Jump to content

ūkininkas122

Nariai
  • Pranešimai

    40
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Atsakymai kurių autorius ūkininkas122

  1. prieš 42 minutes , Duncia pranešimas:

    Pasidareme dalyje zemiu zemes tyrimus, nebezinau ka daryti su kalkinimu, kazkaip labai keistai viskas atrodo, ph 5,5 o uzpernai kvieciai 8 t/ha pernai 4 t/ha. Kitur irgi apie 5,5 ph pernai kvieciai 5 t/ha. Zemes prie nederlingesniu. Humusas apie 2 - 2,5. Ar verta kalkinti tokias zemes? Ar pats ph zemiau nei 6 smarkiai itakoja maisto medziagu isisavima, ar geriau tirtis papildomai aliumini ir tada ziureti ka kalkinti? Priesmeliai 85 proc. pas mus. 

    Pagal kai  kurias rekomendacijas tokias dirvas jau  siūloma  kalkinti normom 300-400 kg/ha , atskirais ploteliais, kur pasėlis išretėjęs.  Taip  pat kelti  humuso  kiekį, naudoti  organikos, auginti  tarpinius pasėlius, naudoti  nuotekų dumblą... 

    Dirvožemio  pH turi  įtakos kai  kurių  mikroelementų pasisavinimui, bet derliaus  nuostolius  labiau gal paveikia: dirvos suslėgimas, sausra, užmirkimai, reti  pasėliai, prastas tręšimas ir žemės dirbimas.. 

  2. Prieš 8 valandas, Ukius_bulvinskis pranešimas:

    Gal jau kas esate išbandę galima sakyti pernai metų naujieną Rexade 440? Rašo kad ima net varputį, šalutinio poveikio nėra. Kaina irgi ne kosmosas 1ha apie 32eur pilna dozė (plius Pam). Kas man patinka kad?norma 50g /ha, nereikia kanistrų tempti karučiais :)

    silpna vieta rugiagėlė ir laukas šiek tiek pašviesėja

  3. Prieš 12 valandų, WYCKA/ pranešimas:

    Sendien emiau sulfata po 189 salietra angliska 235 su atidejimu rudeniui vieni snekejo kad turi pikt kiti duoda zine kad pabrangina kaip tik nafik nelaukiau daugiau ir pasemiau kaip bus taip 

    is  kokios  firmos  pirkote  taip  brangiai ? 

×
×
  • Create New...