Jump to content

White-Sheep

Nariai
  • Pranešimai

    10
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Miestas

  • Miestas
    Vilnius

Paskutiniai lankytojai

651 profilio peržiūros

White-Sheep pasiekimai

Naujokas

Naujokas (1/5)

0

Reputacija

  1. White-Sheep

    Avių liga

    Traiškom avižas, miežius, žirnius. 2 kartus, ryte ir vakare, po 400 g. Pirmas 3 savaites kiekviena gauna atskirai, vėliau būrys. Tryda leidžia iškart po apsiėriavimo. Dėl atrajojamo žinokit kaip paklausėt, tos kur vyduriuoja tikrai rečiau atrajoja.. Veterinaras antibijotikų suleido kas porą dienų - pasitaisė. Bet ėriukai palyginus su kitais labai lėtai auga ( pieningumas sumažėjęs ? ) Bet dėl acidozės nieko neminėjo.. :/
  2. White-Sheep

    Avių liga

    Ne, mesines avys. Taip, tikrinu pamelzdamas, pagal eriuko augimo sparta ir jo imitima ( tenka ji prigirdyti papildomai, deja ). Na vat, gal tikrai kokiu vitaminu.. nors mineralus su visais vitaminais gauna 2 kart dienoj su grudais. Jei tai genetika, tai tada suprantama. Nesiruosiu tikrai jos kergti daugiau. Tiesiog nenorejau viska genetikai nurasyti, tikejausi, kad kazko "nedaduodu". Nors kaip kiti ukiai pasakoja, kai genetika gera, tai uztenka ir avizu tiesiog paduoti ir auga visi kaip ant mieliu.
  3. White-Sheep

    Avių liga

    Taip, mėnesį prieš ėriavimąsi pradejo kusti, nors ede gerai. Visos kitos puikiai atrode. Jau praejo 2 menesiai su eriuku, niekaip neatsistato. Atrodo zvali, edri, pieningumas sumazejes ir net nezinau ka daryti, ar cia jau brokuoti kaip maza produktyvuma duodancia ar kazko as nedaviau ko reikia. Eriukas irgi silpniau auga nei kiti. Gime mazas. Energetine pasaro verte skaiciuojam, duodam visad kokybisko sienainio ir grudu misinio. Taip pat pasitaiko, kad po eriavimosi eriavede labai smardziai tryda leidzia, del ko cia galetu buti?
  4. White-Sheep

    Avių liga

    Kur parašyta, kad draudžiama? Kodėl Biovast tuomet šį produktą pardavinėja jei tai uždrausta? Reiks pasidomėti :O Labai ačiū už atsakymą! Puiku, kai nuveda link tiesesnio kelio. Pagal simptomus, tikrai ne ketozė... Ant bado nelaikiau, gavo koncetrato, šienainio. Iš 50 avių 2 sulysusios ir niekaip neatsistato. Neįsivaizduoju, kas jom galėtų dar būti?
  5. White-Sheep

    Avių liga

    Avių ketozė. Kas turi apie tai info? Randu kolkas tik apie karvių ketozę. Koks turi būti šėrimas prieš ir po ėriavimosi, kokie būna papildai tam? Tik pradedu rinktis visą info iš google platybių, tad jei kas žinot - labai padėtumėte. Mano avių grupei manau yra pasireiškusi ketozė, labai sulyso prieš ėriavimasi, po ėriavimosi sumažėjo pieningumas. Vėliau labai sunkiai atsistato. Ėda labai daug. Nuo parazitų pas mane viskas suduodama tvarkingai ( kas 2 mėnesius darausi kaprologinius tyrimus ), virusinėm ligom neserga, nuo klostridijų skiepyjamos. Gauna traiškytų grūdų mišinį ( žirniai, avižos, miežiai ) su mineralais visais. Žinoma, kiek domiuosi, trūksta racione ir mėsos - kaulų miltų, žuvų miltų, saulėgrąžų rūpinių ir pan.
  6. White-Sheep

    Avių realizacija

    Paskutinis mano rastas kontaktas iš ES. 450 Avinukų fūra iki 12 mėn. 38-50 kg., moka 1.90 Eur / kg - 5% + PVM Galbūt reiktų pagaliau pasikooperuoti ateičiai patiems ūkininkams?
  7. White-Sheep

    Avių liga

    Supratau. Reiškias leisti nebūtina čia Lietuvoje. Nes labai bando man užrekomenduoti ir patuštinti kišenę.
  8. White-Sheep

    Avių liga

    Augintojai, ar leidžiat avims/ėriukams Covexin10 ? Čia galbūt labiau aktualiau tiems, kurie augina kiek didesnius kiekius. Taip pat kokią nukirminimo "programą" naudojat ar darot prieš tai kaprologinius tyrimus?
  9. White-Sheep

    Avių liga

    Rodo žarnyno uždegimą, tad reiktų pasidaryti išmatų, kraujo tyrimus ir pabendrauti su savo veterinaru.
  10. Sveiki, aš su klausimu apie ėringų avių šėrimą. Pirmas 70d. rekomendavo aviai duoti 1kg grūdų ( avižos, žirniai 20% ). Gauna sauso šieno į valias, neribotai. Visos gerai įmitusios, paėdusios. Tačiau kokią įtaką vėliau padarys toks grūdų davimas? Taip pat ką manot, jei vietoj šieno pakeistume į šienainį 40% drėgmės, įsisavinimas geresnis nei šieno, galbūt ir tų grūdų nereiktų tiek daug arba iš vis būtų galima nuimti?
×
×
  • Create New...