Jump to content

ARUNASAS0

Nariai
  • Pranešimai

    96
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Atsakymai kurių autorius ARUNASAS0

  1. Galvoju pirkti substrato ph matuokli. Maciau kad yra kai kuriu pakankamai didoka kaina,bet yra ir labai pigus matuokliai. Aisku galbut pagal kaina ir kokybe,tikslumas. Gal pasidalinsit savo patirtimi ir kuris vertas demesio nepermokant. Esu nuziurejes va toki.dirvozemio-substrato-ph-ir-temperaturos-matuoklis-s300-pro-1.thumb.jpg.e5e0bcd4f17296fbba3146b1849ac570.jpg

  2. Sveiki. Noreciau patarimo ka per veisles silauogiu sodinti. Siuo metu turiu 40vnt. Duke ir 40vnt. Chandler. Rudeni planuoju dar apie 80vnt. sodinti. Is viso butu 4 transejos su jau dabar esamomis. Pagal derejimo laika kad uzpildyti tarpa galvoju Bluecrop ar kokia Toro sodinti. Gal kas ka geriau patarsite. Ačiū.

  3. Lauke oras nekoks. Tai ziurinejau tinkla silauogiu uzdengimui nuo pauksciu. Kaip manot akies dydis 19 x 19mm,4 metru plocio. Cia kalba eina apie 50m ilgio ir keleta juostu. Didesniam plotui uzdengti,bet pakelt virs krumu ant atramu. Kokie jusu pastebejimai,bei galbut reiketu kokio kitokio pasiieskoti.

  4. On 2022-01-21 at 12:17, vk_ pranešimas:

    Manau, kad Chandler nėra per vėlyva, dėl to gali drąsiai sodinti. Uogos didelės, bet man asmeniškai jų skonis nelabai patinka, aš Chandler turiu vieną krūmą ir daugiau jo nesodinau.

    Patriot - kaip ir viskas gerai, vienintelis ypatumas, kad kartais jų uogos nuplyšta ne sausai ir gali tepti kitas uogas. Tai trūkumas didelėse plantacijose.

    Toro - didelės gražios uogos, visiems patinka, sakyčiau, kad tavo atveju labai verta auginti. Su juo tik gal sunkiau gražų krūmą išauginti, kažkaip labai mėgsta šakos augti horizontaliai, o ne į viršų.

    Sierra - pas mane stabiliai duoda didelį derlių vidutinio dydžio uogų, bet pačios uogos man skanios ir patinka. Pliusas - uogų skonis, minusu galėtų būti vidutinis uogų dydis, jei kažkam svarbu tik didelės uogos.

    Sakyčiau, kad tau dar vertėtų pasodinti kitų veislių, kurios duoda nemažas uogas, pavyzdžiui, Duke, Bluecrop. Dar man patinka gana vėlyva veislė (pagal nokimą panaši į Chandler) Darrow - labai skanios uogos, kai gerai prinoksta, o dar gana didelės ir derlingi krūmai.

    Sau dėl įvairumo galėtum pasisodinti po vieną kitą krūmelį veislių Denis Blue, Reka, Bonus, Hahnah's Choice, Legacy, Spartan. Dar Lietuvoje atsirado labai naujos veislės Calypso, Titanium, Megas Blue - galima ir apie jas pagalvoti.

    As del saves turiu pasisodines 15 krumeliu atskirai ivairiu veisliu. O dabar jau turiu uzsisakes Duke ir Chandler. Pasiziurejau kad Duke visai gera veisle. O kitu kur norejau pardavejas neturi tai ir nesukau galvos. Pasiemiau tas dvi triju metu.

  5. On 2022-01-19 at 09:19, vk_ pranešimas:

    Kokiu tikslu sodinsi šilauoges? Jei sau valgymui - tai yra prasmės sodinti nuo ankstyvų iki gana vėlyvų, na tik pačių vėlyviausių neverta sodinti. Ankstyvos veislės pas mus gerai auga, niekas nelaksto su paklodėmis pavasariais, jos pakankamai atsparios šalčiams ir šalnos žiedų nepažeidžia, man per eilę metų nė karto nebuvo jokių reikšmingų žiedų nušalimų. Dėl apsidulkinimo, tai irgi neturėtų būti jokių problemų. Net vieną krūmelį pasodinus jis deri, tai daugiau pasodinus juo labiau problemų nebus.

    Veislių pasirinkimas labai svarbus, ypač sodinant didesnį kiekį. Veisles reikia rinktis pagal tai, ko iš jų nori. Dvi veislės nei ankstyvos, nei vėlyvos - optimalus variantas nebent tuo atveju, jei nori per trumpą laiką nuimti visą derlių ir jį, pvz. sušišaldyti ar parduoti.

