Jump to content

vytasx

Nariai
  • Pranešimai

    6
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Visas nario vytasx paskelbtas turinys

  1. vytasx

    vistos

    Sveiki, vistu specialistai Norime sau mesai ir kiausiniams uzsiveisti vistu kaime. Koks jusu nuomone optimalus kiekis 3-4 seimoms mesiniu vistu ir dedekliu? Ir kur geriausia tas vistas pirkti bei kokio amziaus? Auginimas vyks Sirvintu rajone prie Ciobiskio. Aciu, Vytas
  2. vytasx

    Avininkystė.

    Noretumem sau mesai sodyboje/kaime nuo sio pavasario auginti keleta aviu. Kas galetu parduoti netoli Sirvintu, Ciobiskio? Kokia veisle geriausiai rinktis pradziai ir kiek reiketu, kad joms pacioms ten gerai butu? Kiek skaiciau, reikia ne maziau 2.
  3. vytasx

    Triušių auginimas

    Sveiki, Kas galetu parduoti triusius pirmam auginimui, noretumem sau seimai mesai sodyboje auginti. Kiek manote mums ju reiketu ir kokia veisle geriausia rinktis?
  4. aciu, valstieti. prakalbus apie darzininkyste... kurias is kulturu labiausiai rekomenduotum, ivertinant paprastuma ir tai ka zmones labiausiai vartoja? yra 30a sodas, kazkur 50 obelu, keletas kriausiu. obuoliu rusys labiau velyvosios, bet gerai laikosi. vienintelis poreikis butu sutvarkyti saugojimo per ziema vieta.
  5. Aciu padrasinantiems. Apie atsipirkima nera nei kalbos. Is banko paskolos neimsiu, todel ir sakau, kad svarbu verslo issilaikymas po 2-3 metu ar kazkokio periodo, be papildomo palaikymo. Partnerystes verte taip pat suprantu, todel tiesiog is gatves zmoniu irgi neplanuoju samdyti. Prie verslo plano dar irgi laikas nepriejo, tik sodyba statome dabar, apsigyvensime, tuomet jau bus galima skaiciuoti viska. Yra idomus tik jusu jausmas ir komentarai, jau tame versle ar labiau turbut gyvenimo bude gyvenantiems Yra ivairiu makroekonominiu scenariju Lietuvai ir pasauliui, todel tokio naturalaus verslo kaip unikinkavimas priezastys nera vien tik uzsidirbti, o ir tureti vieta, kur visuomet gali gyventi, uzsiauginti maista pats, tureti aplink bendruomene, kuri vieni kitiems padeda. Pvz. devalvuoja lituka ir jau importuojamos medziagos mums stipriai pabrangsta. Pakyla naftos kainos ir staiga vietine gamyba pasidaro daug patrauklesne. Kitas motyvas yra maisto sveikumas, naturalumas, o ne prekybiniuose centruose perkamas hormonu privarytas nudazytas maistelis. Girdziu daug argumentu pries, juos ir noriu susirinkti, bet kol kas visi kalba apie realizavimo problemas, supirkimo kainas ir panasiai. Cia jau kiekvieno verslo dalis - kaip parduoti, kaip netureti 3 tarpininku iki galutinio kliento ir panasiai. Yra nemazai ukiu, kurie turi tiesiogini rysi su klientais ir savo produkcija parduoda dar ir brangiau nei prekybos centrai, nes produkcija kokybiska. O daugelis saukia, kad superka per pigiai As irgi savo versle megciau, jog man panorejus kazkas galetu supirkti mano pagaminta produkta - butu labai paprasta Zodziu kazkaip as esu labiau optimistas, bet sutinku, kad tokio gyvenimo negyvenau, bet pabandyti tikrai norisi Ir tikrai nepradesiu viska metes, o palaipsniui, todel ir idomu nuo ko gi vistik pradeti. Stovi namas, 5-7ha pievos aplink, 2ha misko. Patrauklu avys ir triusiai. Gal pradeti nuo maistelio sau ir draugams ir taip patirties igyti?
  6. Sveiki, Turiu labai bendra klausima diskusijai. Nusipirkome sodyba 10ha su 5 ha zemes ukio paskirties pievomis, siek tiek misko ir planuojame ten statytis nama. Cia 50 km uz Vilniaus, galvojame vazineti. Turiu versla Vilniuje ir vis pasvarsau apie gamtai artimesni ukininkavimo versla, nes labai jau ta gamta traukia. Patraukliai atrodo avininkyste, triusiai. Yra galimybiu isigyti aplinkiniu zemiu. Klausimai diskusijai - kiek reikia zemes, kad butu imanoma po truputi ikurti save islaikanti uki, nuo ko paprasciausia pradeti ir kaip pradeti? Esame pasiruose investuoti, taciau idomu kokiu investiciju reikia pradziai, kad nereiketu nuo ankstyvo ryto iki vakaro pluseti patiems, ka reikia isigyti, technikos, pastatu, zemiu prasme. Kaip ir nera tikslo, kad investuoti pinigai atsipirktu, tikslas butu sukurti uki, kuris pilnai save islaikytu, islaikytu gerus ten dirbancius zmones ir apsimoketu ji tureti is sukuriamo pinigu srauto ir nereiketu jo "serti" nuolat. Patys neturesime laiko pradzioje nieko daryti, todel galvotumem samdyti zmones, kurie ta uki priziuretu. Gal kas turite tokios patirties? Zodziu labai idomu butu isgirsti jusu komentarus ir idejas
×
×
  • Create New...