: ne visos firmos atlieka tikslius matavimus. P.S pagal lietuviu kalbos zodyna "briedas, -a. briedplaukis: Briedas arklys. "
  11. erazmas01

    dirvožemio tyrimai

    Sveiki Kolegos, prie temos meginiu kiekis. Visas tyrimo principas yra paremtas statistika ir tikimybem. Penkiu tasku tyrimas yra labai mazas skaiciu apibudinantis populiacija. Is tokiu rezultatu tikrai negalima nusakyti, tureti pakankamai irodymu, kokie bendri dirvos rodikliai. Meginio paemimo budas oro salybos net zmogaus faktorius turi itakos rezultatams. Is didesnio meginiu skaiciaus siuos faktorius galima atpazinti ir eliminuoti. Kompanojos kurios paskaicuoja kaina uz lauko tyrima ir paima 5 meginius tkrai neatlieka ju teisingai. Pries sudarant sutarty siulyciau dar pasidometi apie labaratorijos setifikavima, matavimo prietaisu kalibracija ir matavimo sitemos ataiskaita (Measurement system analysis). Taigi principas paprastas su duomenimis. Jei s... gaunam s.... ir padarom.
×
×
  • Create New...