    Aisku prioritetas savo reikmems ir noretusi parduoti,nors kazkiek padengti sodinimo islaidas. Kaip manai jeigu butu Chandler,Patriot,Toro,Sierra. Nezinau gal kuria reiktu keisti i kitokia. Ar Chandler nera per velyva del uogu sunokimo. Galbut kokia labai ankstyva pasiziureti. Matai dabar turiu paruoses vieta 80 krumeliu pasodinti. O ateinanti rudeni jeigu viskas ok,tada dar 80-ciai sodinuku turetu buti paruosta vieta jau salia dabar esancios vietos. Bijau kad neprisipirkciau ir prisisodinciau,del ko poto butu gaila.

  6. Sveiki. Pavasari ruosiuosi sodinti apie 80vnt. silauogiu sodinuku. Rimtai neziurejau kokios veisles dominuoja. Gal kas patarsit ka issirinkti. Velyvu nemanau kad sodinsiu,o ir is ankstyvuju abejoju(nenoriu pavasari su paklode lakstyti dengiant).Ar uztektu sodinti bent dvi kokias veisles del geresnio apsidulkinimo. Noreciau pagalbos ir patarimo is jusu.

  7. On 2021-09-15 at 13:33, UogaUoga pranešimas:

    Man irgi Šilutė pasiūlė durpinį švylių ir (ar) rūgščią durpę su natūraliai joje iškasamomis medienos priemaišomis, kaip dažnai augintojų perkamą produktą, ketinu pabandyti abu šiuos variantus ir maišyti juos tarpusavyje, teko kalbėti su augintojais, kad ir tiesiog švylius tinka šilauogėms sodinti, tik pačioje pradžioje su jo įlaistymu bus daugiau reikalų. Įdomi būtų patirtis tų, kurie realiai jau išbandė tokį variantą.

    Pries kelias dienas pirkau is Silutes durpyno durpini svyliu 22k.m. ir 40k.m. tu eksperimentiniu durpiu kurios turi kasimo metu naturaliu medienos priemaisu apie 20%. Prasiau kad krautu i sunkvezimio prieki durpes,o i gala svyliu. Pazadejo kad taip ir bus,kai atveze viskas sukrauta belekaip. Iskrovimo metu dar labiau susimakalavo. O norejau i transeju dugna pilti svyliu o ant virsaus durpes. Eksperimentines durpes kubo kaina 6€ su pvm,bet ju spalio men nelabai daug turejo. Durpinis švylius 9.07€ su pvm. Transportas i Taurage 228€ su pvm.

  8. Prieš 3 valandas, vk_ pranešimas:

    Manau, kad visokie plaušai, žievės, šakų gabaliukai durpėse yra visai gerai, sodindamas aš jų niekada neišmetu. Rūgštingumas apie 3.5 pH yra ant ribos šilauogėms, bet kadangi vėliau pH savaime didės, tai viskas gerai.

    Bet aš nesu naudojęs švyliaus, nežinau, kas sudaro jo pagrindą, todėl galutinės išvados daryti negaliu.

    Pasitikslinau del durpes rugstingumo yra nuo 3.5 iki 4.5 . Sake tinka silauogems. Švyliaus kaina Siluteje 7.5€ uz kuba be pvm. Man i Taurage is ten arciausia. Idomu butu suzinoti kitu patirti. Dar domejaus yra durpynas Radviliskio raj. berods Sulinkiuose. Pas juos ir yra sijotos durpes (švyliaus). Ir minejo puikiai tinka sodinti silauoges. Gal kas yra i tokios sudeties durpes sodinę.

  9. Sveiki. Rudeni galvoju pasiruosti silauogems sodinti dirva. Kokia jusu nuomone apie sijotas durpes,dar kitaip vadinama durpinis švylius. Tokie plaušai dar kokia medzio zieve isimaisiusi. Rugstingumas apie 3.5 ph. Galvoju kokia 80 m3 pasiimti,butu pilna masina. Kas i tokias yra sodine,kaip auga. 

  10. prieš 9 minutes , Inžinierius pranešimas:

    Tai kaip matai čia yra raidė L rusiškai, tai reiškia kairinis ir neapversi.

    Hmmm,zmogus minejo,kad desininis. Man atrodo,kad rusiska П raide.  Pusantrini berods vairo siurblys desinis ,tai gal ir cia neiskalta pilnai raide. Tas siurblys ir buvo uzdetas ant t-150,bet siuo metu jau yra kitas,tas patapo nebereikalingas. Tad jeigu jis desininis tai kaip ir perdaryt i kairini tada bus negalima.

  11. prieš 54 minutes , Eduardas pranešimas:

    Ai ten dvigubas. Tokio neardžiau. Paprastam susimaino krumpliai ir apsiverčia dangtelis

    Va koks gal kas yra arde cia buvo uzdetas ant t-150 vairo. Reiketu info del sukimo krypties pakeitimo,idomu kaip su kitu siurblio galu. Kas ten gautusi. Kiek ziurejau video,ruselis pasakojo jeigu su raide U tai universalus ir galima keisti krypti.

    Screenshot_2021-02-12-14-07-55.png

  12. Prieš 3 valandas, Eduardas pranešimas:

    Žiūrint koks siurblio variantas. Bet kiek pamenu eina, keičiau kartą. 

    O kaip ten bus su ns 10 siurbliu,kuris prijungtas prie ns 32. Ar ten nera veleneliai sujungti ir kaip to ns 10 kryptis.  Butu gerai gal koki brezini tokio tipo siurblio gauti.

  13. prieš valandą, degsius pranešimas:

    Nedidelis pataisymas- kai paskirstytojo kodas 3\1-222, prie tos zagluskes nagu nekisam ,bet tokio paskirstytojo  neidesim i naujasnio tipo traktorius  kur yra jeginis -pozicinis reguliatorius ,vienu zodziu tas bardakas po sedyne ,ten naudojamas paskirstytojas su kodu 3\4-222, vot sitam ,jeigu ji det vietoj 3/1-222 tai reikia is tos zagluskes det papildoma nupylima  , beje maisomi tie paskirstytojai daznai nes atrodo jie visiskai vienodai

    Visai susimakalavau,del tos akles kaireje puseje. Tai galiu palikti taip kaip foto yra. 

  14. prieš valandą, Audrius90 pranešimas:

    Padėtys jungiasi tiesiai po svirtelėm, viršutinė skylė ir po apačia esanti yra viena pora. Padavima gali jungti tiek iš šono, tiek iš priekio, kaip patogiau, ten vienas ir tas pats kanalas, į likusia nenaudojama skyle suki zaglužke. Kairėje pusėje (foto) zaglužke suki lauk, ir pajunk laisva nupylima į hidrobaka. Pajungima į cilindra pasidarysi  pasimėgines kuri padėtis ką daro

    Tai Andriau is issuktos kaires akles bus po spaudimu tepalas. Ar slegio nebus. Paskirstytojo tipas P 80  3/1-222. Nelabai gaudausi tame reikale. Svarbu kad butu plaukiojanti padetis ant sio paskirstytojo.

  15. On 2020-03-29 at 22:41, -marius- pranešimas:

    Pernai įveistas šilauogių laukas. Pjuvenų pilta daug, viskas aptverta, įrengta pastogė ir WC darbuotojams. Laistymas iš tvenkinio ir gręžinio. Viso turi 16ha šilauogių.

    IMG_20200307_112516.jpg

    IMG_20200307_112525.jpg

    IMG_20200307_112550.jpg

    IMG_20200320_134711.jpg

    IMG_20200320_134752_1.jpg

    IMG_20200320_134758.jpg

    IMG_20200320_134835.jpg

    Gerai padirbeta,smagu matyti.

  16. On 2020-02-24 at 21:46, vk_ pranešimas:

    Pagrindinį kamieną specialiai pašalina tam, kad suformuotų platų vazos formos vainiką be jokių užtankėjimų viduryje. Iš savo genėjimo patirties su tuo pilnai sutinku - be kamieno centre daug lengviau suformuoti gražų neužtankėjusį platų vainiką.  Jei pažiūrėti į seniai negenėtą medį, tai svarbiausias dalykas bus išretinti prašviesinti vainiko centrą. :) Negenimame medyje vaisiai iškeliauja į periferiją ir į viršų. O pagal video rodomą metodiką galima pasiekti, kad visi vaisiai bus neaukštai lengvai pasiekiamame aukštyje ir gausiai derės visas vainikas. Ir santykinai mažas medis duos tokį patį derlių kaip didelis negenėtas medis.

    V.Orecho genėjimo video išsiskiria tuo, kad jis visus medžius palaiko labai žemus visą jų gyvenimą.

    Pašalinus viršūnę (pagrindinį kamieną) lieka kelios pagrindinės šakos, o ne viršūnės.

    Kadangi didesnių šalčių nebus, tai aš jau geniu ir kaulavaisius. O sėklavaisius buvo galima genėti nuo rudens.

    As noreciau be virsunes isgeneti persika,o kaip tas sonines sakos neišpleš medzio augdamos i virsu.

×
×
  • Create New...