Jump to content

Tomekas

Nariai
  • Pranešimai

    7
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Atsakymai kurių autorius Tomekas

  1. On 2024-01-30 at 07:27, Ukius_bulvinskis pranešimas:

    Oho, stipriai - 2ha. O su kuom nurausit ir sutvarkysit tokiį kiekį? Realizacija tokio kiekio? 

    Dėl veislių nieko nepasakysiu, ne mano sritis, pabandyk pas Giedrius forumietį paklausti. 

    Naudosiu vienos vagos nuėmimo įrenginį, kuris iškart nupjauna lapus, tai ant džiovinimo iškart galvos, o valymui iki kitų metų turesime stalą automatinį. Tik dar vienas klausimas šaknų nupjovimas, nes norisi kuo mažiau rankinio darbo. Gal turite pvz iš įrenginių, kurie patikrinti ir galite rekomenduoti ?

  2. Suprantu, kad ankstoka, bet klausimas, nes norime šių metų gale užsisodinti 2 ha ploto česnakų. Ar yra tikimybė iš čia esančių gauti 1,8 t. sėklos šiam plotui. O gal pataisysite, kad tiek neužteks ? Sodinimas mechaninis -sodinamoji.

     

    Antra: ar turite komentų apie šias sėklas ? therador, messidrome.

  3. prieš 19 minutes , ArGed pranešimas:

    Priklauso nuo skiltelių dydžio ir sodinimo schemos. Aš sodinau stambią sėklą 60 kg ~2,5 aro. Trys eilės su 40cm tarpais ir 80 cm tarpvagis. Tarp skiltelių 10-15 cm. Sodinau rankom, kur didesnės - rečiau, jei mažesnės -tankiau. Šitos veislės labai dideli lapai ir storas stiebas, tai reikėtų didesnius tarpus tiek tarp eilių, tiek tarp vagų daryti. O mėlyniesiems ir Žiemiams pats tas. 

    Po nukasimo bus matyt ar drėgmė nepakenkė česnakams ir ar jie bus tinkami sėklai.

    60 kg. i 2.5 a. tikrai stambiai atrodo.

  4. siemet sodinsiu 1 ha .. seklos turiu ~ 500 kg zieminiai. Kita dali manau is kazkur isigysiu. Kokia atveztine sekla butu teisingiausia ?ieskoti nors laiko neperdaugiausia liko ... kiek jusu istorija/tikimybe prikasti derliaus, kad butu kitiems metams likusiems ha... noriu kad suprastumet teisingai ruosiuosi 2018 metams.

  5. Sveiki, esu naujas cia dalyvis. Noriu jusu patarimo. Pora metu jau pamegiui auginame cesnakus ~ 12 ar (zieminius) nesame ukininkai tiesiog turime laisvo ploto ir atrodo sekasi kaip ir neblogai, taciau viskas atliekame daugiausiai ranku darbu,. Atejo laikas kai norisi uzsodinti didesni plota.  Norimas uzsodinimo plotas 3 ha. todel automatiskai rankas keisime technika. Planuoju investuoti i sejama 3 vagu ir kasamaja 1 vagos. Ar tai protingas poelgis ? :))ekonomine prasme. Investicijos asmeniskos. Ka patarsite del laikymo salygu busimo derliaus ? koks optimaliausias variantas, nes didelio sandelio kol kas nera. Dziovinti ar tiesiog parduoti tik nuimta derliu .

    Aciu.

×
×
  • Create New...