Jump to content

KTM

Nariai
  • Pranešimai

    21
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Atsakymai kurių autorius KTM

  1. On 2017-04-23 at 20:46, Vilius pranešimas:

    Visos jos turi ligų. Tik tos ligos pasireiškia pasėjus daug hektarų. Su bednar matosi jau ir dabar vietų kur išlys nedadielos. O horschas ir vederis užsitarnaves varda ir kokybiškesnių  sėjamųjų nelabai ir atrisas.  O pigesnės kopijos mažesniem ūkiam bus gerai ;)

    Apie tas nedadielkas galite plačiau papasakoti, kur kas matosi?

  2. On 2017-04-23 at 22:33, min-de pranešimas:

    Taip. Diskai platus, sekla krenta pakrikai, nera kas islaikytu sekla ispjautoje vaguteje ir tokygiai isbertu seklos guolyje. Vaderstad sita beda issprende su naujo modelio siaurais sejimo diskais. Bednar nera nei to, nei to. Kas is tos naujos sejamosios, jei sekla nekokybiskai iterpiama.

    Na jei jau kalbam apie sėjos išlaikymo gylį, reiktų labiau pasigilinti į Bednar sėjamosios sėjimo mechanizmą. Kurioje vietoje tarp sėjimo diskų patenka sėkla ir kaip ji įterpiama, kaip veikia paralogramos mechanizmas kopijuojant dirvos paviršių, kaip įsigilina diskai sėjant pupas ir žirnius ir t.t.

    Nuotraukoje žieminiai kviečiai pakrikai išbarstyti su Bednar sėjamąja ;)

    20170421_185329.jpg

  3. Kamerų su siūlais neužtaisysi.. per 8 metus ne kartą dūmai rūko iš padangų pagavus akmenį tarp ratų, įpatingai ties kėlimo cilindru. Pagauna ir neišmeta, važiuoji ir pastebi kai jau guma kvepėt pradeda kabinoj arba dūmai pasimato.. ir šiap laukuose visokio tevukų palikimo pagauni su padangom.. ačiū dievui kad turėjom guma pildytus volus. Dabar jei ratai su kamerom, kažinau, per daug vargo.. ieškojom alternatyvų, kuri būtų be kamerų ir lengvai keistusi ratai esant reikalui :)

  4. Jei traktorius su dubliais, manau priekinis padanginis volas visiškai nereikalingas, lyginimo lenta geresnins pasirinkimas.. tarpvėžį  priekyje gali minti kazkoks paprastas nedidelis svoris su keliomis padangomis..
    Jei traktorius nesenas, jungimas tik į hidro porą. Kam dar viena papildoma hidro sistema ant sėjamosios? (filtras, tepalai, siurblys, leidziantys arba ora gaudantys salnykai) 30-40 l/min pakanka.. 

    Įsėlį neina išsėti naudojant trąšų bunkerį ir perjungiant pūtimą į sėjos diskus? Nepigi gi ta smulkių sėklų sėjamoji, o ir naudojama ne dažnai..

    Naujose Horsh padanginis volas dar turi užpildymą guma?

  5. Kad netersti kitu temu , moderatoriai perkelkit cia apie sejamaja bednar...

     

     

    Dirbimo diskai su visa koja , kieno? 

    Issejimo diskai su visa koja kieno?

    Idomus klausimas kieno :) kiek žinau Horsh diskų negamina (tiksliai nežinau), bet logo yra ant diskų, čia ko gero bus tas pats, tiksliai negaliu pasakyti..

    Bet realiai man ir nelabai svarbu buvo kas juos gamina, svarbiau buvo tarnavimo laikas (guolio, disko) ir patiko kad buvo galimybė rinktis iš dviejų tipų dirbimo diskų..

    Išsėjimo situacija ta pati.. po 3000ha problemų su guoliais dar nebuvo kiek žinau. Patiko kad diskai prasilenkiantys, pavadėlis geriau kopijuoja dirvos paviršių nei Pronto.. 

