Jump to content

tomeliss

Nariai
  • Pranešimai

    451
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Atsakymai kurių autorius tomeliss

  1. 1 hour ago, Romasius pranešimas:

    Pries gera menesi dairemes draugui traktoriuko. Na,isvada kad LT prekiautojai eilini syki du kartus uzsilankste kainas. :D

    Pats pradejau antra sezona su Cub Cadet RZT 54. Minusas tik kad be surinkimo. Bet traktoriuko galia ir greitis atperka viska su kaupu. :)

    As irgi subtokiu paciu trecia sezona pradejau, kolkas gedimai du buvo, atsitrenkiau i kelmuka ir luzo peilio guoliaviete, 80 eur. per para pristate Sttokeris Kaune. Spynele sudilo uzvedimo, buvau isardes, tai truputi ant snarglio padaryta, pirmadieni reiks vaziuot ieskot naujos. O siaip super daiktas, traktoriuko su vairu net nenoriu prisimint:)

  2. Prieš 7 valandų, mykoliukas pranešimas:

    Nuo šalnų pavyko išsigelbėti. Parsivežiau iš Lenkijos agrodangą 30g/m, dengiau vienu sluoksniu, šalnos nepakando. Bet... prieš kelias dienas kaimynas ūkininkas purškė javus ir vėjas dulksną užnešė ant vynuogyno. Šiandien pamačiau pirmuosius padarinius. Pradėjo ryškėti herbicidų pažeisti ūgliai ir lapai. Labai gaila. Tiek darbo ir lėšų įdėta :(

    Tai gal pakalbek su kaimynu kad bent nuostolius kompensuotu.

  3. Turbut skiepijimo pati didziausia nauda ir yra, kad lagenarijos saknys dirba jau nuo+ 7, o arbuzo saknim minimumas 15 laipsniu. As sekmadieni issodinau i lysves uzdengtas juoda agro, ant virsaus nedengta, tai savisakniai kazkoki issigande, o skiepyti panasu kad auga valandom:)

  4. On 6/5/2017 at 01:50, Stasys1962 pranešimas:

    Labas vynuogininkai .Kaip jusu vynuogynai ar gyvi ar nenukentejo nuo salnos is praeito penktadienio i sestadienio nakti???As savo vynuogyna saugojau globojau dangsciau visa pavasari ir tik teko trumpam isvaziuoti ir atsipalaiduoti, stai nebeturiu visu metu derliaus del vienos praziopsotos salnos , kurios jau nebesitikejau.Gyvos liko tik prie pastatu sienos ir siltnamyje o atviram lauke beveik viska nuvirino salna, nusalo net ir bulves , pupeles ir jau sudyge lauko agurkai o pievose po didziuju salnu jau atsigave dobilai ir tie vel susitrauke .Taigi vasaros pradzios salna musu vietoveje smoge kaip reikalas.Dabar viliuosi , kad vynuoges isprogs is antriniu pumpuru ir bent kazkiek priaugins sumedejusiu ugliu kitiems metams, tikekimes geresniems ir palankesniems vynuogems augti ir dereti.

    Sveiki, pas mus aciu Dievui salnos nebuvo, o uz 3 kilometru pas sese apsalo. Gal pas mane padejo atviresne vieta ir vandens telkinys. Su ankstesnem salnom pavyko sukovot dangstant vynmedzius, darbo buvo, bet nuostoliu isvengiau, vat silumos, tai galetu but daugiau:)

  5. Ponas Stasi, jeigu nesunku pavardinkit veisles kurios jums jau pasiteisino lauke (sunokino uogas, sumedejo ugliai, labai nesirgo). As irgi planuoju desertines patalpint i siltnami, tiksliau siltnamius pastatyt ant vynuogyno, sodinant jau turejau ta minti, tai ir sodinau atitinkamai kad butu patogu siltnamius uzmaut ant virsaus. Pas mane irgi su vynuogyno vieta nelabai. Tiksliau lyg ir gerai, nes nuolydis i pietus, apacioj didelis tvenkinys, bet beda ta, kad zeme juodzemio per gera kastuva, o giliau raudonas molis. Dabar sodinant vynuoges su sekskavatorium israusiau transejas 70 cm gylio ir 70 plocio ir uzpildziau juodzemis +kompostas+smelis, taciau vistiek manau kad saknim saltoka. Siemet bandysiu sodint negiliai ir formuot sukeltas lysves, kad geriau susiltu gruntas, ziemai kazkuo mulciuot bandysiu(perpuvusiu meslu jei gausiu, jei ne neutralizuotom durpem, kurias pavasari nuimsiu. Kaip jus siltnami saugot saknis nuo nusalimo? Gal kas zinot kiek siltnamis padidina aktyviu temperaturu suma (SAT)? Beje labai smagu kad po truputi atsiranda zmoniu kurie dalinasi savo patirtim, nes vynuoges (geros) Lietuvoje dar vis egzotika.

  6. As pries du metus parodoj is Slankausko nusipirkau viena zalia ir viena besekle, buvo tik toks supratimas. Pasodunau per kastuva, tai pirmais metais vos paaugo, tada kazkaip atsitiktinai pamaciau kazkoki rusiska filmuka ir uzsikabinau. Pernai pavasari pasisodinau 54 veisles, siemet dar visokiu uzsisakes. Bandysiu pora siltnamiu vynuogem pasistatyt. Zodziu uzkabino. Kaip ziemai dengiat vynmedzius.

  7. Fito lempos tai cia kazkas panasaus ar ne?https://www.elmo.lt/lt/2398-led-augalu-auginimo-lempute-8w.html

    Na reiks kazka galvot. Daug man nereikia, kazkaip bandysim talpyt. Reiks gal darbo kambari bandyt kazka konstruot, dienai grindis biski pasildysiu, vakarop uzsuksiu, ir dar lempa pakabinsiu, va del dregmes tai problema, labai sausa namie. Arba bandyt siltnami statyt maza siltnamiuka, statyt koki nors sildytuva su reguliatorium. Savikaina cia nesbarbu, vistiek maximoj arbuzai pigesni, bet va tie keisti hobiai...... 

  8. As galvoju koki mini siltnami susikonstruot virtuvej, pas mane sildimos grindys, tai manau panasiai ir bus siltnamiuki, nes kambario temperaturos daviklis 1,5 m nuo zemes palaiko 22 laipsnius.

    Del seklu daiginimo: pernai kiemintus daiginau pagal Nedvedecko metoda, pamirkiau ir siltai i skudureli, tai seklos prasikale savaites intervalu,  kaip priverst sudygt visas vienu metu-nezinau. O kas per metodas kaitint seklas?

    Ir dar kuo galvoji sutvirtint skiepijimo vieta skiepijant suglaudimu su liezuveliu, nes itariu segtuku Lietuvoj nelabai gausi nusipirkt.

×
×
  • Create New...