     

    Labai patiko kalibravimo ir bunkerio ištuštinimo vamzdis gale. Atrodo smulkmena, bet kaip turėjome 4m nelankstomą Horsh'ą ir reikėdavo lįsti ten kalibruoti arba išleisti sėklos likučius ant brezento, čia tikras malonumas :) privažiuoji krokodilu su didmaišiu iš galo ir žiūri.. :)

    p.s. idomu nuo ko kolega šitą idėją nukopijavo tas Bednar? peace ;)

  6. Sejamoji gera tik klausimas kiek laikys. O tukstanciais apsetu plotu tokiu dar nera lietuvoje. I kokia bendrove ikisus butu greitas rezultatas is ko pagaminta ;)

    Lietuvoje viena sukinėjasi pasėjus +3000ha jau, kažkokia bendrovė.. teko ir pačiam ją apžiūrėti, prieš perkant sąvaja. Ten buvo viena iš pirmųjų sukonstruotų Bednar sėjamųjų, nuo tų laikų nemažai kas pasikeitė, bet pats principas išliko toks pat. Dedu pliusą už tai gamyklai, kad tobuliną savo geležus. Kalbinau darbininką, pats su juo kračiausi traktoriui sėjos metu.. šiemet pakeitė 3 prispaudimo ratelių guolius.. dirbimo ir sėjos diskų sakė dar 3000ha turi tikrai užtekti. Tiesa sakė atsileido vienas ratas transportinis, nepastebėjo laiku, sugadino stebulę, bet stebulę pakeisti nebuvo sunku ir nežinau ar dėl to geležis kalta :) Hidraulo šlanga dar buvo trūkus.. šalia tam pačiam ūkį sukinėjosi diskinis skutikas, kuris dirba dar ilgiau. Su guoliais problemų nebuvo, diskai atrodė neblogai..

    Kedainių raj. apžiūrėti keli 12m diskiniai skutikai, kurių dirbimo diskai toki patys kaip sėjamojoje..

    Būta Hanoverį, Bednar gamykloj, pas kaimynus lenkus..

    Pirkinys tikrai nebuvo vabank :) 

  7. Vienas is pliusu, manau didesni ratai. Mikro kopijavimas taip pat pliusas, tik kitas klausimas ar tokia opcija duos rysku derliaus prieda, kad butu verta uz tai moketi.

    Ratai ne tik didesni, bet ir sukasi kiekvienas atskirai, kas man buvo labai aktualu sukantis galulaukėse. Keliu važiuoja ant 4 ratų, kurie pritvirtinti prie stebulių kaip priekabose. Padangų greičio indeksas jei gerai pamenu 80km/h. Viduriniai ratai pasikelia trasporte, lauko keliuku ar žvyrkeliu taip nekrato. O kaina kadangi buvom vieni iš pirmųjų ant marijos žemės tokia pati kaip Horsh.. 

    Gink dieve niekam neperšu šitos sėjamosios, tiesiog dalinuosi įspūdžiais po pirmo sezono ;) Horsh'as irgi reziume tarnavo neblogai, tik norėjosi kad kitam pirkinį Horsh'o ligų kaip kolega sakė būtų kuo mažiau :)

  8. Issamiau papasakok kurie mazgai nelaike ir kaip sugadintas issejimo mechanizmas. Gal tai ne sejamosios kalte.

    Aš gal nesiplėsiu, bet trumpai...

    Kaip ir minėjau ratų guoliai, pirmosios Pronto ratų guoliai turėjo tepimo taškus, bet jie vistiek buvo per silpni. Klausiant gamyklos kodėl nelaiko guoliai, atsakymas buvo ūkininkai tept nemoka, pertepa ir sugadina guolius. Vokiečiai gudrūs vietoj to kad įdėtų didesnius guolius, pašalino tepimo taškus, kad mes žiopliai nesugadintume guolių.. jau planavome patys įdėti didesnius guolius, storinti volo ašis, bet dažniausiai guolius keisdavome laukuose todėl taip ir liko ta idėja neigyvendinta.. aišku dabar visi sakys kad lakstėm su pilna sėjalka keliu :)

    Senojo tipo išsėjimo noragėliui pakelti prispaudimo ratelį buvo įmanoma, t.y pagilinti sėjimo diskus (pupoms, žirniams). Bet atsisukinėja varžtai ir pameti ratelius. Gali veržt ir tept klijais kiek nori.. Naujoje Pronto vokiečiai ratelį privirino su visam.. 

    Trąšiniai diskai.. net nenoriu prisimint.. pataiko į akmenį suploja tarp diskų vamzdį - užkerta diskus, diskai čiuožia. Aišku iškart to nepastebi, pastebi kai diskai pasidaro kvadratiniai. Dabar kažkas pasakys kad akmenis nusirinkit nuo laukų prieš sėją :) galiu pasakyt renkam ir prieš ir po ;)

    Diskų suleidinėjimai, pakėlimo cilindras ir jo niuansai. Užsikimšimo davikliai, kaip ar veikia kolegos pas jus, pasitikite jais?

  9. Sutinku , kad nevieta . O man atvirksciai tiko ir patiko Pronto , kasmet apsejam po 600 su trupuciu ha , nepatvarumo praktiskai nepasitaike isskirus zenklintuvo uzkabinima už stulpo per traktorininko ziopluma , ir taip su keturmetre atpilem nuo 2008m , tik siemet pakeitem i nauja sesiametre ir nesiskundziam . Na nezinau nes nebandziau to cekisko bednar produkto , atrodo buvusio strom , man vokietis labiau patinaka .Zmones seja su SPU ir kulia praktiskai ta pati , svarbu teisingas poziuris i technologija. Kaip pas kiekviena yra technologiju skirtumai , dirvos struktura ir pan., taip ir pasirinkime spalvos nevienodos. Linkiu ir sau ir paciam kolega , kad pateisintu lukescius nauji pasirinkimai. 

    Tik nesakykit, kad per 8 metus nei karto neteko laukuos keisti volo guolius? Gerai jei dar užtenka tik guolius pakeisti, ašys sveikos lieka. Ar niekada neteko eit paieškot prispaudimo ratuko po sklypą? :) 

  10. Galima ir pajuokauti , bet konstrukciniai elementai kaip pats ir sakai bunkeris , pneumodozavimas , dvi eiles dirbimo disku , issejimo diskai su prispaudimo ratukais , galu gale padanginis volas . Juk visa tai pradedant horschu , vederio spiritu , agrisemu , lemkenu ir baigiant tuo bednaru antiek panasu , kad net nebeidomu , skiriasi kazkokia trauke , prisukimu , plastiko ar metalo dozatoriais , ratu didziais ir pan kur tie sprendimai tai pasiteisina tai nuvilia. Ar netiesa? Na ir sakik dabar kuom spiritas nepanasus i pronto ? As gi neteigiu to paties apie vaderstad rapid . 

    Panasus konstrukciniai sprendimai tokie kaip vaderstad spirit strip till , horsch focus atsiras su laiku ir daugiau panasiu kopiju , mzuri pro til gal butu panasu , bet ten issejimas visiskai kitoks. 

    Taigi apibendrinant ir nebejuokaujant galima teigti , kad siai dienai pronto tikrai patvari ir laiko patikrinta sejamoji , visoms kitoms manau (as taip manau) dar reikia laiko testu , neisimtis ir spirit.(molije grudu neiterpia) 

     

    p.s atsejau su pronto dc 4m. 8 metus per kuriuos taip ji ir nenuvyle , todel pasirinkau vel pronto dc tik jau 6m. Negi suklidau ?...

    Jei jos visos tokios vienodos, su dviem eilėm dirbimo diskų, dozatoriais ir t.t., kodėl nepirkote tarkim Kverneland ar Farmet sėjamosios? Mano nuomone Spirit'as ir Pronto visiškai skirtingos sėjamosios, pradedant kaina ir t.t. Rapid sėjamoji kita tema ir kitos dirbimo sąlygos.

    Ūkyje 8 metus dirbome 4m Pronto PPF sėjamąja, pastaruosius kelis metus intensviai ieškojome naujos sėjamosios. Kadangi Horsh netenkino nei patvarumas, nei silpnų vietų konstrukciniai sprendimai ir pakeitimai per 8 metus. Apskritai per tą laiko tarpą kai kurie sprendimai Pronto sėjamojoje netgi liūdina, išsėjimo mechanizmo sugadinimas, tepimo taškų pašalinimas ir t.t.

    Šiemet nupirkome kaip jūs sakote Horsh Pronto kopija Bednar.. Lūkesčius pateisino visu 100%.. palinkėsiu kad Horsh'as nuo šitos "kopijos" pasisemtų naujų idėjų savo technikai.

     

    p.s. manau ne vieta čia turgavoti ir aptarinėti Bednar techniką..

  11. Cekiska horscho kopija tas bednar , o kopija ir liks tik kopija , vederio spiritas irgi kopino ir niekas ten nesigavo , maciau kaip su spiritu (ne rapidas) seja ir kaip paseja , kad grudu nesugeba iterpti sunkesnej dirvoj ... Dar vienas aspektas kaip atrodis po penkiu metu kai pses koki 10 000ha ?

    Kolega gal galite plačiau papasakoti kas nukopijuota nuo Horsh Pronto sėjamosios? Bunkeris? Bunkerį turi visos sėjamosios.. kas dar?

    Teigiate, kad Vaderstad Spirit Horsho kopija? Turbūt juokaujat.. bet gal irgi plačiau papasakokite ką ten matėte...

  12. Pas mane yra centrinis tepimas tikrai patariu isideti tepa po nedaug bet daznai per diena dirbant kokius 6 kart patepa krautuvas scorpionas 7045 tiesa vaziuojant visu greiciu kaukimas toks hidro vaziuoklei budingas garsus o taip labai patogus ir galingas krautuvas

    Aiškuma, dėl tepimo opcijos.. Kaip dėžė laiko? Kiek mh prasukta? Varipower ar varipowerplius? Priekabas tampot?

  13. dėl centrinio tai sakyčiau klausimas kas dirbs, jei vienas žmogus tada gal jo ir nereik, bet jei visi ir kas spėja tada jau verta pagalvot... centrinis spėju apie 5k euru ane? Pagal kokybę turėtų būt 1.Claas (Kramer) 2. Manitou 3. Jcb

    Nu teleskopas kaip karutis kas netingi tas lipa į jį.. turbūt protinga investicija į centrinį tepimą bus. Kainos tiksliai nepamenu, bet pigesnė ta opcija.

  14. Ka taip sunkiai zadi kelti? Del streles sutinku kad ilgesne geriau. Del jcb is chebros negirdejau nusiskundimu kad mazai vercia. Del centrinio tepimo reikia konkreciai ziureti kaip prieinamumas tasku, pas mane nera, bet tasku irgi ne tiek daug. Dar pasiziureciau koks principas streles amo, jcb biski nervina, kai turi viska i nuline padeti pastatyt ir tik tada ijungti, naujausi jau nuo greicio automatiskai jungia. Tik pagal tai ka ziuri, varikliai silpnoki.

    JCB 535-95 tusčiu grūdų kaušu pilnai ištiesta strėle beveik verčiasi ant nosies, sekantis JCB modelis būtų 550-80. Strėlė niekad nebūna per ilga iš ašmeninės patirties. Tikslas greitai pakrauti fūrą 4-5 kubų kaušu ir visi kiti ūkio darbai.

    Dėl variklių, kas gali pasiūlyti galingesnius tada?

    Skorpion'as turi ~20 tepimo taškų, tepti teisingiausiai reiktų sudeginus kuro baką. Jei sunkiai dirbant, praktiškai kiekvieną dieną gausis. Centrinis tepimas realiai tik dėl patogumo, jei sistema patikima ir neliks neteptų taškų ateityje..

    Jei skaičiai teisingi pagal brošiūras JCB kampas kaušo vartymui 65 laipsniai, Class - 84, Manituo - nerandu. Skirtumas nemažas..

    Realiai Class jei nori daugiau nei 7m strėlės pasirinkimas ne itin platus..

    Manituo MLT modelis pakankamai naujas..

    Sunku apsispręsti :)

  15. Manituo siekis į priekį geresnis, kas man labai aktualu. Realiai išanalizavus grafikus nuo žemės abu kelia praktiškai vienodai (5t). Kabinetai abiejų nėra prasti, joysikai juda kartu su sostu, aišku skiriasi, kuris patogesnis sunku pasakyt..

    Varikliai Deutz (DOC + DPF + SCR) Class'e, Manituo - John Deere (DOC + DPF + SCR????? ar tikrai?) Kuris geriau?

    Dėžės, kurios trauka geresnė?

    Kaušo išvertimo kampas, kurio didesnis? Kad Class didesnis nei JCB žinau.. ko gero didesnis ir už Manituo, nerandu Manituo skaičių.

    Centrinis tepimas. Patikimas ir/ar reikalingas?

     

     

    Gal yra kitos alternatyvos 9m ir 5,5t?

    Gal kam teko išmėginti vieną ar kitą, o gal abu? :)

×
×
  • Create